Diverse VHP sympathisanten trekken steun aan partij weer in

42
Powisi, Pet's en Ma Dini traden afgelopen week in de publiciteit om hun misnoegen over president Santokhi kenbaar te maken.

De afgelopen tijd hebben diverse personen, die rondom de verkiezingen in 2020 sympathiseerden met de VHP, publiekelijk aangegeven dat ze de steun aan de partij weer intrekken. Ghettoleider Reynold van Els en Saya waren een van de eersten die afstand namen van de partij en dan specifiek president Santokhi. Afgelopen dagen kwamen daar ook Ma Dini, Powisi en Pets Gajadien bij.

Van Els gaf in december aan dat hij president Santokhi voor het gerecht wil slepen voor het niet nakomen van zijn verkiezingsbeloften. Hij kondigde ook een grote protestactie in januari aan, maar trok zich op het laatste moment terug. Ook de Surinaamse ondernemer Jean Mixon ook bekend als ‘Saya’ uitte zijn ontevredenheid over de VHP.

Een week geleden gaf Bernadine Blokland oftwel ‘Ma Dini’ in gesprek met Iwan Bottse van Radio Tamara aan dat ze oppositie wil gaan voeren tegen de huidige regering. Dit omdat de huidige regering haar heeft teleurgesteld. Ze roept heel het Surinaamse volk om op straat te komen en deze regering naar huis te sturen. “Chan moet weg!” aldus Ma Dini, die zich gebruikt voelt.

Rinaldo Mussendijk ook wel bekend als Powisi uitte woensdag in een gesprek met D-TV Express zijn bezorgdheid over de gang van zaken. In gesprek met Suriname Herald geeft hij aan een grote fout gemaakt te hebben door een bijdrage te leveren aan de overwinning van de VHP bij de afgelopen verkiezingen.

Opmerkelijk genoeg gaf ook Jairadj Gajadien bekend als ‘Pet’s’ aan dat hij zeer ontevreden is over president Chan Santokhi. In een gesprek met bovengenoemde nieuws site zegt hij dat Santokhi nooit meer president van Suriname mag worden. “Hij is het niet waard”, aldus Pet’s die bekend staat als fanatieke aanhanger van de VHP.

Opmerkelijk genoeg richten al deze mensen hun pijlen niet alleen op de regering maar voornamelijk op de president en voorman van de VHP, Chan Santokhi.

42 REACTIES

 1. Reageren jullie niet meer,wat is er aan de hand met al die gasten die gewend zijn te reageren 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫😂😂😂😂😂
  gemodereerd

 2. Ooh wat erg, snif, snif, snif.
  Wat nu, einde van de wereld.

  Deze één dagvliegers mogen op het dak gaan zitten. Niemand heeft jullie nodig.

  Eyyy, nog bedankt voor je stem hoor, 🤭😘
  gemodereerd

 3. Haha ..

  Beste landgenoten,
  laten we goed kijken wie zich terug trekken en wat voor personen dit zijn. Deze personen hebben allemaal een ding gemeen; ze hebben een persoonlijk probleem en willen dit in de politiek ventileren.
  Deze personen haalden eerst hun grammetje bij een andere politieke partij.
  Dat zij zich op dit moment terugtrekken is wel erg frappant en verdacht.

  Laten we een goede en oprechte balans maken.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Wel wel wel wat een geluiden allemaal.
  Ik heb zelf circa een maand of 8 a 9 geleden reeds aangegeven dat de huidige machthebbers en naar later bleek na de vele beloftes tijdens en kort na de verkiezing machtswellustelingen zag dit niet echt aankomen (zoals tijdens begin van de Revo periode) naar wat later wel bleek..
  De transformatie is ineens abrupt ingezet.
  Mensen als jullie eens konden weten wat er allemaal speelt in de achterkamertjes dan zouden jullie echt heel echt anders piepen.
  Het zijn echte haaien die nu open en bloot heyt volk bestelen waar jullie erbij staan en met lede ogen moet aanschouwen.
  traks is het te laat als er echt wordt overgegaan tot de echte exploitatie van de oliebronnen.
  Suriname zal dan, zoals in Rusland, miljardairs geen afleveren maar nog meer armoede. Er zal een tweedeling komen tussen de vele miljonairs en het werkende massa.
  Mark my words zoals ik eerder mijn zegen voor de VHP en de ABOB introk.
  De NPS en PL hebben niets te zeggen. Etnel heeft de brui aangegeven maar waarschijnlijk om persoonlijke redenen.
  Op enkelen na zijn alle leden van de DNA en politieke toppers niets anders dan de grootste ja de grootste ” misdadigers” die Suriname momenteel herbergt en die de rijksten in Suriname in wording.
  Ik mijn hart huil ik maar mijn verstand komt in opstand om dit met lede ogen aan te zien vandaar mijn mening opschrijvend
  gemodereerd

 5. Mijn vraag aan deze prominente gaaten: hoe moet Suriname uit de armoede? Hebben jullie een plan? Geef mij jullie plan om door te rekenen.
  gemodereerd

 6. Al deze figuren waren gewoon spionnen van bouta , en nu roept bouta ze terug om chaos te creëren , waardeloze figuren , deze regering moet ze ongewenste gasten noemen , die dini is al in de bijlmer en pets en powisi het land uitflikkeren , landverraders zijn het.
  gemodereerd

 7. Reynold van Els, Saya, Ma Dini, Powisi en Pets Gajadien. Ze zoeken allemaal geld maar krijgen niets. Da den wraak. Typisch…… whahahhahahaha
  gemodereerd

 8. Prachtig om te zien hoe de ineenstorting van het leugen regime vorm begint te krijgen. Dit is nog maar het begin van de grote ellende die de VHP in het land heeft veroorzaakt. Patricia Etnel van de NPS heeft de stekker reeds eruit getrokken. Het is nog een kwestie van tijd dat andere politici van NPS, PL en VHP in opstand komen. Santokhi heeft met leugen en bedrog regeermacht gekregen.Het is niet langer houdbaar om nog steeds te beweren dat het de schuld is van de vorige regering. Santokhi heeft met zijn leugen en bedrog beleid de hele Surinaamse samenleving ontwricht. Zijn regering moet opdonderen. Santokhi en zijn deskundigen van de VES hebben Suriname totaal in de afgrond gestort. Ik ben daarom ” groot blij ” dat de totale ondergang van Santokhi vorm begint te krijgen. Ik zeg daarom; hoera, hoera,hoera.
  gemodereerd

 9. robg jou slm staat op omvallen , omdat ze geen eigen vliegtuigen meer hebben , worden ze dadelijk als luchtvaartmaatschappij , overal geweigerd , en deze regering zal het niet voor elkaar krijgen om een vliegtuig te kopen , robg je kan jou vriend bouterse vragen want die heeft meer geld dan de regering , en bouterse heeft de slm in deze positie geplaatst , wat denk je zal bouterse over de brug komen , we denken van niet , hij zal wel zeggen ze zoeken het maar uit
  gemodereerd

 10. dat santokhi op moet rotten is wel duidelijk
  samen gaan werken met de crimineel brunswijk
  en de andere veroordeelde crimineel bouta durft hij niet op te sluiten
  de rest van de domme onzin die je hier leest? maakt al totaal niet meer uit
  de man is een waardeloos figuur
  gemodereerd

 11. LAUWPIE ALIAS ROBG,

  Haradang met jouw PAARSE GEZEIK: Het is jouw paarse criminele Afgod die Suriname in diepe economische problemen heeft gebracht.

  Ik vind ook dat Santhoki een grote LEUGENAAR is: Hij stond voor Transparantie en daar heb ik niets van gemerkt. Wat is hij gaan bekokstoven tot diep in de nacht met de veroordeelde Drugscrimineel tevens Moordenaar.
  Waar is die BROMTJIE DJARI van Santhoki gebleven? Ik zie slechts etnische benoemingen van Chan. Alleen in DNA heeft hij woord gehouden als zoethoudertje.

  Jij, LAUWPIE ALIAS ROBG, moet zwijgen. Laat mij maar kritiek leveren op Chan Santhoki.

  Ik adoreer geen afgod zoals jij. Van mij krijgt Chan gewoon de wind van voren.
  gemodereerd

 12. Beste mensen laten we ook goed kijken wie de adviseurs zijn van team Santokhi en wat zij in slechts anderhalf jaar tijd hebben bereikt !
  Suriname wordt internationaal weer opgepoetst.
  Een land regeren is niet hetzelfde als een zondagsmarkt houden !

  Slim-Suriname,
  Laten wij ons niet misleiden door heikneuters.
  2022 wordt het jaar van de waarheid !
  Wi no sa frede, wi mus seti kondre bun !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 13. Ik mis de onderbouwing van deze opponenten die Santokhi weg willen. Daarom nogal histerisch.
  gemodereerd

 14. hoe lang is de wereld bezig om de de corona virus te overwinnen dik 2 jaar toch hoelang is chan president en jullie denken dat hij de virus die ddb heeft verspreid zo heeft verdreven daar moet wel goede samenwerking voor zijn ook de burgers van su moeten helpen deze virus te overwinnen pas dan komt er vooruitgang en niet elkaar de schuld geven.
  samenwerking dat heeft su nodig maar naar elkaar de vinger wijzen jmmr is dat deze figuren zijn de rotte appels die het land nog rotter maken.
  gemodereerd

 15. Robgetverderie, alles is BETER dan jouw gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname. Politieke opportunisme zal er altijd zijn, waar ook terecht wereld., en Politieke prostitutie. Zulke mensen moet je nóóit vertrouwen. Ze verkopen je, waar je erbij staat. Dus vraag jij je maar af, hoelang jouw gotrofather opa D nog te leven heeft met 2x nierdialyse per week. Want hijzelf en zijn paarse criminele organisatie heeft Suriname informatie deze ka gezet, jo paarse djamoe ede.
  gemodereerd

 16. Deze regering onder aanvoering van de VHP en de Abob is langzaam bezig een corrupte bende te worden. Dat zien de mensen die geen oogkleppen hebben. Vanaf het begin is het verkeerd gegaan door het benoemen van familie en vrienden en het toekennen van grote stukken grond. Al die dure snoepreisjes die vooral de president en de vhp ministers maken. Deze twee partijen vechten letterlijk als haaien om zoveel als mogelijk te graaien in pot. De restjes die overblijven zijn voor de NPS en Paye. De president waant zich in een droomwereld met zijn sneeuwwitje Melissa. De VHP en Abob DNA leden spelen het spelletje mee. En het gaat steeds slechter worden, de armoede zal toenemen. De criminaliteit is nu al veel erger dan ooit tevoren. Jammer voor het volk van Suriname en diaspora die heel veel verwacht had van deze regering. Ik verwacht niet dat er veel toeristen naar Suriname zullen gaan vanwege al die berovingen.
  gemodereerd

 17. Ik ken nog meer mensen die ontevreden zijn over de regering, omdat ze ervan uit gingen dat ze net als bij de vorige regering een benoeming of vergunning zouden krijgen als ze de partij zouden ondersteunen. De vorige regering heeft op de valreep heel veel mensen in dienst genomen om hun gunstig gezind te zijn om de verkiezing te winnen. Deze patronage politiek behoord echter tot het verleden en mede gelet op de puinhoop die er is achter gelaten verwacht ik dat juist nieuwe mensen die het algemeen belang voorop stellen en niet in de media treden deze regering zullen gaan ondersteunen. Deze groep is erg groot en zijn niet de schreeuwers.
  gemodereerd

 18. Ma Dini steekt haar kop weer op. Deze mega leugenares kon de VHP aan veel stemmen helpen met het verzonnen verhaal van de diamanten van mevrouw Bouterse. Dit verhaal was een vooropgezet plan om de VHP aan veel stemmen te helpen. Zij is door de rechter afgestraft met dit verhaal. Zij kon niets bewijzen maar dacht dat zij de VHP een goede dienst had bewezen. Ma Dini probeert nu uit de beerput van de VHP te kruipen. Deze vrouw haar gezicht is gevallen m.a.w. het volk heeft deze leugenares door. Zij is mede de oorzaak van de diepe ellende die het volk thans moet ondergaan. De stank uit de beerput van de VHP zal Ma Dini haar hele leven moeten dragen.
  gemodereerd

 19. Op zo’n manier bouwt men geen land op?
  Komen deze gasten op voor eigen belang of land,s belang??maak van Suriname een paradijs!
  gemodereerd

 20. Beste mensen…. Hoe anders was Suriname 8 jaar geleden ; de staat die worstelde met een identiteit, de kloof tussen arm en rijk…., en schrikbarend veel criminaliteit… Dan verkiezingen , en een regering Santokhi, samen met de nps, abob en pl…De prijzen van levensmiddelen zijn niet alleen in Nederland sterk gestegen, ook in Suriname….. De regering Santokhi heeft torenhoge schulden geërfd, geld geleend in het verre Nederland.. Economisch herstel gaat moeizaam. Suriname glijdt langzaam verder af… Rovers vallen overdag een student die autopech heeft aan. Dat gebeurt in Paramaribo … Een gestolen auto wordt totaal vernietigd terug-gevonden… ..Burgers grijpen nu vaker in om hun goederen te beschermen …Wellicht dat Santokhi niet in staat zal zijn om de torenhoge schulden af te lossen.. Waarom zou hij..daar prioriteit aan geven… Beter is het om de economie te stabiliseren en een goede 15 jaar later de schulden af te lossen… Dan is het rond 2040 en heeft Suriname genoeg olie-inkomsten… Het zullen drukke tijden worden voor de nps dan, in de toekomst … Buren van mij hier in Nederland hebben het voorzien dat rond 2040 de nps opnieuw de grootste partij zal worden… Het wordt over anderhalve jaar wel spannend in Suriname…. Mogelijk nieuwe verkiezingen .. Deze keer zijn partijen genoodzaakt om therapeutische groepssessies te doen hoe zij de Surinaamse economie een halte verder zullen krijgen.. Mensen in Suriname, maar ookwel in Nederland vragen ook om een veilige woongomgeving…Mensen, blijf samenwerken en matig Uw emoties en vooral sterkte… Vergeet je mondkapje niet….
  gemodereerd

 21. WATje kan er niet tegen dat de regering het slecht doet, want zelf keurt hij alles goed. Die dommie denkt ook dat iedereen van bouta is die tegen deze regering is!
  Je hoort tegen iedereen te zijn die het land misbruikt en die oprechtheid hebben veel Surinamers niet. Zelf bestelen ze graag hun eigen land verder..
  gemodereerd

 22. Opgeruimd staat netjes! Ze hebben hun doel niet kunnen bereiken daarom! Veeleisende gasten.
  gemodereerd

 23. De (door boefdr verboden) jaarverslagen (2010-heden) vd cbvs worden binnenkort eindelijk gepubliceerd. De accountant werd toen bedankt en de financiële status van de cbvs was niet boeiend genoeg voor het VES.
  We zullen dan concreet zwart op wit zien hoeveel er is gestolen door bouta/adhin.

  Suri heeft jarenlang van gebakken lucht geleefd. Zelf denk ik dat grote “ondernemers” de ndp hebben gesteund in ruil voor het oplichten van eigen volk. (Informele sector en geen belasting).

  Dit soort zaken zijn niet te bevatten voor de gemiddelde ndp’er en vooral niet door de overlopers, die dachten “geregeld” te worden door president Santokhi.
  Dat “friends & fam” syndroom is jullie aangepraat. Daarom zijn jullie boos, bedrogen door de gore leugens van de ndp tok. Pure domheid!
  gemodereerd

 24. Van deze figuren heeft niemand een hoge pet op, maar het is voor Santokhi en co een nieuwe teken aan de wand.
  Wordt het geen tijd voor een nieuwe regering uit deze coalitie, een regering bestaande (gevormd op basis van kundigheid) uit onbesmette jonge energieke mensen, integer en met nieuw elan. Een Bromtjidjari regering met een bromtjidjari toekomst.
  De ‘oude’ hap heeft het geprobeerd, beter is het niet geworden (teveel boter op hun botte kop), ze hebben noch innige relaties met de NDP, ze moeten maar plaats maken. Het kan ook het begin zijn van een nieuwe politiek (een ommekeer), geen leider die eeuwig aan de macht kan blijven en zo ‘nieuw’ bloed tegenhoudt.
  De VHP is toch geen Santokhi alleen (het wordt tijd dat hij de voorzitter verkiezing gaat uitschrijven), de ABOP is ook geen Brunswijk enz. Santokhi’s populariteit is tanende, hij is ondanks zijn goede scholing te licht voor deze zware functie, hij laat zich te veel ringeloren en luister ‘slecht’ naar anderen (of heeft hij niet genoeg kaas gegeten). Zijn impopulariteit straalt af op de VHP. Onder de VHP leden heb je leden die geschikter zijn voor deze leidinggevende functie (president) dan Santokhi.
  Brunswijk wordt alleen gedoogd door de sleutelpositie die de ABOP inneemt, populair is en was hij helemaal niet. Ook onder de leden van deze partij heb je kundige mensen. Het moet toch lukken.
  Het is nog niet te laat om het tij te keren, de drive van 25 mei 2020 is nog smeulend. Het was toch de bedoeling eindelijk Sranan op de goede richting/koers te brengen, af te rekenen met het wanbeleid van de NDP.
  Ik ben er zeker van, dat deze regeringsreshuffling goed zal aanslaan in het buitenland. Er kleef teveel “rotzooi” aan deze regering.

  Btw, ik moet elke keer weer lezen: de regering Santokhi kan Sranan niet in korte tijd uit deze situatie halen, het is ook niet mogelijk met zoveel schade, maar dit wordt door zijn meelopers steeds als argument gebruikt tegen de criticasters, vindt ik onzin. Iedereen weet dat dit niet kan, zelfs Santokhi. Maar was Santokhi niet degene, die zelf hierover begon, was hij niet die zei dat hij binnen 9 maanden alles weer op de rit zal hebben, dat hij Sranan welvarend zal maken. Bij hem moeten jullie zijn, hij is degene die willens en wetens steeds de boel belazerd met deze propaganda gedoe. Het is volksverlakkerij, dus orangisten trek jullie Santokhi aan zijn “oortjes” om hem uit zijn droom te helpen. Jip en Janneke
  gemodereerd

 25. “Op straat komen”, me mars, omdat jullie niet hebben gehad , wat beloofd was, puur eigenbelang.
  gemodereerd

 26. Kijk kijk… de ratten beseffen dat ze niet in aanmerking komen voor al die olie-dollars die vroeg of laat binnen gaan komen!
  Tijd van ongezien graaien is voorbij, de olie-dollars komen de staat toe.

  @RobG
  “begin van de grote ellende die de VHP in het land heeft veroorzaakt.”

  Schaam jij je nou nooit als je ‘s-morgens in de spiegel kijkt en die verlopen rotkop van je ziet.
  Wat denk je dan bij jezelf…
  Wat zou ik vandaag nou weer eens voor onzin uitbraken!

  Je bent en blijft een stumper 1e klas, alleen al gezien je domme uitspraken.
  Een eenvoudige boerenlul die letterlijk ‘nergens’ verstand van heeft!
  Je braakt dus alleen maar onzin uit.
  Je kan wel zien met wie je omgaat.

  Bezoek eens een psychiater stumper, want je hebt duidelijk psychische medicatie en behandeling nodig!

  Wordt tijd voor een echte grote schoonmaak in Suriname…
  Alle Bouta-sympathisanten sowieso en andere criminelen zoals RobG opsluiten.
  Misdadigers en gekken behoor je immers op te sluiten, om de bevolking tegen dit soort gespuis te beschermen, zo simpel is dat!
  gemodereerd

 27. niks gekregen terwijl je toch op iets had gerekent? dus dit is wat bouterse bedoelde toen hij zei dat je beloftes wat moet geven als je daardoor de verkiezingen heb gewonne.
  dus chan wil niets geven omdat hij niet corrupt wil zijn en dan worden ze boos.
  wegweze, jullie zijn stinkhonden die alleen aan jezelf denken en met jullie al die idioten die dit top vinden
  gemodereerd

 28. Waarom zou president Santokhi naar die ouwe-jongens-krentenbrood moeten luisteren @pony.
  “Insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results”!
  Albert Einstein.

  Ouwe rommel is niet van toepassing in deze situatie, je hebt nieuwe strategieën nodig.
  Dat onnozele geklaag van je dat er niets is bereikt in de afgelopen 2jr en je reactie dat je snapt dat herstel niet in 2 jr kan, stroken niet met elkaar. Jij snapt er he-le-maal niets van.

  Gaat maar lekker huilen omdat de First Lady een simpel stempeltje heeft laten maken met haar initialen, dit terwijl aantoonbaar is dat de vorige zomaar een stukje land heeft gejat, waka pasie, plezierreisjes maakte naar Cuba, Ibiza, Ned, etc en koerier was voor NY.
  Lekker met modder smijten net als die idiote “oom paul” van suri unite. De man die zijn vrouw jarenlang in elkaar timmert.
  Schaamteloze jaloerse vodden bij elkaar.
  gemodereerd

 29. Para Express 4 februari 2022 At 23:09
  Haha ..

  Beste landgenoten,
  laten we goed kijken wie zich terug trekken en wat voor personen dit zijn. Deze personen hebben allemaal een ding gemeen; ze hebben een persoonlijk probleem en willen dit in de politiek ventileren.
  Deze personen haalden eerst hun grammetje bij een andere politieke partij.
  Dat zij zich op dit moment terugtrekken is wel erg frappant en verdacht.
  ==========================================

  Helemaal eens Para Express, het zijn een stelletje politieke opportunisten die niet aan hun trekken zijn gekomen. De belofte van Santokhi zal worden waargemaakt, geef de man zijn vijf jaren om zich te bewijzen. Hij had never nooit kunnen bevroeden dat het land er met een schuld van USD 4 miljard en kapot gemaakte instituten zou worden achtergelaten. De chaos en ellende waarin de NDP het land heeft gebracht riekt ver boven ieders stoutste dromen.
  gemodereerd

 30. Gelukkig dat er nog genoeg zijn die beseffen dat de chaos die ddb en zijn regeringscoalitie hebben achtergelaten, niet van de ene dag op de andere is opgelost en dit veel tijd, energie en een goede plan voor moet zijn en dit in de praktijk ten uitvoer brengen.

  Als men ontevreden is en geld wil hebben moet men naar de Patrijsstraat bij de Villa van ddb, ddb en gezin en verder bij de ddb-adviseurs zijn, (ex-) ndp-DNA-leden en ex- ministers van ndp, jenny simons, bouva, abdul, abrahams, jules wijdenbosch, alibux, aloebaba, enz.

  Het beste dat Surinamers gelet op de financiele- economische situatie op dit moment kunnen doen is, gewoon gaan planten en voor hun eigen groenten te gaan zorgen, kippen te kweken en men zal zien hoe dit hun leven gaat helpen om het beheersbaar te maken.

  ddb heeft bewust een heel grote puinhoop van gemaakt, om het deze regeringscoalitie heel moeilijk te maken. Ondanks dat is het Z.E, president Chandrikaperkash Santohki gelukt om de herstelplan aan het IMF gedaan te krijgen. Nu nog kijken wat de Wereldbank en IDBank, Caribbean Development Bank (CDB), Islamic Development Bank, enz. voor ons kunnen betekenen.

  Het komt wel goed. We moeten gewoon geduld hebben.

  Wat Suriname nodig heeft zijn doeners, zoals:
  – Ir Frank Essed, Operation Grasopper, West-Surinameplan,
  – Drs Eddy Jharap – Staatsolie, samen met de Taxaan die verstand had van aardoliewinning,
  – Dr Quasi – Kwasibita,
  – Jan Ernst Matzeliger – uitvinder van de schoenzwikmachine,
  – Et Cetera, Et Cetera, Et Cetera.

  Vertrouwen Op Eigen Kunnen

  Suriname heeft technocraten nodig die samen met economen zorg gaan dragen dat er productie en exportondernemingen worden gemaakt en exportproducten gaat maken, oa van oppervlakte water kwaliteit water te maken voor de export,

  zeevisserij moderne zeevisserijschepen voor de vis vangt op grote schaal en verwerking en opslag en logistiek en distributie over de hel werleld,

  Ecotoerisme met goede voorzieningen in de marrondorpen en inheemse dorpen,
  Deze zaken kunnen binnen 5 jaar gebouwd worden en hun producten aan de wereld te bieden en valuta te verdienen.

  Surinamers moeten ophouden om op anderen te gaan wachten en zelf actief worden en het zelf gaan doen.
  gemodereerd

 31. “… Opmerkelijk genoeg richten al deze mensen hun pijlen niet alleen op de regering maar voornamelijk op de president en voorman van de VHP, Chan Santokhi. …”

  Blijkbaar zoeken zij persoonlijke belangen !

  Iemand met verstand van economie ziet wel degelijk een constructieve verandering. Een leek bekijkt een diamant vanuit een zijde, alleen zijn eigen zijde. Een president moet een diamant van alle kanten bekijken !

  De paarse profeten zijn in euforie, maar weten zij al wie de nieuwe voorzitter is van de NDP ?

  De splinter bij een ander is door schijnheiligen snel gezien maar de balk voor eigen ogen willen ze maar niet zien.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 32. Op dit moment hebben wij geen betere leider die het beter zou doen. De paarse club heeft laten zien hoe het niet moet doen.
  Hoe zou het land nu zijn als de paarse club aan de macht zou zijn?
  gemodereerd

 33. Esmeralda, is dit alles wat je in huis hebt, je omzeilt mijn vermelde verbazing door met de bij jouw opgespaarde woede naar buiten te komen.. Je laat je ook niet veel kunde zien van jouw kant, alleen maar losse flodders, die mij het idee geven dat je ook als (de ouderen onder ons, de jongeren geven geen ene jota om Sranan, ben je de tv show in NL vergeten, dus waar blijf je als jongere) uit ‘heimwee’, reageren op alles wat in Sranan gebeurt, niet voor iedereen natuurlijk. Trouwens, ik gun iedereen zijn “pretje”. Rectums kunnen altijd leerzaam zijn.

  Para express, ik heb niks tegen de persoon Santokhi, die mag zijn “ding” ( hij heeft zelf mandaat, het is zijn volste recht als gekozen president) doen, maar ik vind dat je wel moet open staan voor het zoet en zuur(bitter). Vergeet niet dat deze Santokhi een openbare functie bekleed, hij is president, geeft leiding in dit land, maar als hij duidelijk faalt in het nakomen van beloften (of waren het valse beloften), dan moet dat ook gezegd worden. En natuurlijk worden er ook goede dingen gedaan, we zijn tenslotte geen “domme” bevolking in tegenstelling wat onze vroegere kondremangs ons steeds willen aanpraten in de postings hier op WKT. Wij staan hier figuurlijk in de tjokotjoko en dan komt iemand uit NL ons met dré ai vertellen dat het geen tjokotjoko is maar modder.hahaha.

  Om even in jouw land te blijven beste Para, (ik mag van iemand in NL niet als voorbeeld nemen, maar goed die persoon heeft het nooit begrepen en dat zal ook nooit gebeuren), waarom wordt er bijna altijd Rutte gezegd in plaats van premier Rutte, als men iets over hem kwijt wilt, hoor jij zijn aanhangers klagen dat zij het op de persoon gemunt hebben. Gaat het over Sranan dan doen ‘jullie’ altijd zo streng en hardvochtig op een zeer onfatsoenlijke en misplaatste wijze waar de ………geen….van Lusten. In plaats van mee te doen, Srana é kari unu, denk jij, dat je door jouw ‘roots’ ook rechten in Sranan hebt, nu, die heb je niet, die heb je verkwanselt door Sranan “achter te laten en aar het welvarende NL te vertrekken. Je kunt ze met graagte terugkrijgen op Zanderij. De fans van deze regering kunnen niet omgaan met anti-kritiek. Net als hun baas, ook bij de NDP heb je ook zo iemand, en vergeet die ‘gek’ van de ABOP niet, ze luisteren niet, ze denken dat zij alles beter weten, wáárkomt die mentaliteit toch vandaan.
  Para, je zegt terecht dat je economisch onderlegt moet zijn wil je dit alles kunnen snappen, geldt dat ook voor Santokhi, ik bedoel natuurlijk de (onze) president. Jip en Janneke
  gemodereerd

 34. Pony jij bent zo een hypocriete sadist dat doet alsof je het meent maar Suriname liever ziet afglijden en een onderontwikkeld Afrikaans land wordt.
  Jij beseft niet in wat voor fragiele toestand Suriname zich bevond en wat er allemaal is gedaan om erger te voorkomen.
  Jij beseft niet wat het betekent dat de financiële sector letterlijk in handen was van criminelen. Pony als het je lukt bedenk even wat er zou gebeuren als banken in Suriname zouden omvallen en de Surinaamse overheid niks kan doen omdat zelfs de CBvS instabiel is.
  Leden van de Hoefdraad-bende zijn terecht veroordeeld ! Hopelijk wordt die klootviool Hoefdraad zelf ook snel opgepakt.

  Suriname mag daarom zeer blij zijn met team Santokhi ! Alle deskundigen zijn daar verenigd en denken mee.

  Het volk van Suriname moet verder goed beseffen dat Suriname zeer weinig kader heeft, vele geschoolde verstandige en ambitieuze mensen zijn vertrokken.
  Dus Pony als jij werkelijk een beter Suriname wilt verzamel dan eerst juiste informatie en geef terechte kritiek en niet alleen valse kritiek met als doel te beschadigen net zoals al die andere paarse profeten.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 35. Misschien snap je het in je volgende reïncarnatie, maar in dit leven zie ik het niet gebeuren @pony.

  Er zijn hybride senioren 90 plus, die tig keer slimmer en actiever zijn. Heerlijke storytellers, van wie iedereen veel kan opsteken. Jij valt daar niet onder.

  Dubbele Punt!
  gemodereerd

 36. ‘Er zijn hybride senioren 90 plus, die tig keer slimmer en actiever zijn. Heerlijke storytellers, van wie iedereen veel kan opsteken’. Jij valt daar niet onder.@

  Esmeralda, dit bedoel ik, je reageert altijd zo op de persoon, waar blijf jouw eigen mening over wat ik zo vreemd vindt bij de aanhangers van deze regering. (Lees mijn vorige posting).
  Zijn deze ‘heerlijke’/mooie storytellers in jouw buurt, maw heb jij enig contact met deze slimme en actieve hybride 90 + senioren. Deze 90+ senioren moeten van jou ook zeker hun mond houden, zodra ze hun mening geven die jou niet uitkomt, dan zijn ze niet meer welkom, maw jij hebt nog steeds een probleem met actieve senioren, die hun mond nog steeds kunnen roeren.🙈
  Trouwens, veel jongeren kunnen de broden nog niet eens bruin bakken, ze kunnen niet opboksen tegen de oudjes hahaha.
  gemodereerd

 37. Para express, ik dacht dat we het van jou niet meer over de persoon Santokhi in onze kritiek op deze regeringscombinatie moeten hebben, nu begin jij zelfs over de persoon Santokhi, dus jij mag hem bewieroken en wij moeten onze bek houden, wat een rare mentaliteit heb jij, en je durft mij uit te maken voor een hypocriete sadist en dat ik het niet snap. Kun jij je emoties niet in bedwang houden. Ik begrijp donders goed wat er om mij heen gebeurd, ik zie al heel lang hoe regeringen een puinzooi van onze switi Sranan maken, alleen, ik ben geen gemuilkorfde meeloper. Ik voer geen “oorlog” tegen de NDP, ook niet tegen deze regeringscombinatie, noch tegen de persoon Santokhi of Brunswijk. Ik vind, dat wanneer een partij mijn stem vraagt ik het recht heb vragen te stellen, ik het recht heb kritiek te uiten. Ik ben geen onderdaan, ik ben een burger. Het volk kiest zelf haar leiders. Denk jij dat wij in een ‘addernest’ willen wonen, vandaar onze kritiek. Esmeralda zegt, dat als je het nu niet snap je op je reïncarnatie moet wachten, misschien dat je het dan snapt en een beetje begrip kan opbrengen.
  Para express, dat ik volgens jou, Sranan graag ziet afglijden naar een onderontwikkeld Afrikaans land, welke, vind ik een hele domme opmerking van iemand die zegt dat hij bij Slim Suriname zit. Als jij het zo goed meent met Sranan, (want als je dit niet van mij vind dan vind je het zeker van jezelf) wat let je om naar Sranan te komen, jouw slimme makkers te helpen. Je NL paspoort mag je houden, dat is een persoonlijk ding. Veel blablablabla vanaf de Noordzee zet geen zoden aan de dijk, vinden ze allemaal hier in Sranan, de goeden niet nagesproken.
  gemodereerd

 38. Hun sympathie duurt ook niet erg lang. Waarschijnlijk hebben ze geen persoonlijke voordeel gehaald door het nieuwe bewind.
  Elke Surinamer is maar op een ding uit: persoonlijk gewin!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.