Advocaat van Abdoel L. noemt cliënt een drugsverslaafde die verzinsels vertelt

11
Volgens advocaat Roethof is zijn cliënt een drugsverslaafde die ‘verzinsels vertelt'.
Deze foto's werden tijdens de zaak naar buiten gebracht.

Vandaag stond de 55-jarige Surinaamse Amsterdammer Abdoel L. voor de rechtbank, vanwege oorlogsmisdaden die hij zou hebben gepleegd tijdens de Binnenlandse Oorlog in Suriname. L. had bovenstaande foto’s van een man met wapens op zijn Facebookpagina geplaatst.

Het onderzoek naar L. is begonnen door een verklaring van de Amsterdammer zelf. Hij meldde zich vijf jaar geleden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) omdat hij zijn vrouw vanuit Suriname naar Nederland wilde halen. Daarbij verklaarde hij aan ptss te lijden omdat hij in het Surinaamse leger had gevochten en daarbij burgers en kinderen had gedood.

De Surinaamse Amsterdammer zou ook zelf aan anderen zijn gaan vertellen over zijn misdrijven, waarna aangifte werd gedaan. Ook zou hij in 2016 in Amsterdam op straat zijn herkend door een nabestaande van enkele vermoorde burgers.

Justitie begon daarna een onderzoek en vond onder meer foto’s waarop L. in een uniform of met wapens poseert bij een dam in het Brokopondo-gebied. Het gaat daarbij waarschijnlijk om foto’s die L. zelf op social media heeft geplaatst, Justitie wil dat niet bevestigen.

Volgens de advocaat van Abdoel L., Gerald Roethof, is zijn cliënt een drugsverslaafde die ‘verzinsels vertelt’. “Het gaat om verzinsels van hem waarmee hij zijn voordeel heeft willen doen”, zei Roethof. 

11 REACTIES

 1. Goedkope retoriek.

  Hij was “hospik”, nou eentje was sportleraar en de rest is geschiedenis.
  Zijn gegevens moeten ergens liggen als hij in dienst was.

  Een advocaat die zijn cliënt tegenspreekt tsja. Het geweten steekt bij normale mensen altijd de kop op. Het is in ieder geval geen speelgoed op de foto.
  Over 3 mnd verder.
  gemodereerd

 2. “…Volgens de advocaat van Abdoel L., Gerald Roethof, is zijn cliënt een drugsverslaafde die ‘verzinsels vertelt’. …”

  Dat zegt Kanhai, advocaat van bullshit Bouta, ook !

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. Ach in zijn dromen zal hij wel vele hoogtepunten hebben beleefd maar ik heb zo mijn twijfels of deze dre kati wel soldaat is geweest.

  Abdoel L. een commando ?
  Mi mars papa!
  gemodereerd

 4. is die advocaat g.r. zelf geen verslaafde , telkens als hij aan woord is bij de pers zie je iets vreemds aan hem , let maar eens op , hij verdraaid de woorden met zijn tong
  gemodereerd

 5. Een ieder, die dit soort misdaden heeft gepleegd, moet gestraft worden. In deze is Nederland hipocriet. Kunt u zich herinneren, toen opa D viaduct Schiphol zou doorreizen naar vriend Rawlings in Ghana? De familie van de vermoordde Frank Wijngaarde, had een kortgeding aangespannen bij de Amsterdamse rechtbank om opa D aan te houden en te vervolgen voor de moord op de Nederlander Frank Wijngaarde…..maar de rechtbank achtte zich niet bevoegd om dat te doen………ziet u de hypocrisie van Nederland???
  Nogmaals vervolgen van daders van dit soort misdaden.
  gemodereerd

 6. Wat was de rede om hem NEDERLANDER TE MAKEN? Op grond waarvan kreeg hij een toendertijd een zwart paspoort?
  Intrekken die handel en meteen deporteren.
  In the failed state is er genoeg drugs, kan ie lekker daar gaan genieten. Alle uitkeringsgelden en alle andere voorzieningen die hij heeft gekregen, invorderen en bij eventuele erfenis in Suriname, OPEISEN. Maar.. aangezien er geen verdrag is tussen de 2 landen….DESONDANKS DE ERFENIS VAN DEZE VIEZE VUILE LUIS OPEISEN

  Zwakke geest, ma i lul go in a legre.

  Deze gast hing vaak in een café rond het Mercatorplein. Daar is politie hem ook gaan zoeken
  gemodereerd

 7. Oja, Roethof is duur. Je betaald per uur minimaal €250. Wie betaald het voor m?

  Juist ja
  gemodereerd

 8. Nee, ik zie de hypocrisie niet@Latour Posse.

  De wet was zodanig beschreven dat bouta niet kon worden opgepakt. Wet en regelgeving veranderen continu. Ook de (dna)technologie gaat hard, daarom wordt er nu hard gewerkt aan cold-cases.

  Meneer is gevlucht en heeft de Nederlandse nationaliteit. De zaak kwam aan het rollen, omdat meneer aanspraak wilde maken op gezinshereniging. Het verzoek werd uitgezocht en dan beland je op dit punt.

  Heeft hij de foto’s en verhalen verzonnen om zijn verzoek te bekrachtigen en klopt het niet, dan heeft dit ook gevolgen voor toekomstige aanvragen uit suri.
  Alweer op de fraudelijst!

  Ik vermoed dat er binnenkort een ‘taskforce’ wordt samengesteld specifiek gericht op suri’s. Er is behoorlijk gefraudeerd in de afgelopen jaren.
  gemodereerd

 9. WAT
  8 februari 2022 Bij 01:52
  is die advocaat g.r. zelf geen verslaafde , telkens als hij aan woord is bij de pers zie je iets vreemds aan hem , let maar eens op , hij verdraaid de woorden met zijn tong

  Hij kijkt ook altijd zo raar uit zijn ogen en zijn gezichtsuitdrukking staat altijd op de kakmodus. Het lijkt alsof hij op ieder moment een interview kan afbreken omdat hij kakken moet.
  gemodereerd

 10. Stel dat Nederland een draaiboek in elkaar zet en enkele Surinaamse bolletjesslikkers, dak – en thuislozen in Suriname betaalt om te zeggen dat ze hem kennen en zeggen dat zij ook militair in het leger waren in die periode en samen met hem in het leger waren, wel geen mensen hebben doodgeschoten, maar Aboel L wel mensen heeft dood geschoten en ze naar Nederland haalt om tegen hem te getuigen tegen Abdoel L, wat dan? Dan Abdoel L pipa, me taigi.
  gemodereerd

 11. Beste famiri, als je de advocaat van de duivel in de arm neemt, dan weet je dat a tori broya.
  Roetjehof heeft zich nl gespecialiseerd om criminelen en misbruikers van weerloze kinderen zijn diensten aan te bieden.
  En ja een ieder heeft recht op een advocaat volgens het rechtsysteem, maar sommige advocaten hebben letterlijk hun ziel verkocht aan de didibri, althans zo lijkt het wel.

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.