Duurzame oplossing dak- en thuislozenproblematiek blijft prioriteit voor dc

13
Zwerversproblematiek in Paramaribo'

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola benadrukt dat de dak- en thuislozenproblematiek een uitdaging is die vanaf zijn aantreden prioriteit geniet. De dc haalde dit aan vanwege een bekendmaking vanuit het Korps Politie Suriname (KPS) betreffende een verbod op het overhandigen van voedsel en overige giften aan dak- en thuislozen.

Er is getracht om dit probleem structureel op te lossen. De burgervader heeft relevante stakeholders bij elkaar gebracht en een platform opgericht om passende oplossingen te vinden. Echter vordert het geheel traag, gelet op de complexiteit van deze problematiek. Desondanks wordt het werk op dit gebied voortgezet. Met NGO’s en andere relevante stakeholders is er een goede verstandhouding.

De politie heeft aangegeven dat dit besluit is genomen om de algemene veiligheid te waarborgen. Het KPS heeft via haar woordvoerder aangegeven dat er gesprekken gevoerd zullen worden met relevante stakeholders. Het commissariaat zegt dat zij niet is meegenomen in dit besluit van de KPS. Het commissariaat zal echter in dialoog blijven met de relevante stakeholders inclusief de politie en zij zal de verdere stappen gaandeweg kenbaar maken.

DC Bhola stelt ten slotte dat een duurzame oplossing voor deze jarenlange problematiek voorkeur geniet. Alle stappen daartoe worden toegejuicht. “De gezamenlijke verbetering en duurzame ontwikkeling van Paramaribo staat centraal in het beleid op het commissariaat Paramaribo Noord-Oost”, aldus districtscommissaris Bhola tegenover het Burger Informatie Centrum (BIC) Paramaribo Noord-Oost.

13 REACTIES

 1. Vroeger was er lansi-gron. Daar hadden de armen nog een dak boven hun hoofd en brachten mensen met grote regelmaat eten naartoe. Zeker met offerfeest.
  Misschien toch weer zoiets opzetten?
  gemodereerd

 2. Misschien een idee. Pak een stuk grond en laat de daklozen onder begeleiding zelf hun wooncomplex bouwen daarop. En hun groenten kweken. Je doet de maatschappij en de daklozen zelf daarbij veel plezier en ze doen ervaring op als bouwarbeider.
  gemodereerd

 3. Je hebt gelijk Boesskowtoe. Deze mensen horen verplicht in een inrichting opgenomen en goed verzorgd te worden. Dit is de enige manier om overlast in de straten van Paramaribo op te lossen.
  Wat onze slimme politie momenteel aan het doen is is het probleem niet op te lossen, maar binnen Paramaribo te verplaatsen. Na de Caricomtop van juni zijn ze dit probleem weer vergeten en dan mogen de daklozen Paramaribo weer in bezit nemen.
  gemodereerd

 4. Volgens mij grond genoeg in Suriname.
  Bouw buiten Paramaribo een locatie waar ze kunnen verblijven en zelf kunnen verbouwen zelf redzaamheid en dat ze hun voeding zelf kunnen bereiden.
  Misschien zijn er zelfs zwervers tussen die ook kunnen helpen met de bouw van het complex.
  Laat ze zich registreren en vraag naar hun kwaliteiten.
  Daar kan de regering mee starten.
  gemodereerd

 5. ‘Er is getracht om dit probleem structureel op te lossen. De burgervader heeft relevante stakeholders bij elkaar gebracht en een platform opgericht om passende oplossingen te vinden. Echter vordert het geheel traag, gelet op de complexiteit van deze problematiek’

  Structurele oplossing en complex?? Ligt eraan hoe moeilijk je het wilt maken…soms worden er zelfs problemen gecreeerd door verkeerde beslissingen.
  Het is als een teken aan de muur dat er voor geen enkel probleem in Suriname gezocht wordt naar een structurele oplossing. Toegenomen criminaliteit, overlast door zwervers, vuil op straat, een ongeschoolde vp, iemand die niet eens de lagere school heeft afgemaakt directeur maken op een post, een moordenaar en drugsdealer die nog altijd vrij rondloopt, een ex min van financien die aan de haal is gegaan met miljoenen. Dat kan allemaal in bananenrepubliek en failled state Suriname.
  gemodereerd

 6. Ik stel voor dat je ze in huis neemt @kp.
  Jij wil mensen die hun leven lang hebben ge-rock en rolled met drank en drugs voeden als babies.

  En het is inderdaad de schuld vd vorige regering. Toen was de drugs makkelijk verkrijgbaar. Niemand werd opgepakt omdat niemand aangifte deed: sodom en gomora-periode.
  Er zijn net enkelen die echt hulpbehoevend zijn, de rest kan best hun handjes laten wapperen.

  Jesus heeft je hersenen gegeven om na te denken, gebruik ze.
  gemodereerd

 7. Maar je gaat eerst zorgen dat de mensen ergens een bordje eten kunnen halen dan kom je met een verbod. Nog nooit een grotere ezel gezien. Moeten ze de zg toeristen gaan lastigvallen??
  Kom met een plan dat alle daklozen die niet geestelijk gestoord zijn de binnenstad schoonmaken. En dan krijgen ze dagelijks brood en warm eten. Praat met ze.
  Kijk in de avond bij die bank a d Heerenstraat. De stoep bezaaid.
  gemodereerd

 8. Er was een tijd in Suriname dat dak-en thuislozen die op trapingangen naar deuren/stoepen huizen van burgers in het hart van Paramaribo in de avond en nacht kwamen slapen nooit meer wakker werden. Er waren burgers die mensen inschakelden om ze voorgoed te laten slapen.

  Deze mensen moeten weer worden ingeschakeld om er zorg voor te dragen dat hier een einde aan komt en dak-en thuislozen voor dit gedrag gewaarschuwd worden en heel goed weten wat hen te wachten staat als ze dat grapje willen uithalen, dan is het einde oefening. Een tweede kans gaan ze niet krijgen. A tori na tap eyes, gi din.

  Er moet een voorbeeld worden gesteld, waardoor de dak- en thuislozen gewaarschuwd zijn.

  Het zou een mooie scene uit een movie kunnen worden, Middle In The Night/Midnight In PARA MA RIBO met in de hoofdrol dak-en thuisloze aan de ene kant en aan de andere kant de groep die er voor zal zorgen dat ze nooit meer hun ogen open doen.

  Ik durf vergif op in te nemen dat niet een dak- en thuislozen het nog in zijn hoofd zal halen om op de stoepen van gebouwen in hartje PARA MAR IBO nog te gaan slapen tijdens Midnight en later in PARA MAR IBO. Voor hangmensen op hoeken van straten voor winkels zou dit een waarschuwing moeten zijn, Zijn wij nu aan de beurt? Want de groep die deze uitdaging moet oplossen gaat door om al dit soort gespuis voorgoed naar de andere wereld te helpen. Hiermee zou deze uitdaging van hangmensen, hangjongeren en hangouderen/ oudere hangmannen en oudere hangvrouwen op hoeken van straten voor eens en voor altijd zijn opgelost. Daarna zien we wel welke groep volgt. Haitianen, Brazilianen, Guyanezen, Venezolanen, Brazilianen, Nieuwe Chinezen, Afrikanen, Marrons!, Inheemsen? enz.
  Kansloze mensen buitenlanders zijn gewaarschuwd. Als je geen kapitaal hebt, kan je maar beter niet naar Suriname komen.

  Surinamers zouden dan gaan inzien dat ze meer uit hun leven moeten gaan halen en gaan werken. Dak- en Thuislozen, hangmensen zouden daarmee niet meer zijn. Surinamers zouden dan doelen gaan stellen in hun leven en deze ook gaan realiseren. Niet op anderen gaan wachten, maar zelf aan te pakken.
  gemodereerd

 9. Foe die den mooi owru gebouw anga omen geschiedenis, no ab no wan waarde, gi den sma san de aan de macht, het zijn geen tempels toch, en foe die den don wan san ben de bifo, e tege den witman san mek den bouwtekening foe bouw den, vergetende dat na den srafu bouw den owru panti san snap in hartje fotto no no de, dus den no ben luku foe a totale onderhoud foe den gebouw, dus ook wat er na sluitingstijd gebeurd, mek den afstammelingen fu den srafu, en de rest, kan sribi ondro den gebouw.

  Cirkel rond
  gemodereerd

 10. Mensen zijn omen gestudeerd, omen geweldige papiera, family and friends, ma no wan foe den e kon anga oplossing. Nederland moet weer helpen. Zo incompetent, komt de failed state over.

  Oen kan sroto a kondre. Doek het op.
  gemodereerd

 11. debby jij kent het toch om dakloos te zijn , jij vertoeft in het riool van de bijlmer , en jij kunt naar de voedselbank , en dat is er hier in Suriname niet
  we hebben hier al eens een paar daklozen geholpen door hen eten aan te bieden en water , nou dat vonden ze prachtig , maar stank voor dank na een tweede keer zeiden ze liever geen water , doe maar een sopi of een djogo , we zijn er direct mee gestopt en kijken niet meer om na die gasten
  gemodereerd

 12. @passant…….je meent toch niet wat je zegt???no mang…..je bent wreed. Vandaag hebben jij en je fam een dak boven jullie hoofd maar je weet niet wat morgen zal brengen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.