CBB-personeel krijgt training klantgerichtheid

5
cbb-suriname

In het kader van het verbeteren van de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) in Suriname, op 25 januari het officiële startsein gegeven voor de Klantgerichtheidstraining ten behoeve van het CBB-personeel.

Deze training maakt onderdeel uit van het transformatieproces van CBB en markeert het vervolgtraject van het “Onderzoek naar de kritische behoeften en verbeterpunten voor een klantgerichte CBB-dienstverlening” dat in de periode mei-september 2021 werd uitgevoerd door het Onderzoeks- en Adviesbureau Door Advisory.

De bewindsman vindt dat de afnemers van CBB-diensten en producten beter op maat moeten worden bediend. “Er moet veel veranderen bij CBB, maar natuurlijk kan dat niet binnen één dag.” De huidige Covid-pandemie heeft er ook voor gezorgd dat de geplande transformatie van CBB naar een meer klantgerichte organisatie enigszins achter op schema is geraakt.  “Maar we komen wel zeker daar, waar we moeten zijn, zolang je in beweging blijft kom je vooruit.”, aldus Minister Somohardjo.

CBB-directeur Diana Kanapé-Poki onderstreept dat haar beleidsgebied een van de grootste dienstverlenende organisaties binnen de overheid is en dat het ministerie zich hiervan bewust is. “Daarom heeft het ministerie ervoor gekozen om te investeren in de medewerkers.” De training is bedoeld voor alle loketambtenaren, omdat ze de eerste linie zijn die contact hebben met het groter publiek.

Medewerkers van het CBB-hoofdkantoor van de Jaggernath Lachmonstraat zijn de eerste groep die getraind zullen worden en daarnaast van Paramaribo en Wanica. De overige districten komen daarna aan de beurt. Het Onderzoeks- en Adviesbureau Door Advisory is belast met de training.

5 REACTIES

 1. Sociale zaken en cbb zijn de meest laagopgeleide of zelfs ongeschoolde gasten.
  Klantvriendelijkheid is ook zoek bij ze.
  Er is opruiming nodig bij ze.
  gemodereerd

 2. Het werd tijd klant vriendelijkheid.
  Ook het verstrekken van documenten moet ook veel sneller kunnen. Geen weken ziaks in de meeste gevallen.
  gemodereerd

 3. Goede zaak is dat. Succes. We kunnen het ook ruim uitmeten. Hoeveel mensen telt Suriname? Ze kunnen allen een training volgen gebaseerd op klantgerichtheid. Klantgerichtheid is niets anders dan hoe je met mensen omgaat op een dagelijkse basis. Heb uw naaste lief.
  gemodereerd

 4. Wie gaat erop toezien en waar kan men terecht met klachten daar zou ook over nagedacht moeten worden.
  gemodereerd

 5. Goed zo minister Somohardjo , want het wordt tijd dat die mensen aan de balie klantvriendelijk worden en ook dat ze meer kennis opdoen waarvoor ze daar zitten , de burger komt het eerst met de balie medewerker in contact dus daar moet het goed zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.