Suriname vanaf 8 februari zeerhoogrisicogebied voor Nederland

12
Schiphol: Per ongeluk kapingswaarschuwing geactiveerd in vliegtuig
De Nederlandse luchthaven Schiphol.

Suriname wordt vanaf 8 februari 2022 door Nederland niet meer aangemerkt als hoogrisicogebied maar als een zeerhoogrisicogebied. Dit vanwege een toename van het aantal coronabesmettingen, meldt de Rijksoverheid vandaag.

Dit heeft gevolgen voor uw (terug) reis van Suriname naar Nederland. De nieuwe aanduiding houdt in dat het reisadvies voor ongeboosterden is aangescherpt: vanaf dinsdag 8 februari geldt een quarantaineplicht voor reizigers die terugkeren uit Suriname.

Alleen reizigers die minimaal zeven dagen voor hun terugreis een boosterprik hebben gekregen, hoeven niet verplicht in quarantaine.

Wel moeten zij, net als alle andere reizigers, een negatieve coronatest kunnen laten zien bij aankomst. Een PCR-test mag bij vertrek maximaal 48 uur oud zijn, een sneltest niet meer dan 24 uur.

De kleurcode blijft overigens hetzelfde: oranje.

12 REACTIES

 1. Kijk, dat betekend dat er minder toeristen naar su zullen komen. Dat was gezien de toename van de criminaliteit al voorspeld. Consequenties: minder inkomsten voor winkeliers, slm, autoverhuurbedrijven, familie, marktverkoper enz. en meer roofpartijen op de lokale bevolking.
  Aii…wo ka foe tek eng…
  gemodereerd

 2. Wat een @##%, in Suriname komen de vele besmettingen van nu door dezelfde variant (omicron) van het virus dat al aanwezig is in Nederland. De nieuwe aangescherpte maatregelen zijn niets anders dan Surinamertjes pesten.
  gemodereerd

 3. Boesskowtoe 7 februari 2022 Bij 14:16

  Hoezo komen er dan minder toeristen? De mensen die willen komen en probleemloos weer terug willen halen gewoon hun booster. Ze hebben zich ook al laten vaccineren dus anti-vaxxers zijn het niet. Meer te lui of te druk om die booster te halen.
  gemodereerd

 4. Wat een onzin allemaal toch
  Mensen laat je vaccineren en neem vooral daarna de booster prik!!!!
  gemodereerd

 5. Goed zo. Als nederland 2 miljoen besmette personen per dag hft mogen ze vrolijk naar Su komen.
  Maar deze Su regeringblikt de nederlanders hun kont dus ze doen wat ze willen met Su. Waarom zie ik Brazilië niet erbij??
  Ze zien ook een labiele minister van volksgezondheid.
  gemodereerd

 6. Nou, niet alleen wat Corona betreft is Suriname een zeer hoog risico land, maar volgens mij ook vanwege de criminaliteit. Het wordt met de dag erger.
  gemodereerd

 7. ‘Suriname vanaf 8 februari zeerhoogrisicogebied voor Nederland’.
  @@

  En wie geeft het goede voorbeeld voor deze status. Niemand minder/anders dan onze dansende, feestende president zonder corona bescherming en zijn genodigden. Een “goed” voorbeeld doet goed volgen zegt men.

  Waarom trekt de minister van volksgezondheid, die verantwoordelijk is voor onze veiligheid, niet zijn handen vanaf van deze, keer op keer asociaal gedrag van onze regeringsleiders, treed toch af man als je niet in staat bent op te treden.
  En de minister van Juspol met zijn nieuwe managementteam, met zijn zgn nieuw beleid, waarom heeft de plaatsvervangende Korpschef niet opgetreden.
  Bosje, je hebt gelijk ‘Aii…wo ka foe tek eng…’

  Idris, heb je “hem” nog hoog zitten of zit jezelf ook omhoog met zijn gedrag. (Wij verwachten binnenkort een ‘opinie’ van/uit jouw hand)
  Bordo staat in zijn hemd, wilde ook een grote feest geven maar heeft het afgeblazen, en nu leest hij dit. Hahaha.
  Waar blijven de koekenbakkers (para express, Saba, esmeralda, bosje e.a.) van deze coalitie met hun halleluja verhalen, het gaat goed met Sranan. Keep dreaming. Sranan heeft criminelen in soorten, tje poti🙈
  gemodereerd

 8. Het omgekeerde is eerder van toepassing: NL als hoogrisicoland voor Su. Zoveel besmettingen, dat GGD ze niet kan verwerken.
  gemodereerd

 9. Allemaal bullshitt. De stront bakras gaan altijd ALLES doen om ons te dwarsbomen. Patient zero kwam uit nederland terug k…olo hollanders. En by the way ik ben geen ndper.
  gemodereerd

 10. Wel vreemd dat Suriname elke keer voor een schoolvakanties in Nl wordt aangewezen als een zeerhoogrisico gebied .Het begint te lijken op een economische boycot,men kan wel vrij naar Curaçao vliegen ,daar is de besmettingsgraad veel hoger dan in Suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.