King Koyeba pleit voor bundeling Surinaamse artiesten

4
King Koyeba pleit voor bundeling Surinaamse artiesten

De Surinaamse dancehall-ster King Koyeba aka Paramaribo Baas, die momenteel in België woont, pleit voor bundeling van de Surinaamse artiesten om meer te kunnen bereiken voor de muziekscene. Dit liet hij door schemeren in een interview met D-TV Express.  “De artiesten moeten een eenheid vormen, willen ze serieus genomen worden door de leiding van het land”, stelt hij

King Koyeba, die midden december tot tweede week januari in Suriname was, zegt dat de Surinaamse muziekindustrie een piki piki pley is, vergeleken met die van Europa. Bepaalde artiesten nemen het volgens hem wel serieus. De Surinaamse dancehall-ster is nog steeds geliefd in zijn geboorteland. Het succes is naar zijn zeggen te danken aan hardwerken en doorzetten. 

De song ‘Mi ede weli’ ziet hij tot nog toe als zijn grootste hit tot nog toe. Lowinso Misiedjan,zoals hij eigenlijk heet, zingt dancehall-reggae in vooral in het Saramaccaans en Sranantongo met af en toe een uitstap naar het Nederlands en Engels.


4 REACTIES

 1. Had nog nooit van king koyeba gehoord, Suriname heeft blijkbaar veel koningen, misschien ook een king casaba of een king napie….
  Allemaal waardeloze herrie en zeker geen muziek maar puin…
  gemodereerd

 2. Bling bling…

  En ik moet altijd maar aanhoren dat de Nederlanders al het Surinaamse goud hebben gebruikt o.a. voor de Gouden Koets!
  gemodereerd

 3. Waarom was ie in Suritje? Je mag alleen in noodgevallen reizen toch? San ben de a man noodgeval? Was die pcr test of die vaccinatie bewijs wel echt? Dat moeten ze bij die criminele grens beginnen te bekijken.
  gemodereerd

 4. Op zich geen slechte gedachte. Het wordt tijd dat de Surinaamse artiesten en alle andere groeperingen zich gaan samenbundelen. Maar dan moet dit wel in de vorm van een vereniging en niet in de vorm van een stichting, zoals die slimme Hindoestaan van de stichting SASUR had gedaan om zichzelf en zijn vrouw te bevoordelen over de ruggen van de Surinaamse artiesten.Gelukkig dat deze stichting intussen tot het verleden behoort. Het heeft mij daarom ten zeerste verbaasd dat de rechter deze constructie niet had verboden. Als je het algemeen belang wilt dienen moet je dat doen via een stichting. Wil je het belang van leden dienen (in dit geval muzikanten) dan moet dit in de vorm van een vereniging. Netjes gezegd: de stichting Sasur was in een verkeerde jas gestoken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.