zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Menzo gaat door met selecteren 'diasporaspelers'

VIDEO: Menzo gaat door met selecteren ‘diasporaspelers’

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag is Stanley Menzo officieel door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gepresenteerd als de nieuwe coach van de nationale voetbal selectie van Suriname: Natio. Onder zijn leiding zal Natio de komende twee jaren deelnemen aan verschillende competities.

De presentatie gebeurde tijdens een persconferentie, die hieronder terug te zien is. Menzo gaf aan door te willen gaan met het selecteren van Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst.

Naast de al bestaande groep van ‘diaspora’ spelers heeft Menzo nog zes spelers uit Nederland op het oog om voor Natio in actie te komen. Namen zijn nog niet genoemd omdat er nog veel in orde moet worden gemaakt.

De hele persconferentie, waar Menzo en andere SVB vertegenwoordigers in gingen op vragen van journalisten, is hieronder terug te zien:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Stenley Menzo laat ook de Surinaamse voetballers meedoen , dat zijn echte Surinamers en diasporaspelers zijn eigenlijk buitenlanders , maar de svb heeft geld zat om diaspora spelers te ronselen, en de eigen jongens kunnen alleen maar een balletje trappen op een veldje en niemand kijkt meer naar hen om , Stanley Menzo jij bent geboren in Suriname , nou zet minimaal de helft aan spelers van ons Suriname.


  gemodereerd
 2. De zoveelste die denkt dit corrupte en immorele land nd next level te brengen. Die sneki’s van Suritje zijn nog niet zo ver.

  A man dies o teleurgesteld, wakti nohh.
  Je kan zien dat hij meer tata dan Suritje is.


  gemodereerd
 3. En Stanga probeer ook de andere etnische groepen ook te selecteren .
  Tenminste als ze kunnen voetballen, en er zijn genoeg die dat kunnen.
  Voetballen is niet ras gebonden, dat deed D. Goré wel!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. @ Jacko,

  Kijkt u wel eens voetbal? 95 procent van de voetballers zijn blank of zwart! Niets nieuws aan de horizon dus.

  Krishnadath zou in feite voorzitter van de Surinaamse cricket bond moeten zijn. Maar vertikt het om zijn machtspositie uit handen te geven. Want hij heeft totaal geen kaas gegeten van voetbal. Money talks

  Menzo.. ik wens je heel veel succes temidden van dit stelletje kwakzalvers. Die totaal geen affiniteit hebben met voetbal op niveau. Suriname heeft geen prof competitie. Gorre had dezelfde droom, maar we hebben allemaal gezien, welke behandeling hij heeft gehad. Hij heeft Natio veel verder gebracht dan verwacht. En toch luid de conclusie van de Svb. Sorry, maar je hebt de doelstellingen niet gehaald. Misschien was het wel wijs geweest om hem te contacten en te weten wat je te wachten staat. Succes…


  gemodereerd
 5. Er zal orde op zaken worden gesteld en dat het lieden in SVB bestuur niet aan hun eigen zaken denken, ao de bestuurslid die een eigen reisbureau heeft en straks vanuit gaat dat de tickets bij zijn reisbureau moeten worden gekocht

  Er zijn er nog meer zaken die goed op orde moeten worden gebracht waardoor hetgeen heeft plaats gevonden met Coach Deam Gorré zich niet meer herhaalt en dat men van die fouten geleerd heeft. Heeft de SVB voldoende financien in huis/kas, goede sponsoren, waardoor alles voor de spelers als ze in het buitenland op een tournooi zijn kan worden betaald, goede hotels om te overnachten, uit te rusten en de juiste voedsel en drank, goede sportvelden waar getraind kan worden, busvervoer naar de wedstrijden in de Stadions en terug naar de Hotel, enz.

  Als de kas van de SVB niet in orde is, zal het zelfde wat zich onder Dean Gorre heeft afgespeeld zich nu ook weer voordoen. Er zullen alleen maar verliezers zijn.

  Laat het SVB-bestuur goed uitkijken dat ze niet hun eigen privé zaken belangrijker vinden dan de Algemene zaken van het Voetbal en het Surinaams Voetbal dat Internationaal Suriname op de wereldkaart moet plaatsen en hierdoor op middellange en lange termijn veel kapitaal gaat op leveren, ook voor hun en hun reisbureau of privézaken.


  gemodereerd
 6. Stanley Menzo is een goeie jongen, maar met een incompetente bestuur die geen verstand heeft van voetbal zal het helemaal niets worden.


  gemodereerd
 7. @Konsensi,

  Een van de redenen dat Hindoestanen niet veel voetbalden was omdat Hindoestanen iets/iemand met de voet behandelen niet juist vonden, beledigend vonden.
  Daarom zag je ook dat Hindoestanen vooral sport bedreven die met de hand werd uitgevoerd zoals hockey, cricket, badminton, tennis, maar ook andere sporten als kabaddi.
  India (Hindoestanen) had/heeft geen sportcultuur. Mensen beoefenden op individuele basis sport en kregen geen enkele steun of faciliteit van de staat, familie of gemeenschap.
  Toch zijn er in het verleden Wereldkampioenen en Olympische kampioenen geweest en mensen met heel goede prestaties. Zoals Dara Singh (Free Fight Wereldkampioen), Prakash Padukone (badminton), de gebroeders Amritraj (tennis, geen kampioenen, wel internationaal goed meedraaiend), hockeyteam (olympisch en wereldkampioen), cricketteam (wereldkampioen).
  Recent ook individuele successen voor boksers, gewichtheffers, badminton, boogschutters.
  Voetbal is vnl populair in West-Bengalen, de Noord Oostelijke staten en enkele zuidelijke staten.
  Veel hangt dus ook af van de stimulans, investering, faciliteiten enz.
  Er was een zegswijze onder de Hindoestanen (ook in Suriname):
  Parho-ge, liekho-ge, howo-ge nawaab |
  Khelo-ge, kudo-ge, howo-ge kharaab ||
  Vrij vertaald: wie studeert en leert wordt een koning, wie sport en speelt, wordt een nietsnut.
  In Suriname hadden Hindoestanen vooral succes met cricket, kanovaren (roeien) en af en toe met fietsen en dammen.
  Een van de knelpunten voor Hindoestanen is de cultuur en het eten: Hindoestanen eten vaak geen rundvlees. Kom je binnen een team van niet-Hindoestanen, wat staat dan op het menu? Bovendien worden culturele aspecten van Hindoestanen (muziek, film, dans, literatuur, eten bijv.) minder gewaardeerd door de anderen, waardoor er geen fijn gevoel ontstaat en mensen afhaken.
  Het is aan de SVB om talenten binnen alle geledingen te ontdekken en te stimuleren, maar ook aan de afzonderlijke gemeenschappen.
  Hindoestanen kunnen echt wel voetballen, als ze maar de juiste stimulans, discipline en omgeving krijgen.


  gemodereerd
 8. @ Jaichand,

  Dankuwel voor deze informatie, dit wist ik allemaal niet en ben eigenlijk meteen geinteresseerd geraakt in de geschiedenis van india en sport. Ik ben voornamelijk blij met de manier waarop u reageert, zo kunnen we wat van elkaar leren. Ik voel me bijna schuldig dat er hier en daar toch wat sarcasme schuilt in mijn opmerkingen. Ik wens u nog veel wijsheid toe. Krakti


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES