dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Braziliaanse president naar Suriname om hernieuwde relatie te consolideren'

‘Braziliaanse president naar Suriname om hernieuwde relatie te consolideren’

-

Does Travel - naar Suriname

President Jaïr Messias Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië arriveert donderdag 20 januari in Suriname voor een officieel bezoek. De Braziliaanse regeringsleider, die voor een tweedaags bezoek in Suriname zal vertoeven heeft kenbaar gemaakt dat hij naar ons land komt om de hernieuwde banden te consolideren.

Beide landen hebben een rijke historie op het gebied van bilaterale en multilaterale samenwerking. Het eerste officiële contact vond plaats op 21 juli 1976, tijdens het bezoek van de toenmalige Surinaamse premier Henck Arron aan Brasilia, waarbij de twee regeringen destijds drie bilaterale verdragen aangaande culturele, handels- en technische samenwerking aangingen. Ook werd een gezamenlijke Braziliaans-Surinaamse commissie opgericht voor het verdiepen van de onderlinge betrekkingen. In 2020 hebben beide landen twee samenwerkingsovereenkomsten getekend voor wat betreft het bestrijden van malaria en de Ziekte van Chagas alsook assistentie van Brazilië op het vlak van cyber security.

De twee naties willen een hechtere relatie met meer diepgang. Tijdens de besprekingen zal het intensiveren van de samenwerking met het oog op wederzijds voordeel de leidraad zijn van constructieve deliberaties en in initiële discussies. Het tegengaan van grensoverschrijdende misdaad, drugshandel en het creëren van een veiligere regio zijn ook enkele van de agendapunten. Brazilië kan als grote speler met veel investeerders verder een cruciale rol spelen in het ontwikkelen van de ophanden zijnde Surinaamse olie- en gasindustrie.

Op de Johan Adolf Pengel International Airport wordt het Braziliaanse staatshoofd met militaire eer ontvangen en opgewacht door vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera en andere regeringsfunctionarissen.

President Bolsonaro en de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Carlos Alberto França zullen een onderhoud hebben met hun Surinaamse ambtgenoten, respectievelijk president Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin. President Mohamed Irfaan Ali van Guyana zal zich ook voegen aan het gezelschap. De drie regeringsleiders zullen tijdens een werklunch samen met verschillende ministers van gedachten wisselen over onderwerpen de drie Amazonelanden rakende.

Na dit moment zullen de gesprekken tussen de Republiek Suriname en de Federatieve Republiek van Brazilië van start gaan om de bilaterale betrekkingen te consolideren en verder uit te diepen. De uitkomst van de gesprekken zal vastgelegd worden in een document. Er zal een gezamenlijke verklaring door de staatshoofden van beide democratieën getekend worden, terwijl er ook een persverklaring zal worden uitgebracht. President Bolsonaro vertrekt op 21 januari 2022 vanuit Suriname naar de Coöperatieve Republiek Guyana om daar bilaterale gesprekken te voeren met zijn ambtgenoot Irfaan Ali, die op dezelfde dag van zijn aankomst in Suriname naar Guyana terugkeert.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Over enkele maanden is bolso eruit getrapt en de hoogbejaarde lula dasilva weer president
  Zo te zien is brasil nrt als suriname een land waar men de jongeren geen kansen geeft


  gemodereerd
 2. Ondanks dat deze man een extreem rechtse man is vind ik het niet slecht dat hij als president van een groot land in Zuid-Amerika waar Suriname aan grenst en nauwelijks zaken mee doet, de hoogste tijd dat hierin verandering komt.

  Brazilie kan heel veel voor Suriname beteken, omdat daar veel kennis en ervaring aanwezig is over alle zaken wat de natuurlijke rijkdommen van Suriname betreft, van grondstoffen tot eindproducten.

  Jammer dat hij niet met ondernemers naar Suriname komt en deze in contact brengt met de Surinaamse ondernemers, koffie, cocau, zeevisserij, moderne grote lanbouw, bosbouw, hout en eindproducten, bauxiet – eindproduct, aluminium, goud, aardolie en gas ontginning op zee, samen werking met Staatsolie, water energie, zonne energie, veeteelt/rundveeteelt, infrastructuur, diepzeehaven, internationale wegen naar Suriname, JAPI-Airport moderniseren, Eco-toerisme, Technische Hoge Scholen/ Universitaire opleidingen, politie en militaire samenwerking, sport in zijn algemeen samenwerken, prof-voetbal, et cetra, et cetera, et cetera,

  Productie industrieën op zetten door samen te werken voor de export.

  Afspraken maken voor Braziliaanse Ondernemers om in Suriname te komen investeren.

  Welkom president Jair Bolsenaro van Brazilië en maakt u goede afspraken met de president Chandrikaperkash Santokhi van Suriname over plannen van aan aanpak om Suriname op een hogere level te brengen. De banden tussen Suriname en Brazilië stellen niets voor op dit moment in de 21 ste eeuw terwijl we aan elkaar grenzen.


  gemodereerd
 3. Suriname heeft sinds 1976 een encyclopedie reeks aan akkoorden met Brazilië getekend maar nooit enig profijt gerealiseerd. Het tekent de armoede van de politieke bestuurders.


  gemodereerd
 4. Mensen weer gaat deze regering de fout in om nu de braziliaanse dictator bolsenario te ontvangen , en deze is niet gevaccineerd en toch laten ze hem toe , en zonet kwam het bericht dat er geen vragen aan die dictator mag worden gesteld tijdens de persbriefing , nou mensen het lijkt erop dat Suriname een dictatuur wordt , 17 maanden geleden werden we verlost hier van een dictator , maar het lijkt of deze nog steeds macht heeft , Suriname is ten dode opgeschreven.


  gemodereerd
 5. Als deze milieubarabaar en onze eigen DiDiBri van het politieke toneel verdwijnen zullen we ze echt missen als kiespijn.


  gemodereerd
 6. Er zijn lieden van tegenstanders van deze regeringscoalitie die kritiek hebben over de reis en totale uitgaven die zijn gemaakt naar Dubai, maar waarom hoor ik deze lieden niet als het gaat om de enkele km bouterse highway met nig zijn naam die de Surinamers herinneren aan deze vele miljoenen US- dollar ervan?

  Weten ze wel wat er met deze vele miljoenen us-$ voor Surinamers gedaan konden worden? Weten ze dat hiervoor nog afgelost moet worden? Weten ze dat hierdoor zij nu grote armoede en grote ellende lijden?
  Weten ze ook dat deze man doir deze weg naar hem te vernoemen hij ze last zien hoe hij met ze omgaat. grote armoede en grote ellende laat lijden.

  Zien ze dan niet in dat deze man lak aan ze heeft en vindt dat hij door zijn naam hij zuch zelf in het middelpunt plaats en herinnert wil
  blijven worden.

  Waarom gaan de Surinamers niet de straat op en vragen ze Chan dat deze weg zo snel mogelijk een andere nasm
  krijgt.

  Enkele Surinaamse pioniers zijn voor mij,
  – ir Frank Essed,
  – drs Eddy Jhairap
  – dr Johan Ferrier,
  – drs D. Ferrier.

  Surinamers vragen jullie Z. E. president Chandrikaperkash Santokhi om deze bouta highway zo snel mogelijk naar een van deze personen te noemen.


  gemodereerd
 7. Wat heeft Suriname aan Brazilië te bieden? Een dumpplek voor illegale goudzoekers…

  Brazilië heeft alles al, wordt steeds minder met al die roofbouw, maar tot nu toe hebben ze alles wat ze nodig hebben in eigen land en bodem.


  gemodereerd
 8. Off Topic

  Het hier boven staande bericht van mijn is off Topic, maar ik kan het niet laten om het u toch mee te delen, dat de Bouterse Highway niet kan en past in Suriname. ddb is een moordenaar, armoede een ellende en daarom kunnen we en mogen wij dat niet accepteren dat er een weg of wat dan ook naar deze man wordt vernoemd en wij aan herinnerd worden.

  Een andere pionier voor mij van Suriname is, Anton de Kom, mensenrechten, arbeidersrechten,

  – Ir. F. Essed infrastructuur, ik dacht operation Grass shopper/ de airstrip van Suriname, West Suriname plan,
  – drs Eddy Jairap, geoloog die Staatolie heeft laten ontstaan,
  – de twee bovengenoemde Ferrier hebben ook hun bijdragen geleverd voor Suriname,
  – Doedel heb je ook nog,

  Er zullen nog meer zijn, maar ik stel voor dat de ddb highway naar een van deze personen genoemd wordt.

  Deze mensen hebben positieve bijdragen geleverd voor Suriname. ddb niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES