Openbare Werken Suriname krijgt fietsen gedoneerd uit Nederland

18
Openbare Werken Suriname krijgt fietsen gedoneerd uit Nederland

Stichting De Bruggenbouwers is in samenspraak met OHM uit Nederland onlangs gestart met een fietsenproject. In dit kader hebben deze sociale instanties fietsen gedoneerd aan het ministerie van Openbare Werken (OW) die op donderdag 3 februari zijn overhandigd op het hoofdkantoor van OW. De rijwielen worden ingezet op de afdeling Bewaking, Milieu- en Bouwpolitie om het veldwerk efficiënter te kunnen uitvoeren.

Volgens de in Capelle aan den IJssel gevestigde “Stichting De Bruggenbouwers” in Nederland gaat het om een duurzaam karakter waarbij gegadigden een verplichte korte “ken mijn fiets-cursus” krijgen aangeboden. Hierbij is kennis van gereedschappen, onderdelen, onderhoud, reparatie en veiligheid van eminent belang. De cursus en de verdeling van de tweewielers onder de gegadigden geschiedt in samenwerking met de SHP.

Op deze manier tracht stichting De Bruggenbouwers enerzijds jonge werklozen een kans te bieden door hen te enthousiasmeren voor het beroep van fietsenmaker en anderzijds burgers die het zich niet kunnen permitteren, een fiets te schenken om zich gemakkelijker naar school of werk te kunnen verplaatsen.

In 2021 zijn ongeveer 150 fietsen naar Suriname aangevoerd. OHM is belast met de transport van de fietsen naar Suriname die vervolgens door “Stichting Hindi Parsihad (SHP)” in Paramaribo worden opgeslagen.

In het afgelopen jaar is tijdens een kort werkbezoek aan KennisKring Nederland, aan minister Nurmohamed van Openbare Werken, gevraagd om de bestaande voetgangers- en fietspaden te herstellen en verplicht te doen stellen bij de buurtontwikkeling en verkavelingsprojecten. De heer Bhagwanpersad Gangaram Panday, vertegenwoordiger van de Nederlandse organisaties in Suriname, overhandigde de fietsen aan OW-minister Riad Nurmohamed.

18 REACTIES

 1. Kijk maar zelf waarmee de minister van OW zich bezighoudt. Dus naast een paar bruggetjes laten overschilderen is het nu tijd om een paar tweedehandse fietsen in ontvangst nemen.
  gemodereerd

 2. Hahahahaaha, alsof ze kunnen fietsen in Suriname zonder dood te gaan.

  Misschien komt OW nu eindelijk op t idee fietspaden aan te leggen. Die mensen zijn echt dom daarzo.
  gemodereerd

 3. OHM kan beter het geld besteden aan arme Hindoe-gezinnen (kinderen m.n.) in Nederland.
  gemodereerd

 4. Holland alweer en voor de zoveelste keer hartelijk bedankt voor de steun die jullie geven. Keer of keer laten jullie, samen met de mensen die echt hart voor Suriname hebben en hun trots niet alleen met hun grote kwebbel uiten, ons nooit in de steek. En …. Fietsen zullen we !
  gemodereerd

 5. Ik weet niet in hoeverre ze daar blij mee zijn. Dan moeten ze zich inspannen, daar heb en Surinamers een broertje dood aan. Zitten liever in een auto.🤔
  gemodereerd

 6. Ik heb nooit een ambtenaar op een fiets gezien. Alleen die bikers-unit van de politie. Voor de rest zitten ze allemaal lekker hoog en droog in een dienstwagen met airco.

  Op de meeste wegen is het ook Russisch roulette spelen met je leven als je fietst. Er is (brom)fietspad noch voetpad aanwezig. Bij hele smalle wegen wordt je gewoon de weg afgeduwd om in de berm of goot te belanden.
  gemodereerd

 7. Eigen+mening 5 februari 2022 At 08:51
  Kijk maar zelf waarmee de minister van OW zich bezighoudt. Dus naast een paar bruggetjes laten overschilderen is het nu tijd om een paar tweedehandse fietsen in ontvangst nemen.
  ==================================================

  De vorige mini-ster hield zich bezig met leegplunderen van de staatskas.
  Speciaal voor de abbanies….
  Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
  gemodereerd

 8. Deze minister is erg goed bezig met het beleid en de werkzaamheden op het ministerie van OW en de Surinamers informatie te geven hoe zaken moeten gaan, oa als aannemers
  hun plan e/of bestek aanbieden aan het ministerie voor een uit te voeren werk en deze een eerlijke kans krijgen, waarop de beleidsmakers en minister het bekijken en de beste uitkiezen voor het project, ook het schoonmaken van het centrum van Paramaribo, openbaar groen, trenzen schoon te houden, maken, grote projecten, het bouwen van woningen, veel in het veld te zijn en zijn dossiers goed kennen, enz.

  De vakbonden die hem het leven zuur maken, moeten wel weten dat hij geen kapitaal heeft om aan hun wensen op dit moment te voldoen. Ze zullen de buikriem gewoon moeten strakker trekken en wachten op betere tijden. Gewoon geduld moeten hebben tot dat er meer kapitaal in kas is.
  gemodereerd

 9. @ Hans oh

  Als je geen andere mening hebt, kan je beter je broodmolen dicht houden!
  I.p.v. stommiteiten uit te kraaien, en als je een Surinamer bent, helemaal.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. Lek den ambtenaar wan fietse. Terwijl multi miljonairs in NL fietsen, zodra het kan.

  Ma oen wan doe Holland altijd na, of claim NLers die 1of2 Suri ouders hebben en in NL wonen
  gemodereerd

 11. Ze hebben stratenbezem nodig, kolkenzuiger, apparaten om straten te belijnen.
  Wanicaziekenhuis had ook fietsen gehad. Waar zijn die????
  gemodereerd

 12. Kunnen zij niet voor één keer bedanken voor een gift. Dit gaat niet werken. Het is niet dat OW ondankbaar gaat overkomen, maar als iets niet gaat werken zoals je beoogt dan heeft het weinig zin materieel en tijd in te steken, en de minister weet dat donders goed. Je blijft een ‘man’ als je giften weigert.
  Dit is geen NL waar het klimaat en de wegennet is gemaakt voor fietsende weggebruikers, waar de fietsers zich koning wanen. Over enkele maanden zitten ze te roesten (fietsen worden dan ‘krengen’) ergens bij OW, dan gaat hij zijn werknemers weer de schuld geven. (Wat een lammeling, tjé poti, geen wonder dat baas Santokhi in achting daalt).
  Het is dezelfde minister die aan het het begin van zijn werkzaamheden de auto parkeerplaats direct heeft vernieuwd (wat een prestatie) daarna enkele
  kleine propagandistische projecten heeft uitgevoerd in plaats van zich bezig te houden met “stelen”. (Waar heb ik dit eerder gelezen).

  Waarom komen de gasten uit het landje aan de Noordzee niet een keer met z’n allen op vakantie een fietstoer doen door Par’bo, de lokalen kunnen dan zien hoe ‘veilig’ het fietsen is. We é zuku orgaman. Promotie kan wonderen doen, misschien dat criticasters tot inzicht komen.
  Waarom gaan de kinderen van de ‘gegoede’ burgerij niet op de fiets naar school zoals vroeger. Goed voorbeeld doet goed volgen.
  Of zijn het weer van die ‘losse’ nietszeggende reacties, die los staan van de Sranan werkelijkheid. Welke ambtenaar gaat hij op de fiets zetten om het werk te doen (ik ga ervan uit dat bedoelt werkzaamheden in de nabijheid OW objecten), gaan ook vrouwelijke ambtenaren massaal op de fiets. Maar goed, het is maar weer een kleine bezigheid van deze zgn. Whizzkid, dus nô spang. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 13. ach pony en debby , jullie zijn gewoon jaloers dat er sinds juli 2020 er weer aandacht van Nederland is voor allerlei hulpmiddelen te doneren , kijk goed en lees eens goed , waarom het vanaf juli 2020 wel kan , tussen augustus 2010- juni 2020 was dit niet mogelijk geweest de leider wilde niets met Nederland te maken hebben , nou pony en debby jullie zullen toch wel weten waarom , die leider is ontzettend bang voor Nederland , en nu hij geen leider meer is , is hij doodsbang
  gemodereerd

 14. Jacko , hans oh is geen Surinamer , maar een covid aanhanger , hij zegt telkens mensen laat je niet vaccineren
  gemodereerd

 15. Hom is goed bezig, danko hom!
  Met deze regering santhokie Brunswijk is er wat economisch herstel, doch het gaat langzaam?de regering ndp heeft heel veel beloofd, maar die waren meer bezig om te plunderen, dus je beter zeggen stelen?
  Met regering santhokie Brunswijk gaat het beetje bij beetje, en surinamers jullie moeten geduld hebben, Deze regering zal zeker het goed doen, Hindoestanen zijn een volk die houden van vooruitgang, dus ik zou niet zo negatief willen, komt het goed met Suriname, dan is het ook economisch goed iedereen,
  Sla de handen in één, en werk voor de vooruitgang van Suriname?
  Trouwens dat het land leeggeroofd staatskas leeggeroofd is niet de schuld van santhokie Brunswijk, vorige regering ndp heeft dat gedaan,
  Nps vhp ktpi abop, Suriname heeft veel rijkdom niet vechten opbouwen gezamenlijk, alleen criminaliteit en het verkeer is niet in orde iedereen rijdt hard, en dagelijks heb je roofovervallen, dus het moet veiliger in Suriname,
  PS Suriname heeft een schuld van 5miljard us, maar dat was onder ndp de schulden gemaakt, bouterse moet dat geld terug geven aan de Surinaamse bevolking?
  Tang boeng!
  gemodereerd

 16. Heeft de Stichting De Bruggenbouwers ook een paar van die fietsen voor de president. Daarmee kunnen de beveiligers van Chan achter de tientallen volgauto,s aansluiten. Chan en de first-lady zou ook een fiets kunnen gebruiken om vanuit het kabinet van de president naar het paleis te fietsen, natuurlijk met de beveiligers op de fiets.
  gemodereerd

 17. Roman, dat zijn we met z’n allen bewust, reken maar. Wij zullen deze 5 miljard met z’n allen terug moeten betalen, met deze regering en de volgende regeringen.
  Roman, wil jij met jouw posting beweren dat wij dan niks mogen zeggen tot Santokhi beetje bij beetje alles heeft geregeld. Moeten wij in winterslaap gaan tot 2025, en dat wij bij wakker worden ons wanen in het paradijs. Ik geloof niet in sprookjes, we willen samen met deze regering marcheren naar succes. En als hij dezelfde streken uithaalt als Bouterse/NDP, dan moet ook hij verantwoording komen afleggen.
  gemodereerd

 18. pony de winter is bijna voorbij daar in Nederland , je had al in december 2021 in winterslaap moeten gaan , dan was iedereen hier verlost van jou domme opmerkingen , jij blijft paars , en die kunnen niet fietsen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.