Minister Ollongren maakt kennis met Surinaamse minister van Defensie

11
Kajsa Ollongren ontvangt de Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera
Minister Kajsa Ollongren ontvangt de Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera

De Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera was maandag te gast bij haar Nederlandse ambtsgenoot Kajsa Ollongren. Het bezoek stond in het teken van een kennismaking, meldt het Nederlandse ministerie van Defensie.

Sinds het aantreden van de nieuwe Surinaamse regering in 2020 zijn de banden tussen Suriname en Nederland aangehaald. Dit heeft onder meer geleid tot nadere defensiesamenwerking. Daarvoor ondertekenden beide landen vorig jaar een intentieverklaring.

Minister Mathoera roemde de voortvarendheid waarmee dat is gebeurd. Zo was er al een uitwisseling voor Surinaams marinepersoneel en is er kennis uitgewisseld ter bevordering van de militaire muziek. Ook is tijdens het recente Nederlandse vlootbezoek ter gelegenheid van de Surinaamse onafhankelijkheidsviering geoefend met de marine van het Zuid-Amerikaanse land.

Het afgelopen jaar heeft Nederland Suriname tevens bijgestaan tijdens de COVID-crisis. Defensie stelde zuurstofcontainers en medisch personeel beschikbaar. “Die steun was op dat moment echt heel welkom”, aldus Mathoera. Net als haar Surinaamse collega toonde minister Ollongren zich geïnteresseerd in de samenwerking met Suriname: “Ook het komend jaar kijken we naar mogelijkheden voor wederzijdse samenwerking, technische assistentie en kennisuitwisseling.”

Tijdens de ontmoeting is tevens gesproken over de mogelijkheid van een Nederlandse jungletraining in Suriname. Op dit moment vindt nog een verkenning in Suriname plaats. Over deze training wordt binnenkort een besluit genomen.

11 REACTIES

 1. Oooh, nou welkom in Hooiland.

  Knarsetandend volgen de manschappen het gebeuren. Ja jongens, woman rules these days! 🤐😎
  gemodereerd

 2. Heel goed dat bepaalde defensiesamenwerkingen nu onderstreept worden.
  iemand zegt hier dat velen ontzettend boos worden , neen hoor ze worden bang en schijten zo dadelijk in hun broek
  gemodereerd

 3. Wat doet Krishna op die post? Hoor der niet, zie de niet. WROM gaat ze de rest vd wapens niet halen op Leonsberg? Net a nieuwe kabinet actief, san a go soekoe na Holland? Hulp foe go tek den wapen, of na spyware leki drones, afluister apparaten a sma go soekoe?
  gemodereerd

 4. Inderdaad de gestolen wapens die de familie Bouterse heeft buit gemaakt moeten ondanks het drama die ze naar aanleiding hiervan is overkomen moeten veilig gesteld worden en terugvloeien in de staatkas. DDB is in alle opzichten uitgeschakeld, maar moet in deze van zich laten horen.
  gemodereerd

 5. Nou, ik zie dit in eerste instantie als een snoepreisje voor familiebezoek. Vandaar dat ze zo stilletjes vanuit Suriname is vertrokken. Haar bezoek bij minister Kajsa Ollongren is gewoon bijkomstigheid. Nederland zal weer wat covid spulletje gratis weggeven. Ollongren kan zich liever op Europa gaan concentreren, vanwege dreiging van Rusland richting Oekraine.
  gemodereerd

 6. mevrouw ollogreng was toch die vrouw die zogenaamd per ongeluk had laten uitlekken
  functie elders? iedereen weet dit maar je kan het niet bewijzen toch. zijn partij riep toch ook dat de informateur dronken gesprekken voerde. deze partij gaat over lijken. haha ook letterlijk want als je dood bent dan bepalen zij wat er met je lijf gebeurt als je niets hebt bepaalt
  gemodereerd

 7. Friedrich ben jij er een die geloofd in complottheories. Zo gemeen is geen mens
  gemodereerd

 8. Corrie, Geen enkele politicus zit er echt voor het volk neem dat maar van mij aan. ze zitten er voor zichzelf en worden gestuurd door anderen die aan de touwtjes trekken.
  ze ontvangen hun vorsteliojk salaris en alles dat er bij hoort.
  Ollogren is niet anders, zij en haar partij wilden rutte kopje kleiner maken, via verkiezingen lukt dit niet dan maar zo. als je gelooft dat ze eerlijk zijn ben je naief
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.