Bijzondere toelage militairen aangepast

3

Minister Krishna Mathoera is blij dat een achterstand is weggewerkt door de aanpassing van bijzondere toelagen van de militairen in Suriname. Eind van deze maand zullen de verhoogde toelagen worden uitbetaald, inclusief één maand twk.

De bijzondere toelage is bedoeld als compensatie voor onregelmatige diensten en omdat militairen een twaalfurige dienst draaien. “Deze toelagen zijn in de afgelopen 11 jaren niet aangepast. Militairen mogen geen overuren maken, zoals andere leden van de gewapende machten”, benadrukt de bewindsvrouw.

Vanaf eind van de maand ontvangen de manschappen SRD 900, onderofficieren SRD 1100 en officieren SRD 1300 per maand als bijzondere toelage.

In juli vorig jaar werd een werkgroep door de minister geïnstalleerd met als opdracht: ‘evaluatie van alle toelagen binnen het ministerie van Defensie’. De werkgroep heeft toen voorstellen gedaan met betrekking tot het aanpassen of het afbouwen van diverse toelagen aan personeelsleden.

Volgens minister Mathoera zullen binnenkort ook andere toelagen worden aangepast.


3 REACTIES

  1. Waarom moet je daarvoor een bijzondere toelage krijgen. Onregelmatige diensten en 12 uur horen bij de baan, dat wisten toen ze soldaat werden. Als je dat niet wil moet je iets anders gaan doen. Ik denk echter dat de meesten in de krijgsmacht zitten voor de status en het gemak om aan wapens te komen.
    gemodereerd

  2. Sjonge, sjonge, sjonge. Wat een wonder dat ze geen staatsgreep hebben gepleegd.
    Bouterse cs hebben voor veel minder de macht in Suriname overgenomen en het land met 100 jaar achteruitgang beloond.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.