9 jaar celstraf voor ontvoering en verkrachting 17-jarige scholiere

4
gevangenis suriname
Foto ter illustratie: man in gevangenis.

Glenn S. is woensdag in Suriname veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar onder aftrek, wegens ontvoering en verkrachting van een 17-jarige scholiere. S. was in 2014 ook al veroordeeld voor verkrachting van een minderjarig kind.

Op donderdag 8 juli 2021 stond het slachtoffer op de kruising van de Nieuw Weergevonden- en Kewalbansingweg op de bus te wachten, om naar school te gaan. De bestuurder van een grijs gelakt busje stopte bij haar en bood de tiener een lift aan. Zij stemde toe omdat ze te laat op school dreigde aan te komen.

De automobilist reed daarna over verschillende wegen en uiteindelijk naar Tawajariepolder, waar hij het voertuig bij een onbewoond gedeelte tot stoppen bracht. Daar heeft hij de 17-jarige onder bedreiging van een mes verkracht.

De verdachte had geen andere keus dan te komen tot een volmondige bekentenis, daar op camerabeelden het moment dat het slachtoffer in het busje stapte, is vastgelegd. Ook zijn er spermasporen aangetroffen die voor DNA-onderzoek zijn opgestuurd. Uit dit onderzoek blijkt dat de aangetroffen sperma matchte met die van de verdachte. 

Kantonrechter Daniele Karamatali achtte de tenlastegelegde feiten wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Glenn conform de eis. Advocaat Maureen Nibte vond de strafeis van de vervolgingsambtenaar passend en geboden.

Nibte merkte op dat de kinderen vroeg op straat gaan om de school te bezoeken. “Alle ouders moeten met een gerust hart hun kinderen naar school kunnen sturen. Wat voor impact heeft het op de samenleving gehad en vooral de ouders van dit kind toen zij vernamen dat hun dochter was ontvoerd en verkracht?” vroeg de advocaat zich af. “Dit brengt een gevoel van onveiligheid teweeg in de samenleving”, aldus Nibte.

Uit het onderzoek ter terechtzitting bleek dat Glenn reeds in 2014 tot zes jaar cel veroordeeld was voor verkrachting. Hij had toen ook een minderjarig kind verkracht. De raadsvrouw verzocht de rechter om de verdachte gedurende zijn detentie te laten behandelen. De magistraat ging mee dit verzoek en gelastte Forensisch Maatschappelijk Zorg (FMZ), psychiatrisch en psychologisch behandelingen aan de verdachte. 


4 REACTIES

 1. Dus deze strafzaak kan wel snel afgehandeld worden , natuurlijk is ontvoering en verkrachting een zwaar vergrijp en die straf van 9 jaar is toch veel te weinig, maar hij zit in de cel.
  Maar als iemand die vele mensen heeft vermoord en 2 keer veroordeeld is voor dat feit , en nog steeds vrij rondloopt is toch gek , hij moet de cel in en zijn hoger beroep in de cel afwachten toch , maar het gerecht hier is o zo bang voor die duivel , en duurt maar voort voor de celstraf bevestigd wordt , ja en dan hoefdraad je kunt hem toch veroordelen en zijn celstraf van 20 jaar vast leggen zonder aftrek, hij staat op de interpol lijst , we denken dat hij op leonsberg vertoeft van het gestolen geld van de bevolking
  gemodereerd

 2. 2014 veroordeeld?
  Waarom staat dit ziek beest niet onder toezicht, en waarom loopt ie alweer vrij rond?

  Knip dat ding van hem eraf, einde probleem vd samenleving
  gemodereerd

 3. Deze verkrachters oppakken en zonder medelijdend hun penis, tong en vingers afhakken. Zo kunnen ze dan de vrouwen alleen zien, geil worden maar niets doen. Op mijn 11ste was ik al voldoende verstandig en ik zou nooit bij een onbekende man in de auto gaan stappen. Op je 17e ben je verstandig, waarom doet ze dat. Haast of geen haast. Ik zou toch twee keer over nadenken om met bij een vreemde in de auto te stappen.Ik snap niet waarom hier in dit artikel het woord sperma wordt gebruikt, zoveel details hoeven we niet te weten. Het ergste van verkrachting is : stel je voor als je een lesbische vrouw bent en een man je verkracht. Dan wordt je geestelijk aangetast en dat is even gelijk als iemand vermoorden.In dit geval verdiend de dader gewoon de doodstraf!
  gemodereerd

 4. Suriname kent geen tbs, daarom lopen er levensgevaarlijke gekken rond die een bedreiging zijn voor mens- en maatschappij. Ik zeg afmaken deze zieke geesten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.