Taxichauffeur berooft en verkracht buitenlandse passagier

6
taxi

De Surinaamse politie heeft afgelopen week de 35-jarige taxichauffeur Marvin A. aangehouden en in verzekering gesteld. De man wordt ervan verdacht een vrouwelijke passagier vorig jaar oktober in een in aanbouw zijnde woning in het district Wanica te hebben verkracht, bedreigd en beroofd, meldt het Korps Politie Suriname.

De aangeefster, een vreemdeling met de initialen G.F. verklaarde bij de politie dat ze op stap was met haar zus en op de locatie waar zij voor vertier waren, achter was gebleven. Toen ze de volgende ochtend naar huis ging, stapte zij op de kruising van de Welgedacht B- en de Mawakaboweg in een taxi.

Gelet op het feit dat G.F. niet bekend was met de omgeving en niet exact aan de taxichauffeur kon aangegeven hoe zij zich moest begeven naar haar logeeradres, reed Marvin samen met haar in enkele straten van de buurt. Op een gegeven moment kwamen zij terecht op het adres alwaar de in aanbouw zijnde woning staat.

Bij die gelegenheid hield Marvin de jonge vrouw voor dat zij niet hoeft te betalen voor de taxirit. Onder bedreiging werd G.F. uit het voertuig gesleurd naar de plek. Na de aangeefster seksueel te hebben misbruikt, nam Marvin haar tas met inhoud weg en liet haar achter in de in aanbouw zijnde woning.

Kort daarna begaf het slachtoffer zich naar de straat en werd door een voorbijganger overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond voor het doen van aangifte.

Na bekomen informatie en door de veiliggestelde camerabeelden van de omgeving waar de strafbare feiten zijn gepleegd, kwam de verdachte in beeld. Hij werd opgespoord en op zijn werklocatie aangehouden. Marvin gaf eerlijk toe de strafbare feiten te hebben gepleegd.

is op woensdag 19 januari na uitgewerkte informatie door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) op zijn werkplek aan de Slangenhoutstraat opgespoord en aangehouden.

De tas van de vrouw is nog niet terecht. De verdachte verklaarde aan de politie dat de tas van G.F. in zijn auto was, maar dat deze bij een inbraak in zijn auto is weggenomen. Van deze inbraak heeft Marvin geen aangifte van diefstal gedaan. De man is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

Het onderzoek wordt voorgezet door RRM.


6 REACTIES

 1. Toerisme bevorderen? Dit is geen goede reclame voor ons land.
  Wat een zieke geest. Flinke straf geven en schadevergoeding laten betalen aan die mevrouw. Wie kan je nog meer vertrouwen.
  gemodereerd

 2. Toeristen worden verzocht om weg te blijven uit Suriname….Je bent er absoluut niet veilig en je leven staat op het spel in dat land.
  gemodereerd

 3. Advies aan buitenlanders…..WEGBLIJVEN uit dat corrupte, criminele narcoland !!!!!!!!!!!!!!!!! Kies voor een zorgeloos verblijf in Caribisch Nederland. Goedkoper, veiliger, vriendelijke en goede service in winkels en horeca en betaalbare excursies. Parelwitte stranden en een azuurblauwe zee.
  gemodereerd

 4. Ons paradijs Suriname is in de jaren 2010 – 2020 vernietigd en naar de verdoemenis geholpen. De regeerders hebben van ons burgers een bedelaar gemaakt.

  Daarnaast is binnen alle gelederen criminelen aangenomen en waardoor corruptie ongekend is toegenomen zonder enige vorm van vervolging.

  Huidige oppositieleden zijn daar voor 100% verantwoordelijk en hebben zichzelf, friends en familieleden verrijkt. De totale korps is een corrupte bende, hoe willen ze onze burgers beschermen en dan niet spreken over de toeristen.

  De politie is te laat op plaats van delict en vissen zogenaamd achter het net, maar als ze geen salaris ontvangen willen ze samen met de vakbond protesteren, waarvoor? Ja, om de criminaliteit te bevorderen en zichzelf te verrijken.

  Dagelijks nu ook overdag vinden roofovervallen plaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van illegale vuurwapens en ons burgers worden, mishandeld, verkracht, verminkt, beroofd en vermoord. De daders zijn zogenaamd spoorloos. Het is een complot, waarbij de korps/politieagenten betrokken zijn en komen nogmaals te laat op plaats van delict.

  Belfort heeft destijds als ex-minister van JustPol ook criminele inspecteurs aangenomen en deze inspecteurs zijn recent ( twee daarvan) aangehouden met 350 kg cocaïne.

  Wie zijn deze rovers, verkrachters, moordenaars en corrupten ?????

  Zolang deze huidige regering geen schoonschip maakt met al deze corrupte ambtenaren en niet met harde hand optreedt, zal de veiligheid van burgers en toeristen niet gegarandeerd worden en zal ons Paradijs ondanks alle moeite van regering Santokhi/Brunswijk nimmer ontwikkelen en een economisch groei meemaken.

  Er is nu maar 1 oplossing:
  terugbetalen met dezelfde munt. Beroof hun vrijheid dan maar ook, wellicht stopt het dan wel !!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.