zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieMichael Sallons: "De politie liegt"

Michael Sallons: “De politie liegt”

-

Does Travel & Cadushi Tours

Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) is zeer ontstemd over de reactie van de politie over hetgeen zich vrijdagavond heeft afgespeeld bij vuilstortplaats Ornamibo. Volgens de politie werd Sallons hardhandig aangepakt nadat hij diverse malen een ambtelijk bevel negeerde. De bondsvoorzitter zegt dat de politie liegt en het optreden probeert goed te praten.

WOOW-leden hadden een vergadering bij de ingang van de vuilstortplaats. Naar zeggen van de politie was het op de openbare weg. Sallons vindt van niet. “De politie liegt”. De bondsvoorzitter zegt dat het een particulier terrein is. “De eigenaar heeft toestemming gegeven aan OW om huisvuil in een oude zandput te dumpen en te verwerken. Geen enkele openbare weg heeft een hefboom. Wij stonden precies voor de hefboom te vergaderen, dus wij waren niet op de openbare weg”.

Tijdens de vergadering hadden leden de binnenweg naar de vuilstortplaats met twee personenwagens gebarricadeerd, zodat de vuilniswagens niet naar achteren konden rijden om te dumpen. Naar zeggen van de politie ontstond er hierdoor een chaotische situatie en filevorming op de Martin Luther Kingweg.

Sallons: “Het is de grootste leugen, gezien het aantal kraakperswagens die daar waren helemaal niet geparkeerd stonden op de Martin Luther Kingweg. Al zouden ze daar staan, dan nog was het de taak van de politie om de bestuurders te dirigeren om op zij te staan, zoals een actie eens in de jaren tachtig ook daar uitgevoerd was. Alle wagens stonden toen netjes aan de zijkant in de rij, totdat de hefboom weer opengedaan was”, zegt de bondsvoorzitter.

De politie schakelde na gehaal en getrek met de actievoerders een sleepdienst in. De mensen hebben uiteindelijk hun voertuigen van de weg verwijderd, waardoor de sterke arm niet overging tot het wegslepen. Nadat de wagens waren verwijderd zijn bijkans twaalf personen midden op de weg gaan staan waarbij ze aangaven dat ze in vergadering waren. De politie sommeerde de mensen op haar beurt om de weg vrij te houden, want het verkeer moet vrije doorgang hebben.

Een deel van de actievoerders gaf gevolg hieraan, maar volgens de politie bleef Sallons gewoon staan. Hij gaf geen gevolg aan het ambtelijk bevel, waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren om hem hardhandig van de weg te verwijderen. Sallons kwam steeds weer terug op de weg en belemmerde het verkeer voor de vuilniswagens waardoor de politie hem steeds wegduwde.

Sallons vindt dat hij is mishandeld door de politie. Hij heeft bij de afdeling Onderzoek Personeelszaken aangifte gedaan tegen de politie-inspecteur die hem te lijf is gegaan.

Vakbondsleider Sallons negeert ambtelijk bevel politie; doet aangifte bij OPZ

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Jij liegt salons. De beelden liegen niet. Jij kwam steeds op de openbare weg staan na sommering van de politie.
  Btw, meneer de vakbondslijder, heeft uw geen gebouw omdat een alv te houden? Daarom waren er zo weinig leden daar. De rest heeft verstand.


  Maak melding

 2. Arki dja;
  Dus Sallons and friends hadden een vergadering bij de ingang van een vuilstortplaats.
  De volgende fase van die vergadering was barricaderen.
  En in die vergadering hadden ze besloten om actie te voeren bij die ingang van de vuilstortplaats.

  Sallons and friends willen dus zelf op die vuilstortplaats zitten, want ander vuil mag niet gestord worden.
  Die vuilstortplaats is hun thuis.

  Tja go. Set kong !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. sallons denkt dat hij de baas is , nou zijn baasje b.u.a is geen baas meer dus sallons jij liegt en het is geen toeval dat die planka van de n.p ook zit te liegen , dus die hele paarse club bestaat uit leugenaars


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES