Prijs liter benzine in NL naar recordhoogte gestegen

11
Tanken

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter benzine (Euro95) in Nederland, stijgt dit weekend naar 2,146 euro. De prijs voor een liter benzine is hierdoor naar een nieuwe recordhoogte gestegen.

Volgens deskundigen wordt de prijsstijging onder meer veroorzaakt door spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne. Een andere oorzaak is dat de dollar ten opzichte van de euro duurder geworden is. En olie wordt vrijwel altijd in dollars afgerekend.

Nederland heeft al een tijdje de op een na duurste benzine ter wereld, blijkt uit dit overzicht. Volgens dat overzicht zijn de prijzen in Suriname aan de lage kant.

11 REACTIES

 1. En in Suriname schreeuwt men moord en brand als het met een paar centen stijgt.
  In Suriname maakt de overheid schulden om de benzineprijs “laag” te houden.

  Daarom gaat het onder andere zo slecht daar.
  gemodereerd

 2. In Suriname is alles goedkoper en maar klagen. In Nederland is alles
  tien keer duurder
  gemodereerd

 3. @ Morsy

  Indien de salarissen in Suriname aangepast zouden worden, dan zou men minder hard moord en brand roepen….! Inkomsten en uitgaven zijn niet meer in verhouding. Dus het Surinaamse Volk steeds als klagers te bestempelen is niet reeel.
  gemodereerd

 4. Allemaal een vies spel va de bedrijven. Stel je voor: 2,2 x 2,146 = fl 5,412 voor een liter 95. Meer dan 5 harde guldens voor een liter goedkoopste benzine. Wie had dat ooit durven bevroeden?
  gemodereerd

 5. Morsy, jij weet niet waar je het over hebt; de prijsstijgingen in Suriname zijn niet te vergelijken met de prijsstijgingen in Nederland. En de rijke Nederlanders klagen bij prijsstijgingen van een paar centen vele malen meer dan de arme Surinamers, die te maken krijgen met prijsstijgingen, niet in centen maar in SRDs van wel 50 tot 200% meer.
  gemodereerd

 6. @Morsy: Surinamers zijn niet bepaald de slimste mensen op Aarde, toch? Als daar de benzineprijzen stijgen, krijgt Shantoki de schuld.
  gemodereerd

 7. Morsy, helpt deze vergelijking je misschien? Met het minimumloon in Nederland (EUR 1.700) kan je 795 ltr unleaded kopen. In Suriname kan je met het minimumloon (SRD. 1.750) 88ltr kopen. (bedragen afgerond)
  Begrijp je nu het moord en brand schreeuwen?
  gemodereerd

 8. @Morsy. Als je kijkt naar het inkomen van een doorsnee suriname zijn de benzine prijzen naar verhouding, moordend. In NL schreeuwt met ook moord en brand over de benzine prijs.
  gemodereerd

 9. We hebben gelezen dat Nederland de hoogste literprijs van benzine heeft van de hele wereld , zijn ze toch wereldkampioen geworden , ook hebben we gehoord dat alles duur is geworden , in de supermarkten en detail handel en ook bij de cafe’s en restaurants , een kennis van ons wou uitgaan eten en bekeek de menukaart en schrok van de prijs , zelfs een kopje koffie of een wijntje of een pilsje is zoveel gestegen dat ze zijn vertrokken , ze zijn spullen gaan halen in een supermarkt en zijn toen thuis gaan eten , de mensen zullen wel klagen daar , maar dat doen we hier in Suriname ook.
  gemodereerd

 10. In Nederland bepaald de Staat wat de prijs van benzine is. 60% van de winst gaat naar de Staat om de Staatskas te vullen, hierbij betalen de Nederlanders ook wegenbelasting gaat naar de Staatskas. Met al dit geld wordt de wegenbouw en wegenonderhoud gedaan. Doordat in Nederland veel belastingen worden betaald, kan de Staat makkelijk uitgeven. Hierbij wordt de bewoners de dupe van want elk jaar wordt de belasting verhoogd.
  Zoals @Morsy al zegt, in Nederland moeten we durven. Ook al krijg je een uitkering wordt gekeken in Nederland wat voor bezetting je hebt aan sieraden, bankrekening en ook als je een auto hebt.
  gemodereerd

 11. Door de klimaat terroristen zijn de brandstoffen in Nederland peperduur geworden, want ze willen alle geld van hardwerkende burgers stelen voor hun eigen zakken vullen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.