Toename diefstal elektriciteitskabels Energiebedrijven Suriname

1
Toename diefstal elektriciteitskabels Energiebedrijven Suriname

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) is de afgelopen maanden herhaaldelijk doelwit van koperdieven. Tijdens controle van het elektriciteitsnet en naar aanleiding van klachten van klanten, is geconstateerd dat het aantal gevallen waarbij elektriciteitskabels worden gestolen door koperdieven, is toegenomen. 

In de afgelopen 4 maanden hebben zich rond de 12 gevallen van kabeldiefstal, voorgedaan in Paramaribo en omstreken. Het is bekend dat de meeste van deze gevallen worden gepleegd bij bedrijven, grote supermarkten of houtzagerijen. Deze sluiten na een bepaald tijdstip, waardoor de stroomonderbreking als gevolg van de kabeldiefstal, pas de volgende dag wordt opgemerkt. De wijze van doorknippen van de kabels en het slopen daarvan, getuigen van professioneel werk.

Het onrechtmatig wegnemen van elektriciteitskabels en andere netdelen is niet alleen een ernstige overtreding, maar lijdt tot enorme financiële en materiële schade voor het bedrijf en de klant.

De EBS keurt deze handeling ten strengste af, en doet een dringend beroep op de samenleving om elke verdachte handeling aan het elektriciteitsnet door derden en bij constatering van elke vorm van vandalisme of diefstal van netdelen, dit meteen door te geven aan de EBS en de politie. Dit kan op de volgende manieren:

 1. Telefonisch door te bellen naar het KlantContactCenter op het telefoonnummer 175
 2. Via de EBS Facebookpagina
 3. Persoonlijk op elke dienstencentrum van de EBS
 4. Via de politie


1 REACTIE

 1. Waarom zijn ze niet geelectrocuteert? Dat zou heel fijn zijn, weg ermee
  met deze luie MPP klootzakken.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.