zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Bericht over aanschaf 16 nieuwe Prado's door kabinet president is niet waar'

‘Bericht over aanschaf 16 nieuwe Prado’s door kabinet president is niet waar’

-

De Nationale Carrierebeurs

Een veel gedeeld bericht, waarbij beweerd wordt dat het kabinet van de Surinaamse president 16 nieuwe Prado’s zou hebben gekocht voor een bedrag van 1,3 miljoen USD, is deze week naar het rijk der fabelen verwezen.

Volgens de directeur van de Communicatie Dienst Suriname, Alven Rooseveld, is het bericht niet waar. Rooseveld gaf aan dat het gaat om een fake bericht dat waarschijnlijk verspreid is door mensen ‘die zijn blijven hangen in de politieke strijd’.

De CDS directeur gaf aan dat er bij het aantreden van de huidige regering slechts 5 uitgereden voertuigen aanwezig waren voor gebruik door het kabinet. Elk goed voertuig is voor een appel en een ei verkocht aan sympathisanten van de vorige regering, aldus Rooseveld.

Deze vijf voertuigen zijn stelselmatig uitgevallen en uitgereden, vandaar dat er onlangs wel 4 nieuwe voertuigen zijn aangeschaft. Het gaat daarbij echter niet om de dure voertuigen voor het bedrag dat in het fake bericht wordt verspreidt.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een fake bericht over Prado’s door politieke tegenstanders wordt verspreid. Daags na het aantreden van de nieuwe regering beweerde het NDP roddelplatform Faya Pepre Nieuws, onder leiding van Sharmila Mansaram, dat de huidige regering van Suriname maar liefst 17 nieuwe Toyota Land Cruiser PRADO’s zou hebben gekocht voor de nieuwe ministers.

Faya Pepre had voor dat fake bericht een foto gestolen van een Colombiaanse site.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

13 REACTIES
 1. Het blijft fascistisch tuig van de NDP. Kenmerkend voor fascisten is oa dat zij geen gelegenheid onbenut zullen laten om met leugens en geweld het wettig gezag omver te werpen. Daarom ZE Santokhi haal als het kan zo snel mogelijk militaire hulp uit het buitenland om de democratie te beschermen.


  gemodereerd
 2. Regering, begin nu eens eindelijk de bulldozer in te zetten tegen de paarse rattenbende en haal al die “goedkoop ” aangeschafte lanti wagies terug:7 bij opa D en gezin. X aantal bij aloemang en bij de zg las teng ex- staatsadviseurs , sopi jules, pier alibux en noem maar op. Hoewel staat het met waka pasi?
  En die dubbele en driedubbele salarissen van de paarse foefoermangs? Om niet te spreken van de vele grondmalversaties?
  Paars, pe a moni de en pe boefdraad de, sharmila paturia?
  Nogmaals sharmila, zet een faja pepre tussen je benen. Dan doe je iets goeds, jo verraadster. En zet maar op je fake site over de grote paarse mars naar de bosje brug op de meest trieste dag van Suriname, 25 februari, en jullie rituele springsessie naar beneden. Opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, eerst.


  gemodereerd
 3. Off topic:

  Dit is zorgwekkend !

  “… De vernietiging van het Surinaams binnenland, en de daarmee gepaard gaande milieuvervuiling, is voor een goed deel te wijten aan belangenverstrengeling van politieke machthebbers en kapitaalkrachtigen die nauwe banden met elkaar hebben. (United news Sr.)…”

  Dit moet onderzocht worden !
  En alle illegale deals, witwassen en corruptie moeten aangepakt worden !
  Team Tjon-Ahin moet criminaliteit niet aanpakken met begrip en de mantel der liefde. Ook het belang van ons milieu dient beschermd te worden !

  Diverse ministeries hebben al heel wat illegale praktijken aan het licht gebracht en aanhanging gemaakt voor nader onderzoek en rechtvaardiging. Team Tjon-Ahin kan nu niet achter blijven en criminaliteit gedogen.

  Het volk wil weten welke politieke machthebbers profiteren ten koste van het volk en het milieu.
  Maak het bekend en nagel ze aan de schandpaal.

  Wij werken aan een beter Suriname.
  Wij willen rechtvaardigheid !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 4. Waar er rook is, is er ook vuur.Men had wel degelijk het voornemen om de nieuwe auto’s aan te schaffen. Dit bericht was door insider informatie naar buiten gelekt. De aanschaf wilde men onderbouwen door te beweren dat de huidige auto’s te veel mankementen vertonen. Door dit bericht zijn de bestuurders in grote verlegenheid gebracht. Nu gaan zij ontkennen dat er plannen zijn om nieuwe auto’s voor de president en zijn gevolg aan te schaffen


  gemodereerd
 5. Aanvullend:
  ” … Hij kiest eerder voor het aanwenden van overtuigingskracht om de actoren over de streep te trekken om milieuvriendelijk en duurzaam te werk te gaan. … ”

  Het lijkt erop dat Minister Tjon-Ahin (NPS) weer dezelfde fout gaat maken als tijdens de regeerperiodes van de NPS toen ze geen korte metten durfde te maken met de gevestigde criminelen in politiek Suriname met alle gevolgen van dien !
  NPS heeft toen de criminele organisatie o.l.v. couppleger D. Bouterse vrij spel gegeven.

  NPS moet nu wel ballen tonen en meewerken aan rehabilitatie van Suriname !
  NPS mag geen deals meer sluiten met foute magnaten en foute politieke machthebbers !

  Wij willen een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. Trap aub niet in die val van verdeel en heers politiek @para express.

  Heb je nog niet door dat alle ministers worden besmeurt behalve van abop.

  Het is niet aan Tjon. Wat dacht je van:
  *Justitie, law en order abop
  Stikt vd ndp’ers die criminele ndp’ers weigeren op te pakken, grandioze tegenwerking.
  *Grond en bosbeheer abop
  Puinzooi, al 1wissel en vernietiging hout.
  *Natuurlijke hulpbronnen abop
  Puinzooi met skalians en grassalco
  *Transport, comm en toerisme abop
  Puinzooi overgenomen en die leo
  *Regionale ontwikkeling abop
  Puinzooi met die bordo

  Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat de vhp met 20 zetels maar 8 ministers heeft en abop met 8 zetels 7.
  Dit is een grote fout, alles van abop is rommel. Het zijn juist die ministeries die geld moeten opbrengen.
  Teruggeven die zooi.


  gemodereerd
 7. Moet jij zonodig schrijven robg,
  De grootste roof in de geschiedenis van suri is geschied door suri’s in de top vd ndp.
  Waar is aloe, de vernieler v staatsgoederen.

  Als jullie denken dat brunsi zijn positie zomaar zal opgeven dan hebben jullie het glad mis. Zit rustig tot 2025.
  En doe verder maar ook geen moeite, want alle fakenews van de ndp wordt blootgelegd. Het werkt belemmerend voor de vooruitgang. Nog steeds kost de ndp het volk heel veel geld vanwege de vele rechtszaken van al die criminele en corrupte paarsen.


  gemodereerd
 8. @Esmerald, er is helemaal niet geroofd door de NDP. Het is allemaal goedkope retoriek van VHP & Co geweest om regeermacht te krijgen. De interventie in de samenleving van de vorige regering was groot. De vorige regering had de primaire verantwoordelijkheid voor het welzijn van de burgers op het gebied van sociale zekerheid, onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting, enz. naar zich toe getrokken. Er werd veel gesubsidieerd door de overheid. Dit beleid kost geld, heel veel geld. Een groot deel van de overheidsinkomsten werd aangewend om de verzorgingsstaat in stand te houden. De huidige kapitalistische regering heeft veel van de verworvenheden afgeschaft. Alle subsidies worden afgebouwd. De burgers moeten zichzelf maar zien te redden. Bij de corrupte kapitalisten draait alles om geld. Er is zogenaamd geen geld.Maar Friends & Family worden wel financieel gefaciliteerd. De bevolking heeft er spijt van dat men zich heeft laten misleiden door VHP, Abop, NPS, PL. De VHP stelt ondanks hun regeermacht nog maar weinig voor.


  gemodereerd
 9. De paarse holle retoriek druipt ervan af. Geen greintje verandering in je betoog.

  Feit is dat het gros van de ndp-Family & Friends in de gevangenis zit, of op een opsporingslijst of onderworpen is aan een lopend clad-onderzoek.

  “Verzorgingsstaat”, dat verzin je ter plekke. Je bedoelt het brainwashen en onderdrukken van de pakketten-zombies die onder de walm van de coke leefden.
  De start was toen een gevulde kas van 3 miljard us dollar.
  Ndp is gestopt met het subsidiëren van de gezondheidszorg onder ameralie. Onderwijs was een puinzooi. Nauwelijks huizen opgeleverd en die soc vergoedingen stelden niets voor en werden niet of laat uitbetaald.

  Feit is, dat het volk bewust anders heeft gestemd omdat ze werkeloos waren (last minute ambtenaren), hun spaargeld is gestolen, geen geld (pé a monie de), dure basisproducten (aloe en ui verdeling), hoge koers (lange rijen voor goedkope dollars) etc etc.

  Daarnaast moesten ze oogluikend toezien hoe een kleine groep zich tegoed deed aan het gestolen geld; dikke auto’s, gratis concessies en grond, geen belasting, gratis bazo en buitenlandse medische kosten. Buitenlandse reizen met partner op kosten vh land. Money-Koeriers voor gevangen in het buitenland. Studiekosten, huis en leefgeld voor (klein)kids in het buitenland. Onderhandse aanbestedingen, onderlinge verdeling van minstens 200 leningen bestemd voor projecten. Dit is een opsomming van enkele feiten, ik weet ook niet alles.

  Als het zo goed ging onder de ndp, waarom zitten ze nu in de oppositie.


  gemodereerd
 10. De naam van de ddb Highway moet veranderd worden, omdat deze man Suriname heeft vernietigd en geen eer verdiend of herinnerd en zijn naam nooit aan iets in Suriname verbonden mag worden.

  Deze man verdient het niet om een straat of Highway of iets naar hem vernoemd mag worden en herinnerd mag worden.

  ddb is een moordenaar, de grootste crimineel die alleen maar grote armoede en grote ellende heeft gebracht. Zie ook dictatuur, vertrappen van de grondwet, verdragen, mensenrechten, grondrechten, enz.

  De naam van de ddb Highway moet zo snel mogelijk veranderd worden.


  gemodereerd
 11. Waarom zou dit bericht niet waar zijn!! De reactie van Arvin past in het bekende patroon van deze regering, eerst ontkennen, dan enige uitleg en dan zgn gaat het niet door. Ondertussen worden de wagens gewoon besteld.

  Latour posse, de wagens van de vorige regering zijn niet in trek, men wil liever nieuwe wagens om ze later voor een appeltje en een eitje te kopen. De Wet of Regeling is nog lang niet aangepast. Tik ju ai Luku over 3,5 jaar als deze regering plaats moet maken, pé ding oto dé.
  De reiskostenvergoeding voor de ministers is nog steeds on hold, ondertussen rijden zij, als ik het goed heb, ook in nieuwe auto’s.
  De dubbele salaris problematiek heeft ook geen prioriteit, men gaat zich niet in eigen vingers snijden, nog de coalitie nog de oppositie. Jó, je weet niet half hoe verstrengeld dit corrupte systeem is.


  gemodereerd
 12. Een beetje propaganda prietpraat van de partijloyalisten hier van de NDP. Het volk heeft het moeilijk en weet inmiddels echt wel hoe dat zover is gekomen. Al 40 jaar lang wordt het volk voorgehouden dat de voormalige kolonisator samen met de oude politieke partijen de boosdoeners zijn van de chaos en ellende in het land, niets is minder waar. Alles wat ze de afgelopen tien jaar verkeerd hebben gedaan, diefstal van auto’s, staatsgelden en spaarcentjes van het volk, proberen ze nu te projecteren op deze regering.
  En tegelijk doet het voor sommigen van hen heel erg veel pijn om te zien hoe die Hindoestaanse President samen met zijn team, een niet onbelangrijk deel van de samenleving een lesje in Staatshuishouding geeft.


  gemodereerd
 13. Een kleine aantekening.
  Er zijn naast de hebbelijkheden en onhebbelijkheden van de NDP ook leugens verspreid. Hebben jullie die ooit ook op waarheid getoetst c.q. nagetrokken en daarna restringerende maatregelen op genomen⁉️


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES