Waarnemend diensthoofd BBS en vervanger ontheven

8
BBS

De Surinaamse minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi heeft op woensdag 26 januari 2022, het diensthoofd van de Beveiligings- en Bijstandsdienst (BBS), Iwan Terborg, kort voor zijn officiële benoeming ontheven. Terborg werd op 27 januari 2021 aangesteld als waarnemend diensthoofd van de BBS en zou een jaar later officieel benoemd moeten worden. Ook zijn vervanger, Lindeman Lingrisie werd ontheven.

In verband met de nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie nodigde de bewindsman het bestuur van de Bond Personeel Beveiligings- Bijstandsdienst Suriname (BPBBS) op donderdag 27 januari uit, ter mededeling dat per ingaande 26 januari 2022 Jersey Purperhart de scepter zwaait bij de BBS.

Het bestuur heeft hierbij hun misnoegen kenbaar gemaakt en aangegeven niet eens te zijn met de manier hoe dit alles er aan toe gaat. De minister gaf aan dat zijn besluit gebaseerd is op het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Terborg en Lingrisie. Op basis van de hiërarchie binnen de organisatie is Purperhart de oudste in de rang.

Jersey Purperhart

Amoksi vroeg het bestuur om de nodige ondersteuning en ruimte te geven aan het waarnemend diensthoofd. Ook werd een beroep gedaan om met nieuwe voorstellen te komen om de organisatie beter te kunnen leiden en naar hogere hoogte te brengen.

Het besluit van de bewindsman heeft een ieder binnen de organisatie verrast, omdat de Terborg pas in april 2022 met verlof zou moeten gaan met daar aansluitend pensioen. Hij is een dag voor zijn officiële benoeming als hoofd van de BBS ontheven uit zijn functie.

Het bestuur zal het besluit van de minister en het traject voorleggen op de eerstvolgende algemene ledenvergadering (ALV). Momenteel is Terborg ter beschikking van de minister. 

8 REACTIES

 1. wat heeft het voor zin om iemand hoofd te maken als die 2-3 maanden later al weer oprot met pensioen?
  waarom wordt er elke keer iemand benoemd op basis van leeftijd en dienstjaren?
  en niet op kwaliteit zoals het hoort?
  geen wonder dat het overal bij de regering gewoon dramatisch is met de organisaties
  gemodereerd

 2. Terborg was een zeer integer en capabel leidinggevende wiens kennis nog jaren gebruik zou kunnen worden. Maar niet door deze Amoksi die liever iemand op die positie zet die op hem lijkt… een breedbeeldneus en neusgaten die je aks tunnel gebruiken kan.
  gemodereerd

 3. Hiërarchie is uit den boze!

  Iemand moet op basis van kennis en kunde worden benoemd. Wat heb je aan Iemand die 50 jaar in dienst is, maar die zich nooit ontwikkeld heeft?
  gemodereerd

 4. Wat een rare gang van zaken in Suriname. Dit soort hap-snap beleid is kenmerkend voor bananenrepublieken. Dat Suriname is vervallen tot een bananenrepubliek wordt telkens weer bewezen. Dit soort rommelig beleid kwam voorheen niet voor in het land. Suriname is een land waar nu op dit moment een complete wanorde heerst. Het is een land waar de president zijn vrouw benoemd in belangrijke functies. Het is een land waar de president aan een groot aantal leden van zijn politieke partij een nationale oorkonde geeft. De activiteiten van de politieke propagandisten van de VHP worden gelijkgesteld aan de inzet van vrijwilligers die jarenlang bloed doneren aan het Rode Kruis. Geen enkele politieke partij heeft dit ooit in het verleden gedaan. We hebben nu te maken met de allergrootste corrupte bende van Suriname. Suriname is het land waar de president een speciale zegel in het leven roept om zijn vrouw een hogere status te geven. Suriname en Guyana zijn nog steeds verwikkeld in een grensconflict. Het is toch ongehoord dat een Guyanese spion in feite de regeermacht in Suriname in handen heeft. Zij zal haar invloed aanwenden om de belangen van Guyana boven de Surinaamse belangen te plaatsen.
  gemodereerd

 5. Een mooie kostenbesparing. Iemand 3 maanden voor zijn pensionering nog promoveren is waanzin, de Bouterse tijden zijn voorbij.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.