VIDEO: Documentaire over ambitieuze scheidsrechter Shona Shukrula

2
scheidsrechter Shona Shukrula

Deze week is de documentaire ‘De Wetten van Shona’ uitgekomen. Het is een intrigerend portret over de ambitieuze officier van justitie en scheidsrechter Shona Shukrula, die haar droom najaagt en zich op alle vlakken inzet voor rechtvaardigheid en fairplay.

Shukrula, dochter van een vader geboren in Suriname en een Nederlandse moeder, is geen onbekende in de voetbalwereld. Sinds 2017 staat ze op de FIFA-lijst en floot ze meerdere interlands en Champions League-wedstrijden.

De 30-jarige Shona is voorbestemd om de eerste vrouwelijke arbiter in het Nederlandse betaald voetbal te worden. Ze combineert het scheidsrechtersbestaan met haar baan als officier van justitie en aast op haar debuut in de Keuken Kampioen Divisie.

De druk is enorm, maar opgeven zit niet in haar DNA. Toch slaat de twijfel toe wanneer die jaarlijks en allesbepalende conditietest eraan komt‚Ķ Meer zie je hieronder in ‘De Wetten van Shona’, geproduceerd door de KNVB en tot stand gekomen met support van ARAG:

2 REACTIES

 1. Naast een goede baan, heeft ze ook een mooie hobby!!! 1 van haar broer
  is trouwens ook een straf pleiter, met de blauwe colbert.

  Bun tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Geweldig dat deze vrouw haar mannetje staat , vooral in de mannenwereld , wij nemen een petje voor jou af .
  Hopelijk nemen vrouwen hier in Suriname een voorbeeld van die geweldige vrouw aan , maar hier in Suriname zal het tegen vallen , de oude garde zal het zoveel mogelijk dwarsbomen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.