Scholiere rent de weg op na aanval honden en wordt aangereden

10
Scholiere rent de weg op na aanval honden en wordt aangereden

Deze scholiere is vanmorgen rond 06.45u aan de Kwattaweg in Suriname aangereden door een voertuig. Het slachtoffer werd door honden aangevallen, waarna zij uit paniek de weg op rende.

Een aankomend voertuig kon het kind niet ontwijken waardoor ze werd aangereden. De gealarmeerde politie schakelde een ambulance in voor het slachtoffer, dat van pijn klaagde.

De politie van Kwatta heeft de zaak in verder onderzoek.


10 REACTIES

 1. Als het wilde honden waren dan kan je weinig ondernemen maar indien het huisdieren zijn dan dient men de eigenaar van de honden aansprakelijk gesteld te worden tenzij het slachtoffer de beesten heeft uitgedaagd.
  Ik denk niet dat de chauffeur een verwijt gemaakt kan worden.
  gemodereerd

 2. Alle gemaakte onkosten zijn vd honden eigenaren, en boete vd persoonlijk geleden schade
  gemodereerd

 3. Eigenaren van honden moeten nu wel eindelijk weten dat agressieve honden die bijten of derden in gevaar kunnen brengen alleen vrij rond mogen rond lopen op het erf dat goed is afgesloten door een goede degelijke schutting, omheining, omrastering van het erf met een goed sluitende poort, waardoor ze zeker zijn dat de hond/en geen gevaar vormen voor voorbij gangers op straat vd woning op het erf.

  In Suriname zijn veel erven niet goed of volledig omheind, vaak zijn de erven ook open aan de voorzijde van het erf van de woning of is de poortdeur slecht afgesloten of geheel open.
  Zie dan dit voorbeeld in dit bericht, wat het gevolg kan zijn van agressieve honden.

  Ook zorg dragen dat als de honden bijten er (een) goede hondenlijn/en aanwezig zijn en deze om de halsband/en om de nek/ken van de hond/en aan de ene kant vast maken en de andere uit einde van de hondenlijn/en deze kan/kunnen worden vast gezet aan een stevige paal/palen, waardoor de hond/en derden niet aanvallen, bijt/en of in gevaar breng(t)/en.

  Het is wel triest voor woorden, dat bekend is dat Surinaamse honden van eigenaren agressief zijn, niet alleen blaffen, maar bij een bijt niet alleen stevig vastpakken met hun bek/ken, maar ook doorbijten, waardoor er bij zo’n hap je vlees kwijt raakt en een vreselijk pijn lijdt.

  Een hap vet uit het lijf, dat ze niet lusten zou nog mee vallen, maar mensenvlees, daar lusten ze wel pap van, daarom goed uit kijken dat het niet fout gaat.
  gemodereerd

 4. Eerst de honden en daarna de baas doodknuppelen, maar eerst de medische kosten laten betalen. Honden dienen aangelijnd te worden, soms ook het baasje W.A.F.
  man !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. @ J. Zwartmans:
  Waarom betrap ik mezelf dat ik het altijd eens ben met jou?

  Ik vind jou commentaren geweldig omdat ze toch altijd een glimlach op mijn snoetje brengen!
  Thx man, lang leve!
  gemodereerd

 6. @ Flower

  Bedankt, misschien hebben we iets gemeen of we zijn broers/ zus in het vorige leven.
  Ik schrijf wat ik denk en hoe, ik erover bepaalde onderwerpen denkt, maar soms valt het niet in goede aarde bij de redactie. Ik begrijpt het wel, en ik neem ze ook niet kwalijk. Van sterrenbeeld ben ik een stier en zo reageer ik ook soms, iemand die me kent mag me, of niet! ”Ik laat mijn familie / kameraden nooit in de steek”.
  Oké @ Flower, het was me een genoegen, om jou een tipje van het sluier te laten weten. ( de Groeten)

  Jacko
  gemodereerd

 7. Flower we zijn blij voor jou , Jacko geeft goede reacties en zijn reacties worden nu wel geplaatst , vorig jaar lukte het hem vaak niet , en dat hebben wij nu , maar wij doen net als Jacko deed , iedereen heeft recht van meningsuiting.

  Het is diep triest dat de scholiere is aangevallen door honden en vluchtte de weg op en werd aangereden , als die eigenaar van die honden deze honden niet achter het hek had of zonder hek niet vastgebonden had moet men deze vast binden.
  gemodereerd

 8. @J.Zwartmans,

  Jij wil maar niet beseffen dat Suriname een armoedige Derdewereld land is. Mensen zijn nog voor een groot deel half alfabeet. En toch willen de mensen er groots leven. Ze zijn niet realistisch. Opa D heeft de guncultuur in Suriname gebracht. Oftewel, Suriname geafrikaniseerd. De-afrikanisering is nodig om de mensen nog een redelijk bestaan te geven.
  Indien een nieuwe regering denkt dat het wonderen kan verrichten, dan strooien ze een ieder zand in de ogen. Als deze deal met het IMF geen succes wordt, dan zal Suriname echt nergens meer kunnen aankloppen voor een lening/steun. Wat de mensen dan allemaal zullen moeten ondergaan laat zich raden: zowel de honden als het meisje zullen worden opgegeten door de andere bewoners.
  gemodereerd

 9. @ WAT

  Ben blij met je mening naar mij toe, ik probeer altijd de gulden middenweg te bewandelen. ”Maar soms wordt ik door de redactie niet begrepen”
  Maar enfin, nu waarschijnlijk wel, en dat is heel fijn vind ik.

  jacko
  gemodereerd

 10. Waren ze niet zwerf honden want dat komt veel voor in SURINAME 🤔😫2016 was ik in SU hartje centrum buurt theater Belevue vlak soda fontain kon ik mijn ogen niet geloven een of 20 honden hadden eem GANG BANG feestje georganiseerd 😂🤣🤣🐕🐕🐩🐶alle soorten rassen echt waar zoveel honden bijeen had ik nooit gezien ( bofroe tavra ) dus de overheid moet ook deze EPIDEMIE vanuit de MILLEU dienst en dieren bescherming aan pakken.
  WERK VOOR DE OVERTOLLIGE AMBTENAREN V/D OVERHEID 😂🤣🤣dan hoeven zij niet te gaan SANEREN OF OMSLAGEN OF PRIVATISEREN 😁😁🤗😍🇸🇷
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.