Buurtbewoner voorkomt dat man suïcide pleegt

4
Buurtbewoner voorkomt dat man suïcide pleegt

Een buurtbewoner heeft dinsdag kunnen voorkomen dat een man in Suriname suïcide kon plegen. De man had al voorbereidingen getroffen door een touw aan zijn bed te knopen om zich vervolgens te verhangen.

Voordat hij tot de daad overging belde hij een buurtbewoner met de mededeling dat hij zelfmoord zou plegen. De buurtbewoner ging snel naar het adres om poolshoogte te nemen. De deuren van de woning waren op slot.

Ook de gealarmeerde politie van Kwatta was snel ter plaatse. Een deur werd geforceerd om naar binnen te gaan en de man werd op tijd gered. De ambulance werd ingeschakeld, maar de man weigerde om mee te gaan.

Vernomen wordt dat de man in kwestie COVID-19 positief zou zijn. Of dat de reden is voor zijn handelen is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak verder.

Praten over zelfdoding? Hulp is beschikbaar Praat vandaag nog met iemand Ga naar je huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

4 REACTIES

 1. Hij wilde zich niet van het leven beroven maar wilde gehoord worden en hulp krijgen. Als hij dood wilde had hij dat telefoontje niet gepleegd.
  Sterkte man ik hoop dat je geholpen wordt en bedankt buutbewoner(medemens).
  gemodereerd

 2. Buren helpen onder elkaar, mooi toch?
  Zelfmoord is een uitzichtloze situatie waarin iemand bevindt, gezondheid zorg moet beter in Suriname,
  Als chan santhokie zeg jullie, dan moet hij echt voor de zwakkeren helpen,
  Deze meneer begeleiden?
  Suriname met een kleine bevolking groep, moet kunnen,
  Santhokie en Brunswijk??
  gemodereerd

 3. Ook in 2022 is er voor velen geen hoop op verbetering in de huidige situatie… bellen met de hulplijn is een goed initiatief. Misschien dat de beleidsmakers ook een belletje kunnen geven aan diezelfde hulplijn, want men heeft geen idee waar men mee bezig is.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.