SVJ discussieavond met als thema journalisten en staatsmedia

4
President, vp en DNA-voorzitter bieden excuses aan voor mishandeling journalist
Surinaamse journalisten houden een stil protest voor het parlementsgebouw.

De Surinaamse Vereniging van Journalisten organiseert op dinsdag 8 februari een discussieavond met als thema: journalisten en staatsmedia.

Het recent treffen tussen een journalist en een van de belangrijkste autoriteit in Suriname, heeft veel stof doen opwaaien. Daarbij is gebleken dat niet alle journalisten de acties door de SVJ geïnitieerd om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen, konden of wilden ondersteunen.

Onder meer vreesden enkele bij overheidsmedia voor baanzekerheid. Dat heeft de SVJ aan het denken gezet en de organisatie wil daar breed met de beroepsgroep over discussiëren.

De inleider voor de avond is: journalist Wilfred Leeuwin. De leden van het panel zijn Glenn Truideman, journalist bij radio ABC en oud-regeringswoordvoerder, Ricardo Carror, voorlichting BiZa, oud-hoofdredacteur dWT en Raoul Abisoina, directeur STVS.

Locatie: Young Professionals Cafe, Costerstraat # 20
Tijd: 18:00 – 21:00 uur, inloop vanaf 17.45 u
Datum: 8 februari, 2022

4 REACTIES

 1. Iedereen heeft het recht op vrijheid van meningsuiting.

  De hamvraag is echter: hoe vrij is iemands mening ?

  De mening van sommige media wordt politiek beïnvloed danwel gemanipuleerd. Zeer weinig journalisten zijn objectief en presenteren informatie op een neutrale manier zodat de lezer een eigen / vrije mening kan vormen.
  Media zijn sensatie lustig en kiezen eerder voor omzet dan voor hun maatschappelijke verantwoording.

  De overheid probeert te communiceren en het volk consequent te informeren, maar dat wordt compleet genegeerd. Men is hitsig opzoek naar alleen zogenaamde kritiek punten.
  De beginnersfouten worden constant herhaald maar de constructieve veranderingen en de motieven van noodzakelijke ingrepen worden bewust opzij gezet.

  Hoe ontwikkeld is eigenlijk de gemiddelde Surinaamse journalist ?
  De gemiddelde Surinaamse journalist is niet meer dan een headline schrijver. Vooronderzoek en reële gegevens verzamelen is al te veel gevraagd, laat staan gegevens met elkaar vergelijken. De gemiddelde Surinaamse journalist is ook niet internationaal geïnteresseerd maar willen wel over politiek schrijven.

  Suriname is een democratisch land dat internationaal zaken doet. De Surinaamse economie en de Surinaamse politiek staat dus in een bepaalde relatie met de internationale politiek en internationale economie. Internationale Economie is dan ook een van de belangrijkste uitgangspunten van een regering.

  Het is dus van zeer groot belang dat een journalist die zich politiek wil uitlaten veel breder geïnformeerd is en zich politiek neutraal opstelt.

  Een vrije mening kan alleen gevormd worden met objectieve informatie.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 2. De inleider is een snitcher die zijn land te kijk zet in het buitenland. Er is een 3 mnd een boycot afgesproken, maar bij gebrek aan creativiteit heeft hij de afspraak verbroken.

  Ik heb ook nooit een artikel namens svj gelezen over het misselijkmakend gedrag vd surineds bij het bezoek van president Santokhi aan de Anton d K. lezing.

  Jullie weten niet hoe om te gaan met bestuursambtenaren, er zijn protocollen hiervoor. Dwingend en schreeuwend een smartphone onder de neus ve ambtenaar houden is geen journalistiek.

  Advies: terug naar school, wat is nou een open vraag en gesloten vraag, en vooral de verschillende interviewtechnieken, kortom communicatie voor dummy’s.

  Als de december-nabestaanden na veertig jr nog steeds wachten op de uitslag vd rechtszaak dan kan pinas ook wachten.

  Doe je voordeel hiermee.
  gemodereerd

 3. B.t.w.
  Tegen de tijd dat zomaar iemand van activist tot politicus tot president kandidaat tot journalist kan worden moet er toch wel serieus nagedacht worden over competenties, kwalificaties en motivatie.

  Over Reorganisatie gesproken.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Esmerald , degenen die zaten te schreeuwen tegen onze president , en ook tegen de nabestaanden van Anton de Kom , dat waren de ndp gasten , en jij hebt toch ook wel gehoord of gelezen dat die partij ndp op 25 februari hier in Suriname een soort protest mars houd , zou ons benieuwen of hun leider(de massamoordenaar) in zijn militair clown pakje weer voorop loopt en die afvallige indianen hem begeleiden met tam tam
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.