maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameMenzo in Suriname aangekomen om te starten als coach Natio

Menzo in Suriname aangekomen om te starten als coach Natio

-

Does Travel - naar Suriname

Stanley Menzo is donderdag aangekomen in Suriname om aan zijn werkzaamheden als de nieuwe bondscoach van Natio, te beginnen. Dat heeft de 58-jarige trainer zelf bekend gemaakt. Hij wordt vrijdagochtend 21 januari officieel gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Suriname.

“Het is een grote eer om Suriname te coachen… Het was altijd een droom. Ik heb tijdens mijn carrière geprobeerd te doen wat ik kon doen voor het Surinaamse voetbal en dus is het nu allemaal samengekomen”, aldus Menzo op Twitter.

De eerste wedstrijd onder leiding van Menzo zal op 28 januari plaatsvinden en wel tegen aartsrivaal Guyana. Op 1 februari is Barbados de tegenstander.

SVB voorzitter John Krishnadath zegt over de komst van Stanley Menzo: “Met Menzo gaat NATIO de volgende fase inParamaribo, januari 2022Uit het ruim aanbod van kandidaten dat spontaan gesolliciteerd heeft naar de functie van bondscoach bij de SVB aangevuld met kandidaten die de Tevreden groep kon toevoegen, is er op basis van een puntensysteem een zgn ‘score card’ tot stand gekomen met een top drie van kandidaten.

Stanley Menzo, die het hoogste scoorde was derhalve ook de eerste persoon met wie er werd onderhandeld. Het was geen makkelijke onderhandeling. Het duurde allemaal langer dan beide partijen wensten. Dit ondanks het feit dat we overeen waren gekomen dat we voor eind van het jaar (2021) eruit moesten zijn gekomen.

Naarmate de dead-line van eind van het jaar naderde, vroeg ons onderhandelingsteam o.l.v. Mathoera zich wel af of het zou lukken, omdat je opgegeven moment niet meer kan bieden dan wat je hebt. Het zou in zo een geval heronderhandelen betekenen met Kandidaat nummer 2 op de lijst van top 3 kandidaten. Maar eind goed, al goed. Stanley Menzo is de nieuwe bondscoach van de Surinaamse Nationale heren selectie, NATIO.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Succes Stanley Menzo , maar blijf jezelf en laat je niet beïnvloeden door die lui van de svb , want die hebben geen verstand van voetballen , alleen van geld stelen en de coach en de spelers te kleineren , wij hopen dat de Nederlandse profvoetballers !!! jou niet in de steek laten, maar laat de goede Surinaamse voetballers mee spelen die verdienen het toch ook om Suriname op de wereld voetbalkaart te zetten


  gemodereerd
 2. Stanley Manzo welkom thuis bro.
  Ik hoef je echt geen adviezen gegeven, want je bent een echte professionele trainer.

  Ik wens je en je team heel veel sport plezier toe en heel veel positieve resultaten.

  Mik Sranan bung/ switi baka.

  Namens alle voetbal liefhebbers
  SUCCES.


  gemodereerd
 3. Succes met je job.

  Tip: wees sociaal naar het publiek. Want in NL was je dat niet.

  Succes!!!


  gemodereerd
 4. Succes Menzo. Erop hopend dat je alle medewerking krijgt. Het betekent ook dat de SVB zich wat inschikkelijker mag opstellen. Algemeen belang staat wel voorop. Dat belang is toch wel Suriname en de Surinaamse voetballers. De FIFA mag wel allerlei nieuwe regels invoeren , maar we kennen de oorsprong. We kunnen niet aldoor pronken met andermans veren. Kortstondige successen zijn meegenomen , maar dat is geen langetermijnbeleid. Het voetbal in Suriname moet op een hoger niveau. Bij de dames en heren. Dat is niet specifiek een taak voor Menzo. Dus er zijn twee factoren die spelen. Aan de ene kant heb je nu Menzo die het beste ervan moet zien te maken van dit elftal, en aan de andere kant, het niveau van de voetballerij in Suriname opschroeven. Trouwens ,het geldt niet alleen voor de voetballerij ,maar eerder de sport in zijn algemeenheid. Men moet dus de netwerken uitbreiden. Je moet bij die landen terecht die de experts zijn. Wil je bijvoorbeeld aan hardlopen doen ,moet je bij Kenia of Ethiopië terecht. Zij hebben de beste atleten. De slechtste atleet van Kenia is nog altijd beter dan de beste Surinaamse atleet op de tien kilometer. En zo moet je alle takken van sport categoriseren. Brazilië is ook een goed alternatief.


  gemodereerd
 5. Zomaar a man I take teleurgesteld.. Zie het al voor me. Wo tak baka over pakweg 3 maanden in the failed state


  gemodereerd
 6. Heel veel suc6 Stanley, het is een hele eer om te Suriname als voetballand te helpen om verder gekomen. Hopelijk wordt het een suc6 en geen fiasco.


  gemodereerd
 7. Voor het geld hoeft S. Menzo het niet te doen, maar voor Land,s eer doet
  hij dit. Ik hoop dat hij ook Hindoestanen en Javanen, die goed kunnen
  voetballen selecteert. Zijn voorganger deed dit niet, misschien hield hij niet
  van andere Etnische groeperingen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. De nieuwe coach gaat ook met de overzeese spelers werken. De echte Surinaamse spelers zullen derhalve weinig ontwikkeling doormaken, denk ik.
  Uit het artikel proef ik dat Menzo nogal wat eisen had?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES