Surinaamse ambassadeurs Brazilië, Guyana en België beëdigd

4
Surinaamse ambassadeurs Brazilië, Guyana en België beëdigd
De president samen met (v.l.n.r) Gilbert van Lierop, Liselle Blankendal en Angeladebie Ramkisoen.

Drie Surinamers zijn dinsdag door president Chandrikapersad Santokhi beëdigd tot Buitengewoon en gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname. De diplomaten zullen Suriname vertegenwoordigen in Brazilië, Guyana en België. Angeladebie Ramkisoen zal fungeren in de Federatieve Republiek Brazilië, Liselle Blankendal in de Coöperatieve Republiek Guyana en Gilbert van Lierop in het koninkrijk België.

De president benadrukte in zijn toespraak de strategische prioriteiten van de verschillende landen in hun relatie met Suriname. Voor de relatie met Brazilië geldt als prioriteitsacties het aangaan van strategische allianties op het gebied van olie -en gasverwerking, elektriciteit, marktuitbreiding, capaciteitsversterking, de verwerkingsindustrie en de gezamenlijke aanpak van de grensoverschrijdende criminaliteit. De prioriteiten in het beleid met Guyana zijn vervat in het oprichtingsdocument van de Strategic Dialogue and Coorporation platform. Suriname en Guyana moeten als toekomstige oliestaten gezamenlijk optrekken om het maximale te halen uit deze hulpbron en moeten markten aanboren om hun productieniveau te verhogen.

De prioriteit heeft in het beleid met België is, het binnenkrijgen van foreign direct investment zowel uit België als de Europese Unie alsook het begeleiden van het proces binnen de Europese Unie voor Visa Waiver. In België is het hoofdkantoor van de EU wat de derde grootste economie is van de wereld naast China en de Verenigde staten. Het is de bedoeling dat bij de samenwerkingen wordt benadrukt wat Suriname te bieden heeft als business partner en zich internationaal proactief opstelt om niet aan een kant gezet te worden.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat deze drie jonge capabele Surinamers getraind zijn geworden en gekwalificeerd bevonden zijn om Suriname op een waardige en productieve wijze uit te dragen.

De beëdiging vond plaats op het presidentieel paleis.


4 REACTIES

 1. Proficiat dames en heer.
  Maar zijn 3 ambassadeurs te weten nederland. Belgie en frankrijk wel nodig?????
  gemodereerd

 2. Voor beëdiging politie is er geen geld. Voor ambassade wel.
  Laten de berovingen maar doorgaan. Hoop dat ze de juiste huizen opzoeken.
  gemodereerd

 3. Gefeliciteerd.

  Het is nu afwachten op de reactie van de bromkie djarie zeikerds.
  Dat ze nog steeds niet door hebben dat ze bewierookt zijn door de verdeel & heers paarse tactiek zegt genoeg over hun algemene ontwikkeling.

  Suri’s be like: ik stem ergens op, vervolgens ga ik lekker hangmatteren in afwachting van mijn “rechten”. Pffff, een eigen bijdrage is geschrapt uit hun woordenboek.

  De rest werkt gestaag verder aan hun eigen ontwikkeling en de toekomst van hun kids.
  gemodereerd

 4. “Suriname en Guyana moeten als toekomstige oliestaten gezamenlijk optrekken om het maximale te halen uit deze hulpbron en moeten markten aanboren om hun productieniveau te verhogen”

  Plotseling zijn we op één lijn met Guyana. Tigri gebied is niet meer aan de orde? Melissa heeft toch wel bepaalde kwaliteiten als het aankomt op verbroedering, waar dringende zaken onopgelost blijven
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.