Racistische uitspraak van Air Belgium stewardess is fake

6
Racistische uitspraak van Air Belgium stewardess is fake

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM heeft vandaag gereageerd op bovenstaand bericht dat momenteel op diverse social media kanalen rond gaat, waarin een stewardess van Air Belgium racistische uitspraken zou hebben gedaan. Volgens het plaatje zou de vrouw gezegd hebben “Lekker bruin terug uit Suriname. Geweldig land, maar ik heb een voorkeur voor blanke mensen“.

Uit navraag van de maatschappij uit Suriname, die gebruik maakt van de diensten van Air Belgium, blijkt echter dat het betreffende bericht fake is en dus geen uitspraak is van desbetreffende stewardess.

“Het is mogelijk een actie van een unruly passenger (weerspannige passagier), die gewezen is op zijn/haar acties aan boord door deze stewardess”, zegt de SLM in een persbericht.

Air Belgium heeft de zaak reeds aanhangig gemaakt bij autoriteiten in België en geeft aan niet te zullen schromen om ook bij de autoriteiten in Suriname of elders stappen te ondernemen en haar werknemers te beschermen. Zowel Air Belgium als Surinam Airways wachten verder onderzoek af.

Surinam Airways heeft verder aangegeven dat zij zich sowieso distantieert van elk bericht van deze aard. Het wordt dan ook met klem verworpen. “Surinam Airways staat voor een open en gelijkwaardige cultuur met respect voor eenieder ongeacht huidskleur, geloof, geslacht en seksuele voorkeur. Surinam Airways is immers de vertaling van onze Surinaamse ‘Bromtji Djari’, zegt het bedrijf.


6 REACTIES

 1. Het is geen leuke uitspraak naar Surinamers toe, of het nu fake is of niet. Maar je mag als mens toch een voorkeur hebben? Waarom is het racistisch als iemand een voorkeur heeft voor een bepaald land en haar bevolking? Ik heb zelf een belangrijk deel van mijn leven in Nederland gestudeerd, maar omdat ik de voorkeur geef aan Suriname en de Surinaamse samenleving ben ik teruggekeerd naar Suriname. Tijdens mijn verblijf in Nederland ben ik.eens op vakantie geweest in Egypte en dat land en haar bevolking waren het ergste wat ik ooit heb meegemaakt, ik heb de grond van Schiphol willen kussen toen ik terug was in Nederland. Ben ik nu een grote racist omdat ik de voorkeur geef aan Suriname boven Nederland en vooral Egypte?
  gemodereerd

 2. buiten het gegeven dat dit fake blijkt te zijn.

  but I prefer white people?
  wat is daar dan zo racistisch aan?
  iedere groep die je maar kan bedenken hebben hun eigen gewoontes en cultuur.
  zo ook de blanke en de zwarte cq gekleurde.
  zeggen dat je liever bij shite people bent? kan door alles komen.
  dus zonder uitleg van de uitspraak? is dit totaal niet racistisch.
  degene die dit wel racistisch vinden? zijn juist degene die overal maar racisme in zien
  en waardoor racisme ook altijd maar weer voor het minste geringste op tafel wordt gegooit.
  de foto bij deze post is totaal NIET racistisch.
  gemodereerd

 3. Maar het is waar, in België houden ze niet van donker.
  Zelf in de winkels krijgt je een andere behandeling.
  In Antwerpen geweest niets voor mij.
  gemodereerd

 4. het was zeker een stewardess van de slm , en de slm gaat nu toch vliegen met een airbus 330 van Warmos Air , en zostraks chartert de slm een A330-900 van Hifly , nou mensen er wordt weer niets verdient en de slm zal nog meer rood komen te staan , maar ja de regering gebruikt zeker weer geld van het volk om deze deal met Hifly te bekostigen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.