VIDEO: Buurt steunt oma die uit woning moet vertrekken van woningcorporatie

20

In de Haagse wijk Molenwijk zijn diverse bewoners in de bres gesprongen voor oma Geerdorf. Ze wordt met klem door verhuurder Woningcorporatie Vestia verzocht haar huis aan de Trekweg te verlaten.

Volgens Vestia is er geconstateerd dat ze een tijd niet in haar woning heeft gewoond. De woningcorporatie sommeert haar nu om de huur op te zeggen. Gebeurt dat niet, dan stapt Vestia naar de rechter schrijft Den Haag FM.

Dat mevrouw Geerdorf inderdaad tijdelijke afwezig was en enige tijd niet thuis woonde, komt doordat haar man een jaar geleden overleed. Haar dochter nam haar moeder daarom een tijdje in huis. Buurtbewoners zijn niet te spreken over de aanpak van Vestia en zijn een petitie gestart.

Niet alleen de buurt steunt mevrouw Geerdorf, ook de SP komt voor haar op. ‘Ik vind het bizar pestgedrag’, zegt raadslid Lesley Arp tegen Den Haag FM. ‘Vestia gaat niet het gesprek aan, maar komt meteen met dreigbrieven. En dat terwijl ze het vaak laten afweten als het gaat om onderhoud.’

Bekijk de reportage van Den Haag FM:

20 REACTIES

 1. regels zijn regels
  dit is alom bekend van de tijd dat mantelzorgers die voor hun familie zorgden dit probleem ook kregen.
  die introkken bij de familie om betere en snellere zorg te geven.
  elke verandering van huurder is voor een woningcooperatie gelijk een huursverhoging
  dus vestia schiet met die regel alleen maar op
  voor achterstallig onderhoud kan je ook naar de rechter. dus dit ter sprake brengen slaat totaal nergens op.
  voor zover ik weet is die regel van bewoning er gewoon bij div woningcooperaties
  kwestie van? is de huurder wel op de hoogte van die regel.
  en het genoemde “tijdje” zal best maanden zijn geweest
  feit is? iemand heeft gelult tegen vestia anders kunnen ze dit nooit weten
  gemodereerd

 2. What di fuck is this.di woman lost her husband & she still pays her rent 4 her house SO WHAT DI FUCK
  I hope di corporation du have parent ur grandparents .
  They dont have a heart .
  Children ur grandchildren who Luv there parents will always take care of there family in di good and bad days no matter what
  This is verry sad WORST THEN SAD🤔🤔🤔
  Hire a lawyer mi people

  Somebody is a snitcher
  gemodereerd

 3. schandalig dat rattengedrag van de woningbouw verenigingen. Goed dat de buurt voor oma opkomt. Zo zijn er meer huurders door heel NL die gepest worden door woningbouwverenigingen. Hun beleid moet echt onder een vergrootglas.
  gemodereerd

 4. Dus dat wil zeggen, dat haar post maanden achtereenvolgens niet is gelezen. Je moeder meenemen om bij je te vertoeven prima, maar haal haar post dan ook op. Digitaal, via vestia account had de dochter ook de brieven kunnen inzien.

  Zielig dat het dit oud mensje overkomt, maar een woononderzoek duurt niet even.

  Waar de woningbouw kan verliezen, is dat als de gemeente geen woononderzoek heeft ingesteld, dan san vestia constateer? Na boa den huur in, over welke periode, en waar zijn de foto’s? Zolang haar huur op tijd is betaald en er geen achterstanden zijn, en zij haar woning niet onderverhuurde, dan zit ze goed.

  Als vestia de juiste stappen heeft gevolgd, via gemeente Den Haag, a sma faja wel.
  gemodereerd

 5. Ik vind het terecht dat de buurt het voor oma Geerdorf opneemt. Hulde voor de partij en waar blijft de partij van onze nationale trots mevrouw Sylvana Simons? Waar verstopt zij zich nu ? O ja natuurlijk het is nog geen verkiezingen.
  gemodereerd

 6. Hier begrijp ik het helemaal niks van, zolang Mw: Geerdorf de huur iedere maand
  afdraagt, kan en mag Vestia dit niet doen. Vestia is bezig geld van huurders af te troggelen, omdat hun directeur met miljoenen €uro’s vandoor is gegaan.
  Inderdaad Vestia is niet zo happig met het onderhoud van hun woningen, had een huurhuis van hun dus, dat klopt als een zwerende vinger! Molenwijk is een arbeiders wijk, er wonen daar veel allochtonen van diverse pluimage. En de blanken die daar wonen zijn er ook niet van de hogere klasse, arbeiders klasse en een paar (middenstanders).

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Als ik Mw: Geerdorf was, zou ik naar de huurcommissie stappen, en een Advocaat
  in de arm nemen. Is Vestia soms van de pot gepleurd of zo ?? No meki ding witmang
  tikki yu bana é brong froiti. ” Sorry dat heeft U niet”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Is de Nederlandse samenleving wel opgebouwd uit mensen van vlees en bloed met een hart of bestaat het uit harteloze robots?
  gemodereerd

 9. Iemand uit de buurt zal wel geklikt hebben. Iemand die de woning voor een familielid wil waarschijnlijk.
  gemodereerd

 10. Goed van de buurt dat ze het voor oma opnemen , vestia is een waardeloze woningcorporatie , zelf bakken ze er niets van , als oma gewoon de huur heeft betaald en vestia en hoort haar verhaal aan en ze dreigen dan nog met uitzetting , nou naar de rechter , en die zal oma helpen , vestia is al vaker voor het gerecht gesleept en de meeste rechtzaken hebben ze verloren.
  gemodereerd

 11. in nederland hebben ze geen gevoel meer in hun hart vestia is harteloos ,hoe kun je nou tegen zo n oud mens zeggen dat ze het huis moet verlaten.
  dit is ongekend.
  gemodereerd

 12. @ Henkes

  Je hebt ook in NL gewoond, of woon je er nog steeds ?
  Jouw vraagstelling is voor duidelijk, ik weet wat je daarmee
  bedoeld. Nederlanders zijn niet zo slecht als menig mensen denken.
  Wooncooperatie, huisbazen, en multinationals hebben geen medelijden
  met mensen. Dus je moet niet iederéén over 1 kam scheren, de Nederlanders
  helpen altijd bij calamiteiten en dat weet je als je hier hebt gewoond!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Tsja, er zijn grandioze tekorten en ellenlange wachtlijsten, plus het hoogste aantal asielzoekers ooit binnen gelaten.

  Het spel is, huis een beetje opknappen en verhuren aan de overheid voor het dubbele.
  Dan krijg je universitair of ondernemers uit Verweggistan die een bijdrage leveren aan de maatschappij. (Dus 2 werkenden die loonbelasting afdragen en 2 kids die later zorgen voor een aow).
  En als die dochter een koophuis heeft is ze safe, zo niet krijgt ze straks de belastingdienst achter zich aan en komt ze op de frauduleuze lijst te staan.

  Je woont in dat land, ken de spelregels.
  gemodereerd

 14. @Papa Jantje uit Livorno,
  Waarom haal je Sylvana Simons erbij? Wat denk jij dat ze hieraan zou kunnen doen. Ben je wel goed geïnformeerd hetgeen Sylvana Simons doet, of is het alleen maar misgunning wat er door je lijf stroomt. Ken je het verschil tussen landelijke politiek en politiek op gemeentelijke niveau. Heb je enig idee waar dit probleem terecht moet komen? Ik heb het gevoel dat jij alleen maar in het rondte aan brabbelen ben. Zoiets als de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt.
  gemodereerd

 15. Eeee die Hollanders doen met Julie,Natuurlijk is er een snitch geweest in deze tori,a sari gi moesje.
  gemodereerd

 16. Maar als men optyd heeft betaald wat is dan het probleem. Misschien moest oma over haar verdriet heen en terug naar huis. Daar is geen termijn aan verbonden. Ff het contract goed nagaan. De kleine regeltjes. Nou wie weet wat de buren voor terug krijgen. Succes
  gemodereerd

 17. Sari tori
  4 februari 2022 At 18:34
  @Papa Jantje uit Livorno,

  Maar alle Nederlanders neerzetten als koude kak heeft wel jouw goedkeuring toch? Want het past in jouw straatje om ze te bashen. Simons trekt altijd haar grote kwebbel open als iets een zwarte overkomt op landelijk of op lager niveau. Kijk maar na waar ze altijd mee bezig is. Misschien doet ze haar grote mond niet meer open wetende dat ze zichzelf vaak belachelijk heeft gemaakt.
  gemodereerd

 18. J.Zwartmans, je hebt gelijk dat niet alle Nederlanders harteloos zijn, maar het is ook waar dat er meer dan genoeg heel hartvochtige mensen rondlopen in dat land. Het bovenstaande gaat eigenlijk overal, waar er mensen wonen, op.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.