donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameSAO certifcaatuitreiking electro huisinstallatie en textiele werkvormen

SAO certifcaatuitreiking electro huisinstallatie en textiele werkvormen

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft aan 32 cursisten een certificaat uitgereikt voor succesvol afronden van de vaktrainingen electro huisinstallatie en textiele werkvormen.

Dit project is uitgevoerd in het kader van het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen”. Het project is gefinancierd door  de Caribbean Development Bank (CDB) en heeft als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen ten einde hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten hetzij als klein ondernemer of als werknemer. De certificaatuitreiking heeft plaatsgevonden op vrijdag 21 januari 2022 in Saramacca.

Jaswant Doekharan, project manager BNTF, blikt tevreden terug op de uitvoering en afronding van dit project aangezien Saramacca is aangedaan middels het verzorgen van extra trainingen. Hij benadrukt het belang van scholing en herscholing van jongeren met het oog op het  ondernemen. De cursisten hebben vakkennis opgedaan die zij in de praktijk verder kunnen ontwikkelen en een toekomst kunnen opbouwen. Ook dames hebben de vaktraining electro huisinstallatie met succes doorlopen. Doekharan heeft benadrukt dat ongeveer 50% van de cursisten die binnen het BNTF-9 project een certificaat hebben ontvangen vrouw is.  

Directeur Joyce Lapar van SAO heeft aangegeven dat middels dit project het ministerie van AW&J de mogelijkheid heeft geboden aan jongeren om kosteloos een training te volgen. De trainingen zijn gestart in Paramaribo en zijn in meerdere districten verzorgd. De SAO heeft ingespeeld op de interesse vanuit het  districtscommissariaat Saramacca voor SAO vaktrainingen. Deze vaktrainingen bevatten veel praktijk waardoor de cursisten ervaring kunnen opdoen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Zij kunnen een eigen  onderneming starten en hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Lapar is ingenomen met het feit dat Arsomedjo Chavelly, van de training textiele werkvormen zelf haar kleding heeft vervaardigd voor de certificaatuitreiking. Directeur Lapar heeft de jongeren aangemoedigd om zich te blijven ontwikkelen om hun positie in de maatschappij te verbeteren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
 1. Goed zo jongens /meisje jullie hebben tenminste jullie best gedaan.
  En nu werk zoeken en een toekomst bouwen, of verder studeren.

  bun tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Prima , alleen dat veel jongeren , vooral jongens niet die kans grijpen om een vak te leren , die gaan liever stelen , ja we weten dat sommigen gaan zeggen dat stelen ook een vak is , en die hebben het geleerd op de n.p school.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES