OPINIE: Reactie op NDP geeft regering signaal 25 februari 

33
NDP: 'Achterban
Archieffoto: De NDP achterban was in januari 2020 naar het gerechtsgebouw getogen om Bouterse te ondersteunen.

[INGEZONDEN] – Eenieder heeft nota genomen van de NDP-oproep om op 25 februari een beleidswijzigingssignaal te geven aan de regering ter desastreus beleidsombuiging en stoppen van volksverarming. Met deze stelling mag gesteld dat worden dat de NDP de grootste Surinaamse politieke komediant is. Alleen leeghoofden zullen deze oproep van de NDP serieus nemen. Het is lachwekkend dat juist de NDP praat over desastreus beleid en volksverarming.

Laat het NDP wetenschappelijk bureau een onderzoek doen naar de oorzaak van de huidige volksverarming en het resultaat presenteren aan de samenleving. NDP moet niet vergeten dat tot nu toe na elke machtswisseling ze het land in een puinhoop achterlaten voor de volgende regering. De NDP moet niet vergeten dat zij op 16 juli 2020 een Augiasstal hebben overgedragen met een lege staatskast (saldo -162 miljoen US$), staatsschuld van 160% van het Bruto Binnenlands Product (BBP) en 225 leningen (56 in SRD en 169 in vreemde valuta). 

De schaamteloosheid van de moraalridder spelende NDP ligt vermoedelijk in het feit dat ze de zure vruchten van hun wanbeleid zijn vergeten, t.w.:

 • De ex-Financiën minister, ex-directeur van SPSB, ex-Governor en ex-directielid Centrale Bank van Suriname (CBvS) zijn allen veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen o.a. vanwege deelneming aan een criminele organisatie ter benadeling van de staat. Deze criminele organisatie is gevormd tijdens NDP-bewind. 
 • Vanaf 2015 heeft de NDP-regering nooit de durft opgebracht om jaarverslagen van verschillende belangrijke instituten, w.o. de Centrale Bank van Suriname, uit te brengen. Het uitbrengen van deze jaarverslagen zou de uitholling van de diverse instituten blootleggen.
 • Tijdens NDP-bewind zijn de kasreserve middelen van de banken bij de CBvS verduisterd, is het IMF opgelicht en was de informatie op de website van het Bureau voor de Staatsschuld bewust niet up-to-date.
 • Tijdens de laatste NDP-bewind is er bewust 19 miljard SRD ongedekt in de economie gepompt, waardoor de koers onderdruk is komen te staan en is gaan stijgen. Terwijl elke deskundige weet dat de SRD-waarde wordt bepaald door de waarde van de internationale reserve en goudvoorraad bij de CBvS, is het alleen de NDP-nepeconomen die hebben uitgevonden dat een koers bij wet kan worden vastgesteld, nadat ze alles wat te jatten was bij de CBvS hebben gejat en verbrast.
 • Het intrekken van de concessies van Grassalco en deze uitgeven aan partijbonzen, nadat Grassalco bijkans 7 miljoen US$ heeft geïnvesteerd in exploratie. 
 • Eind juni 2020 heeft Bouterse 2 salarissen kunnen uitbetalen na interventie van de inkomende regering, want geen enkele financiële instelling was nog bereid om geld te lenen aan Bouterse 2. Hierdoor was Bouterse 2 genoodzaakt om i.p.v. 12 augustus op 16 juli de regeermacht over te dragen.  

Bij overname door Bouterse in 2010 waren de monetaire reserves bij de CBvS bijkans 1 miljard US$ netto, welke in 2011/2012 zelfs gegroeid is naar 1,2 miljard US$ netto. Bij vertrek van Bouterse op 16 juli 2020 was het bedrag 563,5 miljoen US$ bruto. Dit bedrag bevatte de resterende kasmiddelen (313 miljoen US$) en swapdeal met China (137,7 miljoen US$). 563,5 – 313 – 137,7 = 112,8 miljoen US$ heeft Bouterse achtergelaten. Indien wij de wederrechtelijke toegeëigende middelen op dat moment (de gejatte kasmiddelen van 195 miljoen US$ en de IMF-middelen van 80 miljoen US$) aftrekken is de feitelijke netto middelen in kas bij overdracht 112,8 – 195 – 80 = -162,2 miljoen US$. 

De NDP moet zich schamen om te zeggen dat ze de huidige regering alle ruimte hebben gegeven om te regeren, terwijl ze bij de machtsoverdracht het zeer moeilijk hebben gemaakt voor deze regering. Het laatste bedrag van bijkans 300 miljoen SRD op de rekening van de staat bij de SPSB is in de vroege morgen van 16 juli 2020 vóór de machtsoverdracht overgemaakt naar een rekening buitenbereik van de regering. Daarnaast zijn een paar duizenden ambtenaren na de verkiezingen in dienst genomen, kantoorinventaris ontvreemd en dienstauto’s voor een habbekras verkocht aan loyalisten. 

Advies aan de NDP
Presenteer het reddingsplan die jullie klaar hebben om dit land snel uit de blubber te halen waar jullie het hebben gezet. Als jullie bij een schuld van 60% van het BBP de IMF zijn gaan oplichten om vervolgens naar Opperheimer te gaan, dan ben ik benieuwd om jullie reddingsplan te zien bij een schuld van 160% van het BBP. Vergeet wel niet dat je iets niet oplost met dezelfde intentie waarmee het is gecreëerd. De veroorzaker kan nooit zorgen voor de oplossing. 

Advies aan de samenleving
Wanneer de vos (NDP) zijn passie preekt (regeersmachtsdrang), boer (volk) let op uw schapen (financiële middelen en toekomst). NDP heeft vermoedelijk haar zinnen gezet op verkoop van de offshore oliebronnen. Daarnaast zijn bilaterale leningen bij o.a. China met enkele florerende staatsbedrijven als onderpand niet uitgesloten. Daarnaast moeten wij niet vergeten dat in de laatste dagen Bouterse 2 bezig was staatseigendommen en dat van derden (oplichtingspraktijken) te verkopen om aan inkomsten te komen (junkgedrag).

Advies aan de regering
Roep 25 februari uit tot een dag van nationale rouw, omdat op die dag in 1980 de aanzet is gegeven voor de geboorte van het politieke monster dat dit land steeds naar de afgrond brengt. Laat de vlag halfstok hangen bij alle staatsgebouwen, staatsbedrijven en aan de steiger ter rede liggende schepen. Vraag aan de burgerij om dat ook op te volgen. Laten alle radiostations aangepaste muziek draaien.

Ruben Ravenberg, PhD

33 REACTIES

 1. Heeft Ravenberg niks beter te schrijven.
  Hij praat en schrijft als een papegaai van Santhoki!!!
  We zijn geen vreemde in Jeruzalem en weet wat de gevolgen zijn van de NDP beleidt. Je regering is nu aan de. macht.
  in hoeveel rvc zit Ravenberg. Ik praat niet over Leo Brunswijck of layalisten van Santhoki of prinses Melissa. In plaats om het beter te doen kijken de meeste politici die zo Bordo zijn. achteruit!!!
  Bordo synoniemen van stom.
  Je regering heeft de NDP weer tot leven gemaakt en heel veel munitie gegeven aan de NDP. Als je regering de afgelopen maanden het prima heeft gedaan, zo de NDP nooit durven mensen te mobiliseren.
  Nog geen 2 jaar zoveel corruptie op niveau van Sirvim tot Hpsg deal!!!!
  Ga voor de spiegel staan.

  Is de NDP hun goedrecht om zijn aanhangers te mobiliseren, want elke partij in Suriname wilt naar het machtcentrum om te stelen en te roven..

  Een partij die meent met het Surinaamse volk. moet nog geboren…
  gemodereerd

 2. als chan echt de man wilt zijn van het volk moet hij gewoon bouta oppakken zoals zijn plicht is
  anders is chan net zo’n droevig geval als bouta
  gemodereerd

 3. Paarse criminele boevenbende olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?Geef nou eens antwoord daarop sebrefatas. En op 25 februari as vanaf het veerplein in ganzenmars achter gotrofather opa D marcheren naar de bosje brug en vanaf het hoogste punt ervan, wang baka trawang kopje voorover naar beneden springen en roepen: vergeef mij verarmd surinaams volk!
  gemodereerd

 4. ddb, ndp is de schuld van de grote chaos, grote armoede en grote ellende, verval van de democratische rechtsstaat, economische, financiële, sociale, verval van Suriname.

  ddb, ddb -gezin, (ex-) DNA-leden, ex-ministers ndp, voormalige regeringen vd ndp onder leiding van jules wijdenbosch, dictatuur van ddb, ddb-adviseurs, voormalige coalitie partijen vd ndp hebben geen enkele recht van spreken. Ze moeten hun muil stijf dicht houden. Let wel ook de voormalige coalitie partijen/genoten vd ndp moeten hun muil stijf dicht houden.

  Zij zijn allemaal schuldig in de chaos en verval van Suriname en van de Surinamers en hebben zichzelf flink verrijkt. Kijkt u zelf maar, maar hun goud, hout, domeingronden, villa’s vermogen. Kijkt u ook hoe arm ze waren in 1980 vd vorige eeuw en zie nu dat het de rijkste gezinnen/families van Suriname zijn. Maar hoe komen ze aan zoveel kapitaal, enz.

  zie wie de misdadigers zijn van Suriname en alles vernietigen ten koste van zichzelf en de Surinamers in grote armoede en grote ellende laten leven. Ze spelen nu wolven in schaapskleding en loeren op hun kans om nog grotere chaos te veroorzaken, meer armoede en meer ellende en zichzelf nog rijker te maken.

  Surinaamse Volk u bent gewaarschuwd voor de wolven vd ndp in schaapskleding. Let op hun bek en zie de hoektanden die u dood zullen bijten ten kosten van hun welvaart en wellzijn.
  gemodereerd

 5. Hahaha! Wat een paljas! Het volk heeft kunnen zien wat het verschil is tussen het kapitalistisch, nepotistisch, etnische beleid van deez regering en het socialistisch beleid van de vorige regering. Ik snap dat de schijterij nu al aan het lopen is uit de broek van de paljassen. Men vergeet elke keer weer dat het het volk is die uiteindelijk beloont en straft en de huidige regering zal ongekend hard worden afgestraft! Nu al loopt de VHP weg uit DNA omdat zij het niet eens is met zijn coalitiepartners, dat deden ze ook al toen ze in de oppositie zaten. Het kan verkeren!!
  gemodereerd

 6. Het DOMME volk laat zich toch omkopen met valse beloftes.
  Het Surinaams volk behoort tot een van de domste volkeren.
  Want ze trappen er steeds weer in.
  gemodereerd

 7. Meneer Ravenberg u slaat de spijker op de kop. Zeer goed weergegeven. Dat de NDP-ers nog niet door hebben dat ZIJ de oorzaak zijn van al deze ellende waarin Suriname heerst.
  25 Februari mag dan wel een vrije dag zijn, maar een van nationale rouw !!!
  gemodereerd

 8. Dank u wel heer Ravenberg voor deze uitstekende uitleg. Waarschijnlijk zal de vermaarde econoom RobG een draai aan uw uitleg proberen te geven zodat hij uw uitstekend onderbouwde stuk onderuit gehaald wordt.
  Daarom schreeuw ik “Nooit meer fascisten aan de macht in Suriname”
  gemodereerd

 9. NDP zegt binnen een tijdslimiet van 18 maanden weer te gaan regeren. Ik mag toch hopen van niet, Chan moet heel zorgvuldig en vlug aan de slag al die NDP bandieten achter slot te hebben. Men moet niet vergeten dat de hele paarse aanhang uit garnalenkoppen bestaat die geen normaal stelletje hersens hebben en waar het liefst alles maar gratis moet zijn.
  Dit zijn voornamelijk de zwarte aanhang die liever de hele dag in een hangmat ligt en nog te lui is zijn eigen achterwerk te vegen.Ze willen nog steeds niet snappen dat alles duurder is geworden door het wanbeleid en dieverij van de Paarse ratten. Helaas zijn ze ook niet in staat dat nog een keer te zullen snappen.
  gemodereerd

 10. Als jij die ellende niet ziet waarin vhp ons land heeft gestort dan ben jij blind.
  Het zijn zakkenvullers.
  gemodereerd

 11. De huidige regering doet de kracht van de ndp groeien, meneer ravenberg! De ndp is fout, de huidige regering is (meer) fout, of fouter, zo je wilt, zie het nex no fout beleid: het vervolg!
  gemodereerd

 12. Zet de hele staat van dienst / curriculum vitea van de oprichters, de oprichting en de resultaten van de Nationale Dagu Partij in chronologische volgorde op een rij en ook de binnenlandse oorlog !

  Publiceer de hele geschiedenis van deze partij !
  Het volk heeft het recht op transparantie, het volk moet een bewuste keuze kunnen maken.

  De enige die rijker zijn geworden in de afgelopen 40 jaar zijn Bouterse en zijn bende !
  Hoe vaak hebben zij Suriname leeggeroofd en het volk verarmd achtergelaten ?
  Wat zijn telkens weer de gevolgen voor het volk na een NDP regering ?

  Wat is er gebeurt met de SF ?
  De eerste inflatie o.l.v. crimineel Desi B.: de koers was toen $1 was SF 1,80. De koers ging van SF 1,80 naar SF 406,=. Inflatie 22455 procent.

  Beste landgenoten,
  dit zou weer gebeuren als team Santokhi en team Achaibarsing niet zouden ingrijpen !

  Het wordt tijd dat deze criminele organisatie, de NDP, wordt ontmanteld en veroordeeld !

  Pluk ze kaal !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 13. CITAAT: het NDP wetenschappelijk bureau
  REACTIE: Ik deed het in mijn broek van het lachen. Is daar wel iemand die meer dan 1 A4 kan volschrijven met iets zinnigs?? 😉 😀
  gemodereerd

 14. Helder verhaal , goed onderbouwd met uitsluitend FEITEN. Het zou het volk sieren als men zich op 25 Febr. massaal keert TEGEN de criminele organisatie NDP. Alle nog vrij rondlopende, veroordeelde paarse misdadigers oppakt en voorgoed opsluit. Schoon schip maken en het vizier op de toekomst.
  gemodereerd

 15. Weer zo,n nietszeggende artikel welke al honderden keren in de media is verschenen. Het volk heeft bewust voor een nieuwe regering gekozen. Tot nu toe is er heel veel onvrede en teleurstelling onder het volk. Wat de huidige regering tijdens de verkiezingen beloofd heeft kunnen ze niet waarmaken. Zodra er kritiek komt op deze regering dan raakt de president behoorlijk geïrriteerd en volgt steeds datzelfde oud liedje, is schuld van de vorige regering. En dan krijg je ook dit soort ingezonden stukken.
  Deze regering moet eerst proberen om al die benoemingen van familie en vrienden terug te draaien. Kijk steeds vooruit en vertel geen leugens meer aan het volk. Jullie worden fors betaald met de belastinggelden van het volk om dit mooi land te besturen. Niet om steeds met hetzelfde gezeur over de vorige regering te komen.
  gemodereerd

 16. Meneer Ravenberg U opinie die U gaf geeft duidelijk aan dat de ndp allemaal ongeschoolden zijn , en als ze dit lezen weten we al dat de ndp gaat poepen op 25 februari , nou mensen het wordt een zwijnenstal daar en de stank is niet te verdragen dus ze zijn zo weer vertrokken en een mondkapje helpt niet tegen de stank , maar er zullen wel weer vele landverraders op af komen , en die domme ndp kopstukken zullen wel laarzen aanhebben om door die stront te marcheren , zou bouta weer in zijn clownspakje verschijnen.
  gemodereerd

 17. Helemaal mee eens!
  Maar… is het nodig om zoveel aandacht te besteden aan deze criminele organisatie sorry zombie-party, ik zeg nee!

  Oké, ik doe mee, een reminder, back to the bouta/adhin terror jaren.

  De ndp was zo geweldig dat ze hebben verloren ondanks het feit, dat ze duizenden ongeschoolde last minute ambtenaren hebben omgekocht.

  Het ging toen al niet goed.
  Geen baan, uren in de rij voor een pakket, verplichte nummertjes op het afgetrapte plein, uren in de rij voor illegale (witwas)dollars, internationale gangsters gefaciliteerd, grote partijen drugs en mensenhandel.
  Politie, douane, militairen en brandweer etc die onder erbarmelijke omstandigheden moesten werken in versleten kleding en versleten schoeisel.
  Miljoenen gestolen van staatsbedrijven, smerige kantoren, zeven-even-ambtenaren. Gestolen pensioenen en spaargelden en illegaal verkochte staatspanden.
  Nergens financiële verantwoording ook niet bij de grootste bank. Junk state rating. Nooit openbare aanbestedingen.
  Gratis medische kaarten en medische buitenlandse reizen en beveiliging voor friends & familie & buitenvrouw en bastaardjes. Gratis goud en hout concessies en percelen voor familie & friends en buiten-dingen. Buitenlandse reizen idem dito. Tweehonderd leningen en vijf miljard schuld.

  Zelfs het sahara-zand uit Abu Dhabi is niet genoeg om al die rommel en schande te bedekken 🤮.
  gemodereerd

 18. Na een periode van 10 jaar waar veel is mis gegaan maar waar mensen zonder honger naar bed konden. Konden werken aan hun toekomst. Hun rekeningen konden betalen en af te toe wat mopperen op DDB heeft de huidige regering het gepresteerd om het land dusdanig te verarmen dat we niet wekelijks opgeschrikt worden door een beroving maar inmiddels ettelijke keren per dag. Het gros van de mensen komt niet meer uit. De wegen zijn kapot. De binnenstad is overspoeld door zwervers en junkies. En er zit nog meer ellende aan te komen. Ondertussen wordt er publiekelijk gedanst in de paleizen en worden journalisten de mond gesnoerd. De NDP hoeft geen verkiezingscampagne te voeren om weer regeermacht te krijgen. Dat doet de huidige regering al voor ze. Spreek de gemiddelde Surinamer op straat. Ongeacht hun politieke kleur (dus ook VHP-ers) willen deze mannen zo snel mogelijk weg. Het constante liegen en achterbakse gedoe is het volk zat. Ondertussen worden de olie-opbrengsten al verhandeld als onderpand voor leningen. Wie zegt dat het volk straks kan profiteren van de olie? Het is nu ook al een kleine groep mensen die profiteren van het hout en goud. En dat zijn mensen uit alle politieke geledingen van het volk.
  gemodereerd

 19. @I su
  Laat me raaien, je hebt je informatie gehaald uit het wetenschappelijk instituut Facebook.
  Ik zou je met klem willen aanraden een ABN-cursus te volgen, maar ik doe het niet, ik ben ook niet perfect.

  Zou je concreet in srd willen aangeven wat de financiële schade is van:
  Quote “corruptie op niveau van Sirvim tot Hpsg deal!!!!”
  Unquote

  Inclusief de bron. Bij voorbaat dank!
  gemodereerd

 20. Hr. Ravenberg – gemakshalve -vergeet je dat Abop deel was van de regering Bouterse, deel van de malaise waarin ons land nu verkeert. Bouterse heeft jullie toch opgedonderd.
  Vertel het volk eens waarom DDB jullie uit de coalitie heeft gezet.

  Vertel het volk keer op keer dat Suriname een Bankrover, een vrouwen Verkrachter heeft als vice- president.

  Vertel het volk en de wereld ook dat de voorzitter van de Abop, jou voorzitter, een vonnis aan zijn broek heeft van 11 jaar als Coca- baas.

  Hr. Ravenberg, hoofdbestuurslid van Abop, zorgen jullie ervoor dat de rovers die op jullie lijken de weg naar Atjoni en andere wegen in het binnenland – rovers vrij maken.

  Het bovengestelde is huiswerk voor jou, voor u, heer, meneer Ravenberg PHD { aan welke Universiteit gepromoveerd? }.

  Wat betreft de Nationale Dieven Partij, wij rekenen met ze af.
  gemodereerd

 21. mul jij hebt vroeger op school nooit boeken gelezen , dus hoe wil jij met de nationale dieven partij afrekenen en wie bedoel je met wij
  gemodereerd

 22. Ik ben het helemaal met je eens @MUL: de pot verwijt de ketel dat ie zwart is…
  De abop is zonder meer mede schuldig aan het wanbeleid van de afgelopen 10 jaar. Er is een domme gedeelte van het volk die nog steeds als ezels achter de ndp aanlopen, maar het overgrote deel van de (geschoolde) Surinaamse bevolking, wilt geen Moordenaar en Drugsdealer meer als president. Zeker niet na alle feiten uit bovengenoemd artikel.
  Daarnaast, de ndp blijft uit wraak na haar verlies, het beleid- en wettig gezag ondermijnen en onrust in de samenleving veroorzaken. De partij rust als een kankergezwel op land- en samenleving. Dat deze partij na alle corruptie schandalen nog steeds niet aangemerkt is als een criminele organisatie, kan alleen in Surbabwe.
  gemodereerd

 23. Steeds maar blijven herhalen, wie de schuldige is, is het ENIGSTE beleid van de huidige regering. Volgens mij wilde de huidige aan de macht komen om alles weer +gezond+ te maken. Moet het volk dan steeds aanhoren wiens schuld het is? Wat voegt dat toe af oplossing? Het afschuif beleid die deze regering voert, zodat zij zichzelf kunnen verrijken, ZOALS de vorige begint nu echt te irriteren, en heeft geen voeten meer id aarde.

  WAAR BLIJFT DE OPLOSSING???
  gemodereerd

 24. Oooh, habe ich nicht gewusst!

  Volgend keer ook de partij vermelden, want alles is politiek is Suriname. Ik vind dit een valstrik!

  Wat vind ruben r. nou van het gedrag van edward b. In het afgelopen decennia heeft die neppe indiaan niets gedaan voor de grondrechten vd inheemsen, ook brunsi niet. Vandaag moet de president dit á la minute oplossen, pffff

  Wat vind ruben r. nou van de uitspraken van die bejaarde ptss jungle commando.
  Graag onderzoek en analyse van je eigen partij abop, want er is een grandioze gap tussen jou en de aanhangers en de top van abop. Wat doe je eigenlijk daar.
  gemodereerd

 25. Waarom moet het herhaald worden wie verantwoordelijk zijn voor de ellende die het volk nu weer, ja alweer, meemaakt ?

  Omdat dom-Suriname hardleers is !
  Want hoe vaak heeft de Nationale Dagu Partij het volk van Suriname opgelicht en beroofd ?
  Wie hebben telkens weer de paarse puinhopen moeten opruimen ?
  Maar die ondankbare domme Surinamers verkopen telkens weer hun verstand aan de paarse plunderaars !

  Omdat dom-Suriname niet gelooft in feiten en bewijs, nee, dom-Suriname gelooft in halve waarheden en hele leugens gemixt met doemgedachtes !

  Omdat dom-Suriname jaloers, haatdragend, afgunstig en racistisch is en daarom makkelijk voor destabilisatie kan zorgen !

  Omdat dom-Suriname goedkoop is. Zij verkopen hun stem (lees de toekomst van hun eigen land) voor een blikje Morjon of potje bruine bonen.

  Daarom moet het herhaald worden wie verantwoordelijk zijn voor de ellende dat het volk nu weer, ja alweer, meemaakt ?

  Slim-Suriname werkt aan een beter Suriname.
  Wordt ook slim en werk mee.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 26. WAT 10 februari 2022 Bij 03:33
  mul jij hebt vroeger op school nooit boeken gelezen , dus hoe wil jij met de nationale dieven partij afrekenen en wie bedoel je met wij

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  @Wat …. het eerste gedeelte van je opmerking wil ik beantwoorden …. met dezelfde vraag aan je te stellen …. heb je vroeger op school boeken gelezen? Heb je tijdens de lessen wel opgelet. Heeft de meester of juffrouw je weleens op … spieken … betrapt?

  @Wat …. comrade …. op dit moment kun je alleen maar door algemene verkiezingen afrekenen met de Nationale Dieven Partij. We leven toch in een democratisch land of niet.

  Velen denken via de rechter de Nationale Dieven Partij te kunnen verbieden … op grond waarvan. Individuele leden van de partij zouden zo-ie-zo vervolgt kunnen worden – maar men { de aanklagers } moeten harde feiten op de groene tafel leggen.

  @Wat … body …. met .. WIJ .. bedoel ik en niet anders … HET ELECTORAAT !!! snapé vous!! Het staat niet zo letterlijk in de schoolboeken !!!!!!!
  gemodereerd

 27. “… Het IMF heeft gezegd dat de staatsschuld van Suriname onhoudbaar is, zelfs onder de maximaal haalbare fiscale aanpassing in de komende 15 jaar. Dus moet Suriname werken aan schuldverlichting. …” (Starnieuws)

  Volk van Suriname,
  weet wat dit betekent !
  Team Santokhi, team Achaibarsing en team Ramdin hebben een rem gezet op de ondergang van Suriname.
  Als er geen schuldverlichting komt dan worden de maatregelen harder dan nu het geval is.
  Team Santokhi komt hoe dan ook beetjes bij beetjes met tegemoetkomingen ! Wees dankbaar !

  No aksi san yu kondre kan du gi yu,
  maar aksi yu srefi san yu kan du gi yu kondre !

  We zullen samen Suriname moeten opknappen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 28. Ach Ruben Ravenberg, je ziet de bui al hangen. Je denkt, ik ga een stuk hierover schrijven, mensen waarschuwen voor de NDP. Waarom kijk je niet eerst in de spiegel, waarom zie jij geen reflectie van de fouten van deze regering, waarom denk je, ze doen niks verkeerd want zij doen hun best om Sranan uit de misère te halen. Waarom wordt er niet geluisterd naar het volk, net als Brunswijk/ Santokhi hebben jullie maling aan wat het volk wil. Wat voor zin heeft het, a moni de ma a folk e ka. Het is de schuld van jouw ABOP en van de VHP. Wie benoemt familie en vrienden op belangrijke posten, zelf jij Ruben doet er aan mee (misschien niet rechtstreeks maar wel als beschermer), door het gedrag te gedogen. Wie zwijgt stemt toe.
  Tegen wie ô wie wil je het volk waarschuwen.
  Ruben, deze regering had ons van alles belooft; Ruben, hoe komt bijvoorbeeld de familie Brunswijk aan haar rijkdom, als je het over stelen hebt. Het klopt allemaal wat je aanhaalt in jouw artikel, niks is gelogen over de leiding van de NDP, maar is dit de reden dat het volk klaagt, is dit de reden dat het volk zich begint af te wenden van deze coalitie. Het is niet de schuld van de NDP, dat het volk in de “pina” zit. Jullie halen het zelf over jullie heen door de praktijken van Bouterse voort te zetten, deze coalitie is geen haar beter. Opportunisten zullen het anders zien, want zij alleen profiteren van deze coalitie, opportunisten ervaren het anders, hebben meestal geen of weinig contact met het arme deel van de bevolking (hebben alleen oog voor hun eigen “portemonnee”) maar zijn wel de luidste roeptoeters en zakkenvullers.
  Het wordt tijd voor andere politieke partijen dan de bestaande corrupte partijen.

  Ruben, een vraagje: wat is het verschil tussen vóór 25 mei 2020 en na 25 mei in jouw eigen huishoudelijke uitgaven, (huishoudboekje) als burger van dit land.
  Ruben, deze regering geeft zogenaamde cadeautjes, door de sociale uitkering te verhogen, dit doet zij, door eerst alles te verhogen, duurder te maken, kijk maar om je heen, maar dat zet per saldo geen zoden aan de dijk, het is dweilen met de kraan open. Waar blijft de vliegende brigade om de prijzen in de winkel te beteugelen? Jip en Janneke.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.