donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenNatuurMultimedia documentaire ter ere van Frits van Troon

Multimedia documentaire ter ere van Frits van Troon

-

Does Travel & Cadushi Tours

Deze week werd in Suriname een speciale multimedia documentaire ter ere van natuurkenner Frits van Troon gepresenteerd.

Het herkennen van planten is de specialiteit van de inmiddels 83-jarige Van Troon. Hij is een icoon in deze branche en zijn vrienden en collega’s, maar ook NGOs die met hem werken, erkennen dat hij een inspiratie is voor natuurbehoud, kennisoverdracht en dat zulks verfilmd zou moeten worden.

Vandaar dat ACT een documentaire financierde over het leven van deze plantenkenner. De documentaire is volgens ACT extra belangrijk, omdat Frits niemand heeft binnen zijn familie om zijn kennis en verhalen over te dragen. Hij deelt die graag met ons allen in een groter verband.

Veldbotanicus Van Troon is zijn loopbaan begonnen bij LBB rond de jaren 70. Deze periode heeft hem gevormd tot de kenner die hij is. Een kenner van bomen, lianen, struiken, maar ook de kleine zaailingen en staken. Frits kent de lokale (vaak Sranan) naam, maar is vooral bekend vanwege het gemak waarmee hij de Latijnse namen, de classificatie van planten, kan benoemen.

De kennis van ‘oom Frits’ mag niet verloren gaan vandaar deze documentaire mogelijk gemaakt door onder andere Amazon Conservation Team Suriname (ACT), Suriname Conservation Foundation (SCF) en DOB Ecology.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
  1. πŸ‡ΈπŸ‡·πŸŒ³πŸŒΎπŸŒ΅πŸŒ΄πŸŒΏβ˜˜πŸ€πŸŒ²πŸŒ±πŸ–πŸœπŸπŸžβ›°πŸ‘πŸ€πŸ‘


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES