President Santokhi viert vandaag zijn 63ste verjaardag

24
President Santokhi

[INGEZONDEN] – De president van de Republiek Suriname tevens voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, viert vandaag donderdag 3 februari zijn 63ste verjaardag. Hij is vader des vaderlands. Zijn jaardag zal niet onopgemerkt voorbijgaan maar vanwege de huidige maatregelen zal hij zijn jaardag uiteraard op sobere wijze moeten vieren.

Voorafgaand aan zijn presidentschap heeft hij het land gediend in verschillende functies zoals, politiecommissaris, minister van Justitie en Politie, DNA-lid en CICAD voorzitter. Hij is een leider die multiculturele en multi-etnische groepen tracht bijeen te brengen(Bromtji djari). Hij is een president die meer dan 18 uren per dag werkt en velen kunnen hem niet bijbenen.

De president  mag ongetwijfeld bogen op een zeer indrukwekkende carrière. Hij heeft een lange staat van dienst. Het is een uitzonderlijk voorrecht om invulling te mogen geven aan het presidentschap van de Republiek Suriname. We hebben grote waardering, bewondering en respect voor de buitengewone inzet van president Santokhi, voor land en volk.  

De president is altijd zichtbaar en betrokken bij vele activiteiten, eveneens bij buitenlandse activiteiten, waarbij elke uitdaging wordt omgezet in kansen. Zijn enorme inspanning om het land te redden roept warme gevoelens op van grote dankbaarheid. Op overtuigende manier maar onder zeer moeilijke omstandigheden geeft de president invulling aan zijn taak als president.

Het sterke leiderschap en visie van de president zal Suriname redden. De afgelopen jaren heeft hij veel verrijkende momenten gekend. Hij geeft blijk van heldere kijk op zaken en straalt ook heel wat wijsheid uit. De president symboliseert onze nationale eenheid, hij weet mensen en groepen met elkaar te verbinden en zo bij te dragen aan de eenheid en saamhorigheid van de samenleving.

Ter gelegenheid van zijn 63ste verjaardag wens ik hem een overvloed aan liefde, goede gezondheid en geluk. Ik wil hem eveneens mijn hartgrondige dank uitbrengen voor al hetgeen hij trotseert ter verheffing van land en volk. We zullen blijven bidden voor zijn leven en goede gezondheid. Pres gefeliciteerd met uw jaardag!

Idris Naipal

24 REACTIES

 1. ZE President van ALLE Surinamers ik wens u een hele fijne jaardag toe en ik bid tot alle goden toe dat dit land onder uw sterke leiderschap tot bloei zal komen. U bent de enige die dit land naar economische ontwikkeling kan brengen. De Wolff mag schrijven wat hij wil maar zijn adviezen zijn alleen maar racistisch en etnisch gedrek. Trekt u van zijn stukjes niks aan want wat deze selfmade econoom niet door heeft is dat overal in de wereld sprake us van economische recessie.
  ZE Santokhi maakt u er een mooie fijne dag van.
  gemodereerd

 2. Vader des Vaderlands??? Meneer, u weet niet waar u get over heeft. Een harde werker, dat wel, maar niet gaan overdrijven.
  gemodereerd

 3. @Idris bij deze ook mijn felicitaties aan de heer Santhoki met zijn 63ste verjaardag en moge hij nog lang en gelukkig zijn. Maar heer Idris bij deze kom je wel heel slijmerig over omdat ik niet zie wat een verjaardag te maken heeft met de CV van genoemd persoon.
  gemodereerd

 4. ZE Chan, van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Ik wens u een gezegende dag, goede gezondheid en veel wijsheid met uw zware taak tw, het leiden van Suriname (incl. een op hol geslagen deel van de bevolking) naar betere tijden.
  Dat u in de grote achtergelaten puinhoop, de bomen nog door het bos ziet, is hoogst bewonderenswaardig en getuigd van geloof, hoop en vertrouwen.
  gemodereerd

 5. Happy birthday president!

  Veel gezondheid, geluk en liefde toegewenst.

  Aquarius in het Aquarius- tijdperk is sterk spul.
  gemodereerd

 6. Gefeliciteerd, hoop dat een jaartje ouder je ook wat verstandiger heeft gemaakt. Dus vanaf nu geen family and friends meer. Denk meer aan de sociaal zwakkeren.
  gemodereerd

 7. Z.E. presidentchandrikaperkash Santokhi

  Hartelijk Gefiliciteerd met uw 63 ste verjaardag, Het Gaat U Goed

  Laat Uw Oren Niet Hangen Naar De Kapitalisten VD VHP, Waarvan Een Deel VD NDP is.

  Kijkt U Naar De Algemene UItdagingen Van Het Land En Het Volk, Ook Internationaal En Werkt U Die Doelen Uit En U Zult Dan Zien Dat U Na 25 mei 2025 weer de grootste politieke partij van de republiek Suriname en van de Surinamers zal zijn.

  Samen Werken, Samen Sterker Voor De Algemene Uitdagingen Van Suriname

  Leve:
  – de president Chandrikaperkash Santokhi,
  – Vooruitstrevende HervormingsPartij/Orange Movement,
  – Algemene Uitdagingen Van Suriname/Surinamers, (inter)nationaal
  – Samen Werken Samen Sterker,
  – Er Is genoeg voor de 609.569 Surinamers : 5 personen per gezin = +/- 211.914 gezinnen.
  Zie ook de oppervlakte van de republiek Suriname = Oppervlakte 163.820 km² [2] (1,1% water)

  Ongevraagd de advies:
  – Maakt bij de Oostwestverbinding van Saramacca of Coronie een weg Noordzuid naar de weg van Zanderij naar Apoera en geeft u Surinamers ieder een ha domeingrond bij deze aangelegde weg. Niet praten maar doen. Laat de Kapitalisten vd VHP en zij die Zware Machines hebben samen met landmeter deze Noordzuidweg ( Chandrikaperkash Santotkhiweg) aanleggen en geeft u iedere Surinamer 1/2 tot 1 ha domeingrond met het doel dit binnen 1 jaar in ontwikkeling te brengen. Aktie!, Waar anderen stoppen, begint voor u de uitdaging. Deze weg moet voor 25 mei 2024 af zijn, waardoor u deze gronden aan de Surinamers kan geven tussen 25 mei 2024 en 25 mei 2025.

  Om de Armoede In Suriname op te lossen, moet u de Multinationals als:
  – IAMGOLD,
  – NEWMont,
  – APPACHE,
  – TOTAL,
  – China dat ons rondhout weg draagt,
  – Et Cetera,
  verplicht stellen dat ze ieder afzonderlijk 15 – 20 miljoen van hun Netto bedrag dat ze per jaar in Suriname verdienen ter beschikking stellen voor de Surinaamse bevolking voor huizenbouw, wegenbouw, studiebeurzen, ziekenhuizen, sociale voorzieningen, sportaccomodaties in het hele land. De overeenkomsten met deze multinationals moeten worden bekeken en deze post moet 15- 20 miljoen moet naast de royalties, enz ook aan Suriname jaarlijks worden toegekend. Dat is ook een van de reden waarom wij met zoveel Natuurlijke rijkdommen een arm volk blijven. Spijkers met koppen slaan, als ze dat niet willen moeten ze opdonderen uit Suriname en de bedrijven worden genationaliseerd.

  Succes Toegewenst

  Suriname Voor De Surinamers
  gemodereerd

 8. correctie
  – Er Is genoeg voor de 609.569 Surinamers : 5 personen per gezin = +/- 121.914 gezinnen.
  Zie ook de oppervlakte van de republiek Suriname = Oppervlakte 163.820 km² [2] (1,1% water)
  gemodereerd

 9. De 4 miljard US – $ schuld waarin de regeringen ddb, (-gezin), boefdraad, familie en friends, npd- dna-kliek, de daltons, neven daltons, ndp-paarse achterban kakkerlakken, ex-coalitiegenoten vd ndp Suriname hebben gebracht, is niet van de ene op de andere dacht afbetaald of opgelost.

  Het zal tientallen jaren duren voor dat deze 4 miljard US- $ is afgelost. Verder is de productie en export in Suriname van Surinaamse ondernemingen nihil en daarmee wordt geen valuta verdiend.

  Suriname moet het als het om valuta gaat hebben van diaspora, oa Surineds uit Nederland, Surinamers uit Frans-Guyana, uit de “Antillen”, USA.

  Ook Kaloti op Zanderij draagt goud weg uit Suriname naar Dubai voor een prijs dat ver onder de norm ligt.

  Valuta komt binnen via de verkoop van de natuurlijke hulpbronnen,oa: rondhout aan China, goudverkoop aan IAMGOLD en NEWMONT, enz. Deze valuta is niet voldoende om de 4 milard aan schulden van Suriname af te lossen, daarvoor zijn de opbrengsten veels te laag.

  Suriname zal meer moeten doen om meer valuta vd mulitnationals binnen te halen, dan wat ze nu ontvangen.

  De opbrengsten van aardolie – en gas dat nu in de Atlantishce Oceaan van Suirinem gevonden wordt zullen pas over 5 jaar in de kas van de CBvS binnen komen,

  Suriname zal goede plannen moeten maken en uitvoeren om de welvaart en welzijn van Suriname op een hogere level te brengen.

  Surinamers zijn lui en weten niet wat echt ondernemen is en producten van kwaliteit te maken en te exportproducten en de concurrentie aan te gaan. Pas als we zien waar onze kansen liggen en de plannen worden gemaakt en in de praktijk worden omgezet zullen we het beter hebben.

  Surinamers knopendraaiers, nietsnutten verkopen liever hun natuurlijke rijkdommen voor de Chinezen/rondhout, IAMGOLD/NEWMONT/KALOTI/goud, enz. Zie ook wat er van Grassalco is terecht gekomen en hoe bijna Staatsolie ook aan een Koreaanse Olieonderneming was verkocht door ddb en jules wijdenbosch. Dit soort misdadigers/grote criminelen hoeft Suriname nooit meer te hebben. Weg met ddb, ndp, boefdraad, jules wijdenbosch. Bij hun moet men de verdwenen miljarden gaan halen. Waar is boefdraad.

  Zie oa:
  – Eco-toerisme waar
  – oppervlakte water tot drinkwater maken,
  – Zeevisserij,

  Dit zijn de natuurlijke rijkdommen waarin Surinamers als men plannen gaat maken, binnen 5 jaar de concurrentie met andere internationale producten mee kan gaan en ook kwaliteit producten kan hebben.

  Ad 1. Oerwoud en Marrons en Inheemse dorpen
  – Als men bij de dorpen van de marrons en inheemse in het oerwoud heel goede hotels bouwt, met allerlei moderne voorzieningen, zonne energie, ICT- voor laptobs en mobielgebruik, bankvoorzieningen in zo’n vakantieoord, goede kwaliteit water, zwembad, heeft het oerwoud genoeg dat interessant is voor de toeristen uit EU, USA, Canada, even als het leven/cultuur, zeden, gewoonten, voedsel, drank, hun leefwijze van de Marron en de Inheemsen, boswandelingen, bergbeklimmen, flora en fauna, enz.

  Ad 2, Oppervlakte Wate vd rivieren
  Het is in Commewijne bewezen dat er heel snel een onderneming kan worden opgezet dat oppervlakte water uit de Commewijnerivier kan omzetten in kwaliteit water, dat de concurrentie met drinkwater voor mensen in de hele wereld aan kan gaan. Zie als de overheid enkele van deze ondernemingen opzet aan de Corantijnrivier, Nickerierivier, Cotticiarivier, Saramaccarivier, Coppenamerivier, Marowijnerivier, Surinamerivier opzet en dit kwaliteit water verkoopt voor ondernemers die deze bottelen/in flessen of goede daarvoor geschikte verpakkingen doen en over de hele wereld verkopen. Hierdoor ontstaan er ondernemingen en deze kunnen werknemers in dienst nemen. Via boten of vliegtuigen kan dit water over de hele wereld worden verkocht. Zie hier Made In Suriname, Wilde Kust Water,

  Ad.3. Zeevisserij/ Nederlandse Zeevissers/ondernemingen zou hierin wel een rol kunnen spelen om deze in Suriname op te zetten, samen met de Overheid. Coronie en Sarmacca/Coppenamepunt is een zeer geschikte plaats hiervoor.
  De Zeevisserij op een moderne manier opzetten met moderne grote visserijboten voor vangst, deze naar de opslag en verwerking brengen, logistiek, en transport, die op visveilingen in Nederland, USA, Japan, China verkocht kunnen worden en vrachtvliegtuigen uit deze landen ze op JAPI-Airport komen ophalen om naar hun bestemmingen te worden gebracht. Zie hier Made In Suriname, ondernemingen met Surinaamse werknemers.

  Zij die willen dat VHP weg moet, moet zich afvragen wat ze dan zullen krijgen. Willen jullie de ndp? Willen julle ddb?.
  Hebben jullie je les dan niet geleerd?
  – zie sinds 25 Februari 1980,
  – 8 december 1982, –
  – regering jules wijdenbosch,
  – 2 termijnen ddb ni., 25 mei 2020 – mei 2015 en 25 mei 2015 – 25 mei 2020.
  Altijd onder ddb is Suriname/zijn Surinamers skeer. Zie nu hoe Suriname skeer is en wie daar de oorzaak van is.

  Voor het verdwenen kapitaal/ 4 miljard US-$, domeingronden moet men bij ddb, ddb-gezin aan de Patrijsstraat in Leonsberg zijn en bij boefdraad, aloebaba, bouva, jenny simons, abdul, abrahams, enz. zijn. Deze mensen hebben Suriname vernietigd en de Surinamers arm gemaakt.

  Een huis dat binnnen enkele uren tot de grond is vernietigd, door brand is vernietigd, kan je niet binnen enkele jaren weer opbouwen. Het kost kapitaal, tijd en energie om het weer op te bouwen. Deze regering heeft al een oplossing gevonden met IMF om de grote schulden en leningen met IMF in een herstelplan te laten opnemen voor een oplossing. Alleen zullen nu kapitaal van andere Financiële instellingen nodig zijn om ondernemingen op te zetten voor exportondernemingen die valuta kunnen verdienen. Ik geef enkele hiier boven aan.

  Het Surinaamse Volk zal de VHP de kans moeten geven om orde op zaken te stellen en kapitaal te verdienen.

  De Surinamers staan op de eerste plaats en niemand anders. Niet de kapitalisten vd VHP of buitenlanders staan op de eerste plaats, maar alle Surinamers.
  gemodereerd

 10. Pres. Chan Santokhie – wat scheelt deze man – tu pagla bati – bent u soms machtsdronken geworden om te zeggen dat je door de Schepper als leider van dit land gekozen bent.
  Ik citeer: Chan: ” ook vandaag blik ik terug naar ruim anderhalf jaar naar het moment waarop de Schepper ervoor gekozen heeft mij de taak te geven om dit land te mogen leiden en uit de crisis te halen etc.”.

  Welke Schepper bedoelt Chan Santokhie. Bedoelt hij – de God van hemel en aarde?
  De Schepper kan niet, nooit, nada, nunca – een Aar{d}s Leugenaar, een Charlatan gekozen hebben om het Sur. volk te leiden. In dat geval heeft onze { mijn }liefdevolle God geen goede bedoelingen met Suriname.

  Over 2 á 3 jaar zal dezelfde Schepper u, via het volk, naar de anonimiteit sturen.

  Voor Leugenaars en Moordenaars {Chan heeft ook bloed aan zijn handen } heeft de Schepper geen goed woord over. Erger nog: leugen en bedrog worden veroordeeld.

  President Santokhie gefeliciteerd, voor de komende jaren: Gezondheid en Veranderend
  gedrag toegewenst
  gemodereerd

 11. Zo die grotere buik gaat extra groeien vandaag.

  Hoop dat het hem heerlijk smaakt, met de gedachte dat velen niet hebben en zullen eten vandaag, en ook geen behoorlijk onderkomen hebben.
  gemodereerd

 12. Van Harte gefeliciteerd heer Santokhi met uw verjaardag. Moge God u en de uwen zegenen. Maar voor u geldt natuurlijk de hele surinaamse bevolking. Een bevolking die heel belangrijk is voor u. Ik hoop, dat het u gaat lukken wat u voor ogen heeft met dit heerlijke land. Proficiat.
  gemodereerd

 13. @ Idris Naipal

  Een mooie stuk geschreven ivm de jaardag van de Pres: maar praat of (shrijft)
  niet in het meervoud. Hij is niet bij een ieder geliefd in Su, zowel in het buitenland.
  Alléén om het feit dat hij een Hindustaan is, ik persoonlijk heb geen hekel aan hem.
  Hij heeft inderdaad belangrijke functie’s bekleed, maar nu hij Pres is: is hij in mijn ogen niet consequent genoeg, wat de Criminaliteit bestrijding betreft! Hij is zoals je
  het het schrijft Vader des Vaderland, hij is dus de machtigste man is Su. Maar zijn
  gezag qua Criminaliteit bestrijding is ver te zoeken, en daarom doen de Criminelen wat ze willen in het land. Wat de Economische toestand betreft moeten we geduld hebben, want de vorige regering heeft er een puinhoop van gemaakt. Het zal jaren
  duren voordat het stabiel wordt, maar dat begrijpen sommige weer niet. Wat mij
  betreft mag de Pres de doodstraf weer invoeren, dat zou voor land en volk heel goed zijn. Maar enfin, hij is de Pres en ik niet, ik zou weten als ik de Pres zou zijn.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Many happy returns of the day Mr. President !

  Al het goede aan uw zijde ! Gado blessi !

  Suriname rekent op u.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 15. Geachte meneer de President gefeliciteerd met uw 63ste verjaardag.
  ik zou zeggen maak een leuke dag van.

  U bent in goede weg en u laat Suriname tot bloeiend weer komen super top, we weten dat het niet makkelijk is maar gevoel zegt dat het goed komt.
  gemodereerd

 16. President Chandrikapersad Santokhi van het republiek Suriname: van harte gefeliciteerd met uw 63ste jaardag op 3 februari 2022. Ook ik wens u, uw gezin, uw naasten, vrienden, familie en alle dierbaren die u lief heeft een fijne jaardag in alle gezondheid en dat u uw belofte tijdens verkiezingscampagne en missie met succes moge afronden in 2025 als er weer verkiezingen worden gehouden.
  Maak er een veilige, maar onvergetelijke dag/avond van en dat je naast het terugblikken, gaat vooruitblikken op uw moeilijkste klus die u als President op uw schouders heeft.
  Sneller bestrijden van corruptie, het gestolen geld sneller terughalen en teruggeven aan het volk aan wie het toekomt, Suriname sneller veiliger maken voor een toename van toerisme, dus economische groei, de Korps drastisch vernieuwen en aanstellen van betrouwbare ambtsdienaren, een veilig Suriname teruggeven aan alle Surinamers, zonder roofovervallen, moord, schietpartijen, verkrachtingen, maar meer in harmonie met elkaar Suriname naar een hogere level tillen, waarbij echt niet schromen internationale hulp in te zetten, want het te lang wachten kan uw positie drastisch ondermijnen en dat verdient u echt niet, omdat u op uw manier bezig bent Suriname uit de achtergelaten “stront” weer op te schonen.
  Vertrouw nimmer uw eigen schaduw, want zelfs dat is onbetrouwbaar !!
  Verder aandacht voor:
  – onderwijs
  – sociaal zwakkeren
  – democratie
  – parastatale bedrijven
  – benoemingenbeleid
  – meer agenten op straat
  – meer en beter communiceren
  – douane geheel herschikken
  – belastingenbeleid sneller aanpakken/vernieuwen
  – zorg, ziekenhuizen, medici, equipment voor de gezondheid in ziekenhuizen
  etc., etc
  gemodereerd

 17. Vader des vaderlands, met twee onopgevoede zonen, één biologische en één geadopteerde (Ronny). Het is te hopen dat deze twee zonen er niet voor zorgen dat papa vroegtijdig de laan wordt uitgestuurd.
  gemodereerd

 18. Bromtjie djarie heeft Santokhi niet van zichzelf. Het komt van een liedje die de Samajis vaak zingen:
  mujh mein Om, tujh mein Om, sab mein Om samaya…
  ek baag ke phoel hai sare, ik mala ke moti.
  (we zijn allemaal bloemen van één tuin)
  gemodereerd

 19. President Santokhi , van harte gefeliciteerd met Uw verjaardag , we vernamen dat U gewoon gewerkt hebt op Uw jaardag , maar er zal toch wel een gaatje zijn voor gebak.
  gemodereerd

 20. Van ❤️Gefeliciteerd mister president Santokhi. 63 jaar is een mooie leeftijd. Geniet er van heeft u verdiend na al het harde werken.
  In ieder geval mijn steun heeft u.
  W’o sit ing samen .
  gemodereerd

 21. Ik woon hier tijdelijk in dit prachtige land van ongekende mogelijkheden. Maar het is triest om te zien dat politici alleen begaan zijn met zichzelf. Niet met de mensen. Laat staan met het land. Een hossende president? Vind je het gek dat niemand de regels wil naleven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.