Hoeveelheid goud in Nassaugebied veel groter dan verwacht

21
Goud

Proefboringen die het Canadese mijnbouwbedrijf 79North in Suriname heeft gedaan, laten meer goud zien dan men had verwacht. Dat heeft het bedrijf deze week bekend gemaakt.

79North, een exploratiebedrijf dat gespecialiseerd is in het zoeken naar het goud, rondde de proefboringen in november af. Op basis hiervan heeft het bedrijf bekendgemaakt dat de hoeveelheid goud in het zogeheten Nassaugebied, waar de onderneming onderzoek doet, mogelijk zeer groot is.

“De gerapporteerde cijfers overtreffen onze verwachtingen en bevestigen onze overtuiging dat we te maken hebben met een potentieel groot goudhoudend systeem”, aldus een verklaring van North.


21 REACTIES

 1. Gaan ze het voor habbekrats wegdragen?????
  Want onderhandelen daar zijn jullie te dom voor. Ik zie Su n al die jaren nog niet genieten van al ons goud. Niet alleen goud vinden ze.
  gemodereerd

 2. Goed nieuws voor Surinamers. Met een overvloed aan goud, olie, hout, bauxiet, vis, diamanten enz.enz. gaat Suriname heel snel, Dubai voorbij, met met zijn half miljoen keihard werkende arbeiders en superieure leiders van de afgelopen decennia.

  Een land waar alle volkeren in harmonie naast elkaar leven. Ik wens dit land en volk heel veel geluk en succes en mogen de inkomst van al deze rijkdommen goed benut gaan worden. Voor mij voorlopig geen Su, ik ga liever ergens anders.
  gemodereerd

 3. 79North, de volgende rover die zich aanmeldt bij het legendarische Parima. Ooit raakt al ons goud, weggedragen op zonder dat wij er veel wijzer van zijn geworden. Onze achterkleinkinderen zullen ons vergeven dat we er niet voor hebben gezorgd dat ook zij konden genieten van de zegen van deze natuurlijke rijkdom. Hopelijk vergaat het ons niet zo met onze olierijkdommen.

  parima
  gemodereerd

 4. Dat gaat Suriname dus meer inkomsten opleveren. Ik hoor ze daar in de stad en hier op wtk al schreeuwen, ….WIJ WILLEN MEER…
  gemodereerd

 5. @Debby: ‘Gaan ze het voor habbekrats wegdragen?????
  Want onderhandelen daar zijn jullie te dom voor’.
  Jou volks-plee-si-denty heeft alle inkomsten uit goud en olie verpand aan Oppenheimer.
  Suriname heeft sindsdien dus geen inkomsten meer.
  Dus wie is DOM?? Look before you leap!
  gemodereerd

 6. Wat een ELLENDE; het zal niet lang meer duren, dat het verleden tijd is, dat we trots waren dat Suriname het groenste land op aarde is, voor 90% bedekt met bos. Wanneer ons milieu vernietigd is, ons drinkwater vervuild en ons voedsel vergiftigd is, zullen we al dat goud vervloeken, maar dan is het te laat.
  gemodereerd

 7. Trieste ontdekking. Dit gaat weer gepaard met verlies van een waardevol stukje natuur! En het gaat natuurlijk maar om 1 ding..GELD! Door dit gedrag van de mensheid, zitten we nu met de gebakken peren. Waarom blijven we goud uit de grond halen, met al die negatieve gevolgen. Er is genoeg goud in omloop om een ieder individu op aarde te voorzien van een mooi sieraad. Waarom moet het nassau gebergte dit ondergaan. Het is een plek vol leven. Totdat we daar het bos gaan elimineren en gaan graven met grote machines. Suriname zelf zal wel een habbekrats krijgen uit de totale opbrengsten. Het overgrote deel van het geld is voor Canada! Ik laat het hier maar bij. Maar wat mij betreft houden we zoveel mogelijk van onze jungle intact! En laat die gelukzoekers elders hun heil gaan zoeken. Punt
  .
  gemodereerd

 8. Wanneer worden alle foute concessie uitgiften aangepakt ?
  De CBvS heeft een tekort en moet hoognodig haar goud voorraad aanvullen !

  Hoefdraad staat trouwens nog steeds niet op interpol !

  Het wordt tijd dat er controleposten worden opgesteld om de illegale uitvoer aan te pakken.
  Wij moeten onze rijkdommen beschermen, het is onze meerwaarde en onze Eigen Vermogen !

  Spek onze eigen kas !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 9. @Henkes: Wij gaan dat niet meer meemaken, als dat gebeurd, zijn we een paar generaties verder en is er a.g.v. de verontreiniging van water en vis waar de binnenlandse bevolking van moet leven niemand meer in leven.
  Jacko zegt dan altijd…sarie torie
  gemodereerd

 10. GOED NIEUWS MAAR IK VRAAG MIJN AF OF DEZE CONCESSIE WEER AAN EEN BUITENLANDSE BEDRIJF ZAL OVERHANDIGD WORDEN .
  HEEFT SURINAME V/D FOUTEN GELEERD OF GAAN DE HEREN & DAMES VAN DE HUIDIGE REGERING OOK MEE ROVEN & MILLEU & BEVOLKING IN DE STEEK LATEN???🤷‍♂️🤷‍♀️.
  Of is Suriname al STIEKEM VERKOCHT ZONDER DAT DE GEWONE SRANANG SMA DAT WETEN???🤷‍♀️🤷‍♂️.HEEFT SURINAME GEEN GENOEG ONDERNEMERS MET 💰💰💰 VERMOGEN DIE SAMEN DE WERKZAAMHEDEN KUNNEN UITVOEREN???🤷‍♂️🤷‍♀️.Ik heb een gevoel dat na hun regeer periode hun 💰💰💰 SAVE & SECURE IN DE BUITENLANDSE BANKEN ZITTEN MET SAMENWERKING MET DE BUITENLANDSE MALAFIDE BEDRIJVEN🤷‍♀️🤷‍♂️.
  MISLEIDING👻/ BLIND SPOT 👻 WAARSCHUWING ☝️het moet niet een herhaling zijn van VROEGER & ZEGGEN ACHTERAF ALS HET GEWETEN ” DAN DE KALF AL VERDRONKEN DAMES & HEREN ” IK ATTENDEER ALLE SRANANG SMA OM OP TE KOMEN VOOR WAT NIET PLUIS IS & WAT NIET GOED GAAT IN HET TOT DAT DE BESTUURDERS GEHOOR AAN GEEFT ☝️ AFWACHTENDE HOUDING AANNEMEN IS TOTAAL ACHTERUITGANG VOOR LAND EN BEVOLKING 🇸🇷 het VOLKS LIED ZEG HET DUIDELIJK ** OPO KONDRE MANG OEN OPO 🇸🇷🇸🇷🇸🇷**begrijpen jullie het INHOUD WEL MI BRADA & SISA 🤷‍♂️🤷‍♀️.
  You all make the right choice together then we have a BRIGHT FUTURE ☝️🇸🇷⚡✊💘
  gemodereerd

 11. Slechte zaak om het goud te exploiteren. Goud in de bodem zet zonne- en maanstralen (ook straling van andere planeten) om in vruchtbaarheid van de bodem en gezondheid van de bodem. Als je het weghaalt, krijg je grond dat ziektes gaat veroorzaken.
  Laat het goud waar het het best zit: in de grond.
  gemodereerd

 12. Helemaal eens met @Konsensie.
  Helaas zullen wij moeten staan toekijken hoe dat gebied naar de kloten gaat zodat de LIBBA’S met hun helicopters indruk kunnen maken op de motjo’s in het land.
  gemodereerd

 13. Op Starnieuws is een artikel waarin Iamgold meldt dat a.g.v. nieuwe investeringen:
  De productie van Rosebel zal naar verwachting toenemen tot een geschatte jaarlijkse goudproductie van 300.000 ounces per jaar op 100% basis vanaf 2025 tot het huidige verwachte levensduur van de mijn tot 2033 op basis van de bijgewerkte schatting van de minerale reserves. De jaarlijkse toerekenbare goudproductie voor Rosebel was vorig jaar 154.000 ounces (188.000 op 100% basis), dicht bij de bijgewerkte richtmarge van 140.000 tot 160.000 ounces.
  Dus door onbehoorlijk bestuur en mismanagement van de ndp (die alle inkomsten uit goud en olie heeft afgestaan) de Surinaamse staat jarenlang inkomsten misloopt en worden schatten uit de Surinaamse bodem weggevoerd. Laat even duidelijk zijn dat bij de ndp het eigenbelang altijd boven het landsbelang staat. Dus alle Surinamers die lid zijn van deze boevenbende, jullie moeten je schamen!
  gemodereerd

 14. Dit is niet echt nieuws. Het was allang bekend dat er nog ruimte is voor minstens 10 grote goudmijnen zoals Iamgold en Rosebel.

  Nog meer van die grote goudbedrijven gaan hier komen. Is een kwestie van tijd. Zeg maar daag tegen de schone natuur.
  gemodereerd

 15. – Blok 58 in de Atlantische Oceaan voor/van de kust van Suriname waar Appache een Bonanza aan aardolieveld en aardgasveld aan aardolie heeft gevonden,

  – 79North, een exploratiebedrijf gespecialiseerd in het zoeken naar het goud, rondde de proefboringen in november 2021 af. Het resultaat is dat hoeveelheid Eldorado in het Nassaugebied een Bonanza is, ( zie hoe IAMGOLD en Newmont al ons goud weg draagt door te doen van ddb, ndp, en wij weinig of niet krijgen voor ons goud en Suriname in grote schulden is bij crediteuren en grote leningen heeft met hoge renten). Eldorado = Suriname. Deze ondernemers hebben het al door, De Surinamers nog niet. ddb en de daltons, neven daltons, sidonia, misikaba, abdoel, bouva, boefdraad, gezin ddb, ddb-adviseurs,ddb-kliek, paarse npd-stemmers/kakkerlakken niet.

  – Zeegebied van Suriname is er een ongekende hoeveelheid aan zeevissen en andere zeedieren dat gevangen en geëxporteerd en verkocht kan worden overal ter wereld voor mensen die van zeevissen en andere zeedieren houden om te eten,
  – Oppervlakte water in de Surinaame rivieren dat ongekend is en ook verwerkt kan worden in kwaliteitsdrinkwater en geëxporteerd kan worden voor valuta. Opzetten van een productieondernemingen die dit water tot kwaliteitswater maakt en verkoopt voor Surinaamse ondernemers die het verder bottelen en over de wereld verkopen,
  – Suriname is voor 90 % bedekt met bossen voor flora, fauna ( zeldzame dieren en planten) dat goed is voor de wereld en valuta mee verdient kan worden,
  – Het oerwoud geschikt goed voor ecotoerisme/ valuta, voor het toerisme),
  – Houtsoorten oa Basralocus/meerpalen/ veel gebruikt in de waterbouw ( zee goede kwaliteit dat heel veel in het verleden uit Suriname naar Nederland werd verkocht, ook andere tropische houtsoorten voor meubels, enz. Zie hoe ddb er voor gezorgd heef dat rondhout aan China wordt verkocht en wij geen eindproducten van maken en niet veel meer valuta uit kunnen halen, en peanuts voor ontvangen en ons oerwoud vernietigd wordt door de Chinezen, De Chinezen ons tot hun slaven willen maken, Suriname een provincie van China, fu.k het One Chinebeleid en laten we met Taiwan zaken gaan doen.

  Wij Surinamers zullen ons gedrag en houding moeten veranderen en moeten gaan inzien dat wij in Eldorado of in het Paradijs op aarde wonen. Niet anderen moeten het voor ons doen, maar wij moeten het zelf doen.
  Waar aan ik mij dooderger is dat er allerlei armoedzaaiers Suriname binnen wordt gelaten, uit oa, Haïti en dat Suriname banden aan haalt met landen als Marokko, of de vele illegalen uit de Dominicaanse republiek, illigale Brazilianen ea in Suriname of casino’s van Turken en Marokkanen in Suriname, drugscriminaliteit en vele criminelen in het politiekorps en het leger, enz, witwassen, Cambio’s.

  Wat er moet gebeuren is damage controle. Want wat ddb, hoefdraad, aloebaba, ddb-gezin, ndp- adviseurs, ndp achterban , enz, Suriname en de Surinamers hebben aangedaan is Suriname totaal hebben willen vernietigen en alles in de uit verkoop te doen en zichzelf willen verrijken. Schande van deze dwazen die niet wisten waarmee ze bezig waren.

  Suriname:
  – Oppervlakte 163.820 km² [2] (1,1% water)
  – Inwoners 541.638 (2012)[3], 609.569 (2020)[4]
  Als er 5 mensen in een gezin zijn dan heeft Suriname: ongeveer 121.913 gezinnen.

  Zie de huidige grote armoede en grote ellende, grote schulden met hoge renten bij buitenlandse/binnenlandse banken en andere crediteuren oa China en India,

  Zie onze natuurlijke rijkdommen, de vraag waarom heeft niet iedere Suriname op zijn minst 1 ha domeingrond in bezit en zie wat deze ermee zouden kunnen doen. Waarom hebben bepaalde luitjes vele ha domeingronden die ze heel duur gaan verkopen aan de Surinamers. Domeingronden waarvoor ze niet 1 koper Surinaamse koper cent in de periode vd gulden of Surinaamse dollarcent voor betaald hebben? De Overheid moet deze domeingronden weer in bezit nemen en verdelen voor het Surinaamse volk. Een wet maken dat iedere Surinamer op zijn minst 1 ha domeingrond van deze door de politiek verkregen gronden aan politieke vrienden van regeringslieden in het verleden moeten hebben. Deze domeingronden kunnen en mogen niet voor hoge bedragen aan andere Surinamers verkocht worden, als die grond zoeken om een huis op te willen bouwen. El Somo ea hebben teveel gronden in hun bezit. Dat kan niet en dat mag niet. Op zijn minst 3/4 moet weer bij de Overheid terug komen om onder het volk op een eerlijke manier verdeeld te worden. Laat ze dan naar de rechter stappen en if a bos, mik a bos. Als El Somo ea die vele domeingronden die ze door de politiek gekregen hebben het tot een confrontatie willen laten komen, Mik a Kon. Als ze verstandig zijn, geven ze de domeingronden terug aan de overheid, waardoor ook hun landgenoten een stuk domeingrond hebben om een bestaan op te bouwen.

  Zie wie de misdadigers zijn en waren in Suriname. Niet te wijzen naar de witteman/ de kolonist/ Nederland, maar kijk ook op de mensen die op u lijken of Surinamers zijn.

  Zoveel rijkdom en zie en weet wie u arm en dom houdt en maakt of gemaakt heeft.

  ddb-ddb-kliek. Zie de poppenkast van ddb, de man die moord en verderf, armoede, neks no fout gebracht heeft en zie waar u nu bent.

  Een ieder die kritiek heeft op de huidige regering, de VHP, NPS moet goed kijken wie samen met ndp, ddb gewerkt hebben, ook doe heeft met ndp samen gewerkt.

  Laat er een andere wind in Suriname waaien, Chan, VHP is bezig met zijn herstelplan en laat hij dit doen. Er moeten vele criminelen worden opgesloten. Velen en al hun bezittingen/goederen, kapitaal/valuta moet weer bij de overheid van Suriname terecht komen.
  gemodereerd

 16. De schurken abob en de nationale dieven partij staan nu in de rij om concessies aan te vragen.
  gemodereerd

 17. Ik dacht dat iemand in Schotland zei , we moeten het Amazone gebied intact laten, is er al iets ondernomen, eigelijk moet Suriname geholpen worden met geld, en zoeken naar iets zodat ze het Amazone gebied niet hoeven te slopen.
  als er geen andere mogelijkheid is , dat is het over , het is niet leefbaar meer in Suriname ,de hitte zal erger worden , overstromongen , de mens zal lijden onder kwik enz.
  Wat wel is ik kan makelijk praten . moet wel eerlijk zijn het is moeilijk.
  gemodereerd

 18. Beste mensen denk AUB na en laat Suriname niet door anderen geplunderd worden. !!

  Waar Goud is daar is en zijn ook DIAMANTEN !!!

  Ken je deze gezegde; De bliksem slaat nooit 2 x op de zelfde plek in !!!
  Is niet waar !!!!
  Bij gebieden waar de bliksem steeds in slaat op de plek of gebied dat betekend
  Dat er een grote ader van metaal ( dus ook GOUD ( AU periodieke stelsel ) ) is die als een bliksem geleider werkt !!!!

  Suriname is DE MOOISTE LAND en 1 van de rijkste landen ter wereld !!!!
  Nu is het Goud en Diamanten
  Toekomst word zuurstof en zoet water uit amazone gebied het NIEUWE GOUD
  Dus Zuurstof en zoetwater word kostbaarder dan goud etc !!!

  AB IE EDE

  NEX NO FOUT SOSO LOBI
  gemodereerd

 19. Mooi toch, waar voor wie eigenlijk?

  Want tot nu toe heeft de Surinaamse bevolking altijd wel de lasten maar niet de lusten van de rijke grondstoffen.

  Het zal tijd worden dat al die buitenlandse bedrijven eens vertrekken uit Suriname.
  Waarom kan Suriname dat zelf niet, mensen zat die werk zoeken?

  Maak er gewoon allemaal staatsbedrijven van, alle opbrengsten gewoon naar de staatskas en alles volgens de strenge milieuregels van de staat en beveiligd door het leger!

  Ben je ook meteen van al die criminelen af, die zich alles toe-eigenen.

  Laat iedereen die wil/kan en al die overtallige ambtenaren maar gecoördineerd in de mijnen werken tegen een modaal salaris.
  Alle problemen verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

  Misschien dat Suriname er dan ook nog eens wat aan overhoud en het uiteindelijk een 2e Dubai wordt.
  Het kan best, maar dan moet de mindset van de Surinamer totaal veranderen en je moet natuurlijk een regering hebben met ballen!, regering die er voor het volk zit en niet voor hun eigen gewin!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.