Dc Winter van Coronie: “Ik zal geen bandeloosheid tolereren in mijn mooi district”

7
Dc Winter van Coronie:
Dc Maikel Winter

De districtscommissaris van Coronie Maikel Winter, heeft dinsdag gereageerd op beschuldigingen aan zijn adres, die maandagmorgen zijn gedaan door een zekere meneer Donk. Deze meneer toog maandag vanuit Coronie naar de Nationale Assemblee (DNA) om te protesteren tegen de dc en de Bestuursdienst van het district.

De man vindt dat de burgervader een perceel kwestie in zijn nadeel heeft beslecht en beschuldigd de dc ervan dat hij steekpenningen zou hebben aangenomen. 

“Ik ben de dc van law en order en ga geen bandeloosheid tolereren in mijn mooi district. Meneer Donk probeert andermans perceel te occuperen om landbouwactiviteiten te ontplooien. De eigenaren, mevrouw Sandra en haar twee zussen, hebben mij in een telefonisch gesprek aangegeven dat de heer Andy V., de aangewezen persoon is om activiteiten op het bedoeld perceelland te ontplooien. Dus we gaan niet toelaten dat deze zaken in mijn district gebeuren”, aldus de gebelgde burgervader tegen de redactie van Waterkant.Net.

Volgens hem begon het probleem toen de zussen toestemming aan Andy gaven om op hun perceel te planten. Daarvoor deed Donk landbouwactiviteiten, maar vanwege miscommunicatie besloten de zussen om liever geen zaken met Donk te doen.  

“Als de heer Donk een show in Paramaribo wil weggeven mag hij dat doen, maar hij moet absoluut geen leugens verkondigen. Men moet leren om de waarheid te accepteren.  Toen dit bij mij als dc werd aangekaart heb ik de bestuursambtenaar (BO) ingeschakeld, waarbij men erop afging. Donk wilde geen genoegen nemen met de oplossing van de BO, waarop ik een tweede team afstuurde samen met de politie van Coronie. Ook dat was niet bevredigend voor hem.

Afgelopen zondag ben ik persoonlijk met mijn team ter plaatse geweest, echter zonder het gewenste resultaat. Donk smeet met alle soorten verwijten en beschuldigingen naar mijn toe, omdat hij vond dat wij in zijn nadeel de zaak hebben beslecht”, aldus Winter.

7 REACTIES

 1. DC Winter U heeft gelijk . deze paarse gasten willen alleen maar rotzooi schoppen , en ze weten nog niet dat hun partij verloren heeft bij de laatste verkiezing , ach deze gasten zijn morgen weer moe van het reizen en dan is alles weer normaal in coronie
  gemodereerd

 2. “Ik ben de dc van law en order en ga geen bandeloosheid tolereren in mijn mooi district”.

  Me plata dja. Nooit eerder ih nieuws gezien. N
  A losbandigheid dies wan ai si noh?

  Family and friends strike again
  gemodereerd

 3. Ik heb begrepen dat dhr Donk het areaal uit eigen middelen bouwrijp heeft gemaakt en bemest en er zijn gewassen op plant. De zussen wilden gezien de verloedering van het land meer geld van dhr Donk hebben, hetgeen hij naar zeggen niet kon ophoesten. Toen kwam Andy op de proppen die dan dus, zou je denken, het bedrag wel kan ophoesten. Maar nu blijkt dat de zussen samen met Andy het perceel gaan exploiteren. Mij dunkt, dat dhr Donk door Andy moet worden vergoed voor het bouwrijp maken en bemesten van het areaal en de DC moet Donk een ander areaal toewijzen zodat hij niet brodeloos wordt. Maar natuurlijk spelen er ook nog politieke zaken die ik nu nog niet ga vertellen, ach ze komen vanzelf wel bovendrijven!
  gemodereerd

 4. @ Lucien,

  Dan hoort de DC naar een bevredigende oplossing te zoeken voor beide partijen. En indien uw verhaal klopt. Is de DC nalatig in zijn informatie verstrekking. Hii kiest dus duidelijk voor de eigenaar van het stukje land en die Andy. Een zak kunstmest is momenteel onbetaalbaar. Ik kan me dus heel goed, de emoties van Dhr. Donk voorstellen.
  gemodereerd

 5. luci jij doet al aan politiek en met jou vriend konsensi , donk heeft landje gepikt dus fout en moet ergens anders planten , de DC zal hem nu niet meer helpen , donk moet maar naar leonsberg gaan daar is land genoeg
  gemodereerd

 6. @lucien je lult

  indien dat waar is, had de heer donk zo slim moeten wezen om een contract voor huur op moeten stellen.
  daar hoor ik je niet over? dus kan de eigenaar elk moment beslissen dat je het land waar de zussen eigenaar van blijken te zijn volgens iedereen dat je moet stoppen en niet meer mag gebruiken….eigendomsrecht dus
  door een contract te maken had hij zijn investering kunnen waarborgen, wat de man dus na heeft gelaten….eigen schuld dus.
  tevens zeg je dat de dc een ander stuk grond beschikbaar moet stellen?? wat is dat voor onzin? de dc is er om regels te volgen en niet om land weg te geven wat hij niet heeft.
  dat donk te dom is om een contract af te sluiten en daarna gaat investeren in het land is zijn eigen schuld en van niemand anders. als en of hij brodeloos wordt is zijn eigen probleem en niet die van een ander
  tevens kan je over politiek beginnen, maar zonder contract staat de eigenaar gewoon in zijn/haar recht. waar denk je dat contracten voor zijn?
  dan heb je bewijs en kan je wat claimen…. donk heeft nu dus gewoon niets omdat hij zijn zaakjes niet goed geregeld heeft
  ik kan nergens in dit verhaal iets vinden waar de dc fout zit, terwijl jullie lopen te zeggen dat donk meer recht heeft op de grond dan eigenaren???
  hoe krom kan je denken?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.