Gewezen governor CBvS Van Trikt veroordeeld tot 8 jaar

39
Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS

Robert-Gray van Trikt, gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is maandag 31 januari veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar onder aftrek, een geldboete van SRD 500.000,- subsidiair zestien maanden hechtenis.

Zijn zakenpartner Ashween Angnoe van het accountantsbureau Orion, kreeg een celstraf van vier jaar opgelegd, een geldboete van SRD 150.000,- te vervangen door twaalf maanden hechtenis.

Ashween Angnoe

Van Trikt moet euro 625.000,- terugbetalen, die hij wederrechtelijke had toegeëigend. Ook werden alle roerende- en onroerende goederen verbeurd verklaard. 

Rechter Maytrie Kuldip Singh achtte overtreding van de Wet op money laundering en Anticorruptiewet wettig en overtuigend bewezen. Van Trikt zit bijkans twee jaar in voorarrest en heeft een strafkorting van een jaar gehad. Hij moet nog zeven jaar brommen.

Eerder op de dag zijn reeds de medeverdachten thans veroordeelden Faranaaz Alibaks-Hausil, directeur Legal, Compliance and International Affairs van de Centrale Bank van Suriname en Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) veroordeeld door de kantonrechter.

Advocaat van Hoefdraad: "PG lijkt in aanvaring te zijn gekomen met de rechtstaat"
Gillmore Hoefdraad

Hausil kreeg een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd. Zij heeft intussen anderhalf jaar in voorarrest doorgebracht en Kromosoeto is gevonnist tot vijf jaar onder aftrek. Hij heeft bijkans anderhalf jaar uitgezeten in voorarrest.

De voortvluchtige toenmalige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is op 17 december door het Hof van Justitie bij verstek veroordeeld tot 12 jaar celstraf en een geldboete van SRD 500.000,- subsidiair twaalf maanden hechtenis.


39 REACTIES

 1. De hoofd dader loopt gewoon vrij rond in SME en waar is boegdraad? Waar is het kaitaal, de miljoenen US-$, de miljoenen – €, Waar is het goud uit de kluis Lips vd CBvS?

  Wat gebeurt er met de goederen/ Bungalows, Yacht, dure Auto’s, hun huidigd bankrekeningen van deze criminelen?

  Gebeurt er nog opsporing van boefdraad en zijn handlangers door Interpol? Wat ksn de CIA vood SME in deze betekenen,

  Wat gebeurt er met het opsporen van de verdwenen miljoenen valuta’s van ddb, ddb- gezin, familie en friends, (inter)nationaal.

  Wie voert het regie hierin en wanneer gaat de opsoring/ start van deze grootste criminele daad sinds de onafhankelijkheid of sinds het statuut van Surinsme beginnen?

  ddb, boefdraad, van trik. ex-ditecteur SPSB kennen we. maar er moeten heel veel handlsngers en loopjongens ziin,

  Is er al een draaiboek gemaakt om
  dit plan aan te pakken, welke personen zijn ermee belast en wat is de looptijd, begindatum en einddatum ervan?

  Komt er een voorlichting hiervan aan het publiek of blijft het doodstil en waarom?

  Het volk heeft recht om te weten wat er met hun valuta is gebeurt?

  Waarom hoort het Surinaamse Volk niets over de verdwenen miljoenen valuta?
  gemodereerd

 2. Ik begrijp het nog steeds niet, Waarom R. van Trikt naar Su is gegaan, terwijl hij een
  goede baan had in NL. Dat geldt ook voor S. Menzo en D. Goré, Sranang mang ondankbaar no K@. Ik zal nooit en nimmer mijn kennis wat ik hier in NL heb geleerd,
  met een Sranang man delen. ”Dit ga ik horen, je komt uit NL en je denkt dat je alles
  weet”, Wel ding kang njang mi bigi bana !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Ai mang, muisstil is het in het land. Het is een diep trieste dag voor alle Surinamers want in vereniging zijn meerdere witte boorden veroordeeld.

  Hopelijk komt er geen President die ze gratie geeft
  gemodereerd

 4. Beste mensen,
  als je dit zo leest dan moet toch duidelijk zijn dat Hoefdraad met een behoorlijk bedrag is vertrokken.
  Zet hiernaast dat betalingen naar Cuba in contanten verloopt !
  Hoefdraad is met een bedrag vertrokken van enkele honderden miljoenen US DALLA ! Onderschat de buit van Hoefdraad niet.

  4 miljard US DALLA schuld zonder bijzondere projecten, terwijl dat alles met eigen inkomsten betaald had kunnen worden. Met andere woorden 4 miljard US DALLA is voor een klein deel nog te betalen kosten, deels verbrast en deels verdeeld en het grootste deel is naar Hoefdraad !

  Van Trikt is geen domme jongen, ook hij moet weten waar Hoefdraad is ! Van Trikt en die andere oplichters moeten even goed nadenken of het wel waard is om in de bak te zitten om Hoefdraad te beschermen.
  Btw, de straffen zijn veel te laag. Ik zou zeggen minimaal net zolang de bak in totdat Hoefdraad gevonden is en het gestolen kapitaal terug betaald is.

  Suriname ontkomt er niet aan om internationaal sporen onderzoek te doen met behulp van internationale eenheden !
  Hoeveel miljoen is er naar o.a. Chotelal en Rudisa gegaan.

  Wij willen gerechtigheid !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 5. Waarom lopen Kirpalani en de pseudo professor Orie vrij rond en niet te vergeten de Regisseur Hoefdraad!!!!
  gemodereerd

 6. Polieke gevangenen in Suriname, ongelooflijk wat de rechtstaat tentoonsteld, de een beroofd banken en wordt VP. ,De ander wordt zonder overtuigend bewust voor jaren kapot gemaakt
  gemodereerd

 7. Deze criminelen was de elite groep van NPD. Surinamers u heeft het land gereed om op een andere partij te kiezen. De tijd van NPD moet vergoed voorbij zijn en alle NPD criminelen moet opgespoord en gestraft worden
  gemodereerd

 8. zolang het geld niet terug is gewoon vasthouden en laten werken voor het verdwenen geld
  dat is zoveel dat al die oplichters nooit meer vrij komen, tenzij ze zich vrijkopen met het gestolen geld.
  maar helaas? het gestolen geld zit bij de b&b stichting (bouta en boefdraad)
  gemodereerd

 9. Van Trikt moet Euro 625.000,- terugbetalen, die hij wederrechtelijke had toegeëigend. Ook werden alle roerende- en onroerende goederen verbeurd verklaard.

  Indien dit bij Van Trikt kan waarom eist men dit niet bij hoefdraad om een voorlopige tussenvonnis om vervreemding van alle onroerende zaken tegen te houden en alle bancaire handelingen namens Hoefdraad te stoppen?
  Zodat Suriname niet verder wordt uitgekleed maar ach “hoe zou je een naakt persoon verder moeten uitkleden?”
  gemodereerd

 10. Bigi Sma jij hebt toch wel gehoord van schalperen en dat is een normaal berechting bij oude stammen.
  gemodereerd

 11. we zijn met velen eens dat ze die ouwe kirpalani en orie ook berecht moeten worden , maar deze regering zal kirpalani niet lastig vallen , hij zal wel veel geld hebben gegeven aan de regeringsleden , zodat deze ouwe knakker gewoon vrij kan rond lopen
  gemodereerd

 12. First offender ?
  Geen van ze betuigen spijt van hun handelen en zijn bereid mee te werken aan rechtvaardigheid.
  De kans op herhaling is dus groot.

  Alles is trouwens gebeurd onder toeziend oog en onder verantwoording van Ashwin Adhin en Bullshit Bouta.
  Wanneer worden zij ter verantwoording geroepen ?

  Bouterse heeft duidelijk in de microfoon gezegd dat hij niet zal zeggen waar Hoefdraad is. Hij heeft het dus nooit gemeend met Suriname en ook niet met het volk !

  Bouterse & Co hebben stelselmatig Suriname leeggeroofd en het volk verarmd !

  Pluk ze kaal !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 13. Jullie hebben echt de verkeerde veroordeeld. Van Triktrak heeft in ieder geval zijn verantwoording genomen door niet te vluchten.
  gemodereerd

 14. Zo nu kan Robbedoes zijn corsage goed bewaren om het weer op te spelden bij zijn vrijlating om de pers met een vermagerde uitgestreken smoelwerk te woord te staan. En zijn moeder mag ook oppassen dat ze niet ook op een stoep aan de waterkant met haar laken de nachten moet doorbrengen. Moeder en zoon Hooggeschoold zijn laag gevallen.
  gemodereerd

 15. Robert-Gray van Trikt, ik wens je een hele lijdensweg daar in Santo Boma tussen de kakkerlakken en de ratten. Ik hoop dat de grootste nega aldaar je tot zijn persoonlijke liefje maakt en je heel veel verwend. Tegen de tijd dat je eruit komt kan mama haar auto daar parkeren.
  gemodereerd

 16. WAT 1 februari 2022 At 03:22
  Bigi Sma jij hebt toch wel gehoord van schalperen en dat is een normaal berechting bij oude stammen.

  Het is scalperen wat je bedoeld hé.
  Kijkend naar van Trikt zijn haardos dan zou hij moeten betalen voor het scalperen want zo een haardos daar geeft niemand een cent voor (SRD cent) want dat is het toch zeker niet waard.😂
  gemodereerd

 17. Bouterse, 20 jaar….Hoefdraad, 12 jaar….v. Trikt, 8 jaar….Kromosoeto, 5 jaar….Hausil 3 jaar. Dat is gezamenlijk al 48 jaar bajes. Adhin/Veira/Bouva/Kirpalani volgen nog. Dit zijn de gezagdragers van FAILED STATE SURINAME. Santo Boma kleurt geheel PAARS de komende decennia.
  gemodereerd

 18. Ik ben benieuwd wat de actie / reactie zal zijn van de NBA (De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) na de uitspraak / veroordeling van deze RA’s.
  Zullen zowel van Trikt als Angnoe een berisping krijgen?
  In ieder geval hebben beide heren in ieder geval de eer en stand van de Accountants geschaad.
  Letterlijk staat er in de VGBA in het kader van het fundamenteel beginsel ‘professionaliteit’
  Accountants krijgen de plicht om niets te doen waarvan de accountant weet of behoort te weten dat daardoor het beroep wordt geschaad (De eer van de stand noemden we dat in de oude GBA).
  Met hun gedrag en handelen hebben zij toch wel het beroep van Accountants schade berokkend.

  Een ieder die constateert dat een Accountant in strijd met de wet en regelgeving handelt kan een klacht indienen bij de Accountantskamer.
  Dus ook de NBA zelf kan een klacht indien tegen van Trikt en Angnoe
  gemodereerd

 19. De straffen zijn veels te laag voor een clubje die het land naar de ondergang heeft gebracht. De staatskas is leeggeroofd. 4 miljard aan dollars verdwenen. Het volk is verarmd en verhongerd. Suriname is tientallen jaren teruggebracht in zijn ontwikkeling. Herstel zal ook tietallen jaren duren.

  Ik noem dit geen diefstal of corruptie maar land en volkverraad. Criminelen die totaal niks met het land hebben maar wel met hun eigen belangen.

  In mijn
  gemodereerd

 20. dit is de wereld op z’n kop!!!
  de zogenaamd corrupt en niets zeggend president 10jaren het land naar zijn mallemoer heeft
  gebracht met zijne criminele aanhangen en die gevluchte hoefdraad!!!
  gemodereerd

 21. 40 jaar “revo”…..
  Gods molens malen langzaam maar toch zeker.
  Dit zijn terechte veroordelingen en wordt hiermee meteen precedentwerking neergezet.
  Op naar de volgende….
  gemodereerd

 22. Het is toch schandalig, dat deze lieden die Suriname hebben leeggeroofd nog steeds niet in het gevang zitten. DDB zit al in het gevang ook al is het niet fysiek in zijn hoofd zit hij al 3 jaar vast
  gemodereerd

 23. Geld vd staat toe-eigenen, wapens vd staat toe-eigenen. Ala san de mogelijk in a banana republieK. Minister van justitie wordt pres, beloofd van alles, maar knijpt nu hard de ogen dicht. Deze straffen zijn niets. Die geld boetes zijn lachwekkend, om je dood te schamen.

  Over de opdrachtgever, a sma san ben ab a machti foe teken gi toestemming set sma tap post, pe den kan foefoeroe vrij, geen vuil woord, niks aan het handje.

  GROTE SLOT OP HET LAND, en OPDOEKEN DIE HANDEL. STEL SCHAAMTELOZE LUI BIJ ELKAAR
  gemodereerd

 24. ik snap niet hoe Hoefdraad zolang ondergedoken kan blijven
  Verkeerd voorbeeld voor de jeugd toekomst
  gemodereerd

 25. Zullen wij ooit het echte verhaal horen, waarom Bouterse en anderen, de hr van Trikt hebben laten vallen.
  Deze veroordelingen komen niet op het conto van deze (daad!!)krachtige regering.
  Deze regering moet nog beginnen, de zaak tegen de ex VP is aangehouden, waarom???????
  Men moet niet vergeten dat het de minister van financiën Hoefdraad was die de bal aan het rollen heeft gebracht, door het OM te verzoeken een onderzoek te doen naar de “vermeende” praktijken van de hr van Trikt. Hij had met deze actie de hr van Trikt een kopje kleiner willen maken, maar hij is met anderen in zijn eigen mes gevallen.
  gemodereerd

 26. pony de regering bepaald niet de straf , ja jou baasje toen wel , en pony dat boefdraad het aankaartte dat en hij het O.M. een verzoek daar neerlegde om van trik te vervolgen , was duidelijk dat boefdraad zijn handen waste als onschuld , en jij trapt daar in , maar jou vriend boefdraad is straks opgepakt en kan 12 jaar zitten zonder aftrek , en jou baasje weet waar boefdraad zich ophoudt , maar die laat niets los , anders kost het hem zijn nek
  gemodereerd

 27. goh zit robg ergens in een hoekje te huilen dat vrienden van hem hier in Suriname voor jaren in de cel zitten, arme robg
  gemodereerd

 28. de moeder van van trik hebben we nog niet gehoord , zij ex minister van geenwijs zei toch altijd mijn zoon is onschuldig en hij is er ingeluisd , ja moeder door jou eigen vrienden bouta en boefdraad , dus we zijn benieuwd wat je gaat zeggen , maar 8 jaar staat vast en dat is best lang moeder
  gemodereerd

 29. Die US$ 537 miljoen ‘debt trap’ die China aan Suriname heeft geleend voor onder meer woningbouw, infrastructuur en breedbandnetwerk, waar is die nu werkelijk voor gebruikt?
  Als je leest dat het land er voor ruim USD 4 miljard schuld is achtergelaten, moeten meteen alle alarmbellen gaan rinkelen. Wie ie de volgende…
  gemodereerd

 30. Nou alle 3 veroordeelden gaan in hoger beroep, vandaar dat ze geen spijt hebben betuigd.

  Zowel roerend als onroerend goed zijn in beslag genomen (ook van boefdraad). Helaas geeft de suri pers dit mondjesmaat aan, je moet het er haast uit trekken hé svj, pffff.

  Prima hoor, het OM is 2 belangrijke items vergeten: de impact op de economie van suri en de voorbeeldfunctie van deze personen. Dus het hoger beroep komt goed uit, hogere straffen graag.
  gemodereerd

 31. Ram 31 januari 2022 At 22:31
  Dat is leuk.

  Neen Ram dit is helemaal niet leuk want wij hebben een misdaadstimulerende strafwetgeving. Ik mag dit niet adviseren, maar als je in Suriname in de fout moet gaan, doe het dan goed. Wat stelt een boete van srd 500.000 voor? Naar euro’s omgerekend nog geen €25.000. Deze mannen hebben kennelijk tientallen miljoenen Amerikaanse dollars achterover gedrukt en ergens gestald. Na hun gevangenisstraf gaan ze juist genieten voor de rest van hun leven. Enkele leiders van politieke partijen hebben toch beloofd de gestolen gelden bij de boeven van de NDP terug te halen. mooie beloftes, die niet te realiseren zijn omdat het Surinaams strafrecht daarin niet voorziet. In Nederland hebben we een wet. PLUK ZE KAAL. Met die wet in de hand lukt het de rechter om de grote boeven financieel uit te kleden. Suriname zou zo een wet moeten invoeren. Tot die tijd luidt mijn advies dat mij tegen de borst stuit omdat ik juist eerijk ben. Als je moet stelen, steel dan vele miljoenen en ga je straf lekker uitzitten. Daarna kan je iedereen uitlachen en genieten van je gestolen geld.
  En dit strafrechtelijk beloond worden is al honderden jaren oud in Suriname. Wat dat betreft hebben we “goede” witte leermeesters in onze geschiedenis gehad. Deze mannen en vrouw van de centrale bank van Suriname gaan ons stras uitlachen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.