Spoedoverleg bij KPS over verbod overhandigen van giften aan dak- en thuislozen

8
Giften verstrekken aan dak- en thuislozen verboden op bepaalde plaatsen

Het Korps Politie Suriname heeft stakeholders, schenkers, donateurs, organisaties en individuen, die voeding en of giften verstrekken aan thuis-en daklozen in Paramaribo opgeroepen voor een spoedvergadering vandaag met de korpsleiding.

De uitnodiging volgt na eerder bericht van de Surinaamse politie dat de regels voor het verstrekken van donaties, voedsel distributie en of giften aan dak- en thuislozen op bepaalde plaatsen in Paramaribo per 1 februari worden aangescherpt.

Deze aanscherping houdt in dat het verstrekken, in verband met de overlast van de dak- en thuislozen, verboden is bij de Waterkant, Spanhoek en het Oud Veerplein (Heiligenweg). In het vervolg zou eerst contact opgenomen moeten worden met het District Commissariaat van Paramaribo om een maatschappelijk geaccepteerde plaats te gebruiken

De vergadering zal op woensdag 2 februari worden gehouden in de conference room van het hoofdbureau aan de Duisburglaan omstreeks 15.00 uur. Het is van belang om aanwezig te zijn, aldus het KPS.

Volgens dc Ricardo Bhola is er getracht om de dak- en thuislozenproblematiek structureel op te lossen. De burgervader heeft relevante stakeholders bij elkaar gebracht en een platform opgericht om passende oplossingen te vinden. Echter vordert het geheel traag, gelet op de complexiteit van deze problematiek.

8 REACTIES

 1. Het verstrekken van voedsel door de heer Vismale en andere organisaties is niet het probleem, maar de troep die de mensen achter laten na het nuttigen van de verkregen voedselpakketten, en de overlast die veroorzaakt wordt door overal in de omgeving van Waterkant te hangen, slapen, poepen en pissen, en mensen lastig vallen. Dus meneer Vismale probleem ook met de daklozen bespreken en niet alle schuld leggen bij de overheid.
  gemodereerd

 2. DC Bhola indien je het door jou aangegeven probleem direct willen verhelpen dan moet je gelijk jou tuin beschikbaar stellen waar deze daklozen hun gratis verstrekte voeding, vanuit menselijk perspectief bekeken, in ontvangst kunnen nemen en nuttigen
  Door de voeding gratis te verstrekken voorkom je een negatief beeld in Paramaribo van de toeristen en het lastigvallen van mensen op deze plekken omdat de zwervers geen honger meer hebben want ze worden goed gevoed
  gemodereerd

 3. Een groot deel zat bij die paarse stichting in Commewijne voor ex-verslaafden. Meneertje wordt niet meer gesubsidieerd, dus heeft ze losgelaten.

  Empathie en compassie lossen op in suri, bij gebrek aan gratis geld. Zelfredzaamheid nooit v gehoord. Tok!

  Neem de stichting over en laat ze werken voor een bordje eten en pomp meer geld in PCS voor de echte hulpbehoevenden.
  gemodereerd

 4. De beste manier om dit probleem op te lossen is (hiervoor heb je geen in suriname afgestudeerde econoom of socioloog nodig}
  “Gewoon iedere middag op 6 uur een grote bus inxetten en de mensen vevoeren
  naar Leonsberg naar de woning van Opa “Desie” de vader van het Vaderland !!
  En voor de rest een stevige maaltijd uit de “gaarkeukens van Bouva” kunnen ze avond
  doorbrengen op de brug te Leonsberg en bij de Warongstands, en s’morgens een kopje koffie
  bij Opa gebruiken!!!! Dat is een goede oplossing!!
  gemodereerd

 5. Laat het probleem van de daklozen. Zo gezellig is het aan de waterkant niet. Die hele entourage om zogenaamde toeristen te vermaken is gedateerd en het ontbreekt aan entertainment. Wat dat betreft ademt wakapasi wat meer sfeer uit. Persoonlijk zie ik het probleem van de aktiviteiten van Meneer Vismale niet. Als dit onderdeel is van de ” veilig Suriname aktie” dan begrijpt men niet waar de prioriteiten liggen.
  gemodereerd

 6. konsensie , jij ziet ze niet in Nederland toch zo langs de kant van de weg liggen , poepen pissen en troep maken , nou konsensi hier wel , en ze vallen mensen lastig , ja konsensi A No Mie geeft de goede oplossing je baasje zal ze met open armen ontvangen toch
  gemodereerd

 7. Zij maken rommel? Zijn daar genoeg prullenbakken, en krijgen ze de instructie, om hun afval in de bakken te gooien?

  Waar zijn voorzieningen voor deze mensen, met soms een psychische achtergrond? 3x daags maaltijd, medicatie en slaapplek, met voor sommigen een dag besteding, of soort van rehabilitatie?

  Waar zijn de openbare wc’s, id stad, die de overheid vervolgens 3 x daags dient te onderhouden (HALLO WERKGELEGENHEID)?

  Hoezo heeft de overheid geen plicht tegenover deze mensen?
  gemodereerd

 8. Dak en thuislozen. Triest! Ziedaar de verwurgenheden van de revolutie. De MOORDENAAR (zelf miljardair) en zijn pajong waaiers (dak en thuislozen). Tijd voor een Surinaams Marshallplan, al dan niet vrijwillig aanmelden voor het maken van dijken (steenslag in overvloed aanwezig) uiteraard eerst mangroven en dan de dijken als extra buffer. Eerst wassen en schrobben, vervolgens goed voeden, geen troep eten (denk aan te zout te vet te zoet en ongevarieerd) en na het eerste jaar, de geestelijke wel zijn opkrikken. Laten wij vooral niet uit het oog verliezen dat al deze zielen ooit jong waren en een andere toekomst voor ogen hadden. Triest! Orde netheid en rust, maken het leven en werken tot een lust!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.