VIDEO: Presidenten Brazilië en Guyana bezoeken Suriname op 20 januari

9
VIDEO: Presidenten Brazilië en Guyana bezoeken Suriname op 20 januari
President Mohamed Irfaan Ali van Guyana zal zich ook voegen aan het gezelschap.

De president van Brazilië Jair Messias Bolsonaro, brengt deze maand een officieel bezoek aan Suriname. Dit zal gebeuren op donderdag 20 januari aanstaande.

Dat heeft het Surinaamse ministerie van Buitenlandse zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking bekend gemaakt. Ook de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali brengt die dag een bezoek, zei minister Ramdin vandaag tijdens een speciale persconferentie.

Samen zullen zij die donderdag een ontmoeting hebben met president Santokhi. President Ali vertrekt dezelfde dag nog. President Bolsonaro blijft nog dineren en vertrekt de volgende dag, vrijdag 21 januari.

De persconferentie vanmiddag:


9 REACTIES

 1. Zal Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en Z.E. president Jair Messias Bolsonaro van Brazilië een overeenkomst tekenen om de infrastructuur, 6 -baansautoweg, twee baan sneltreinverbinding rechtstreeks door de Amazone-oerwoud nu naar Suriname ondertekenen voor de aanleg en dat dit binnen 4 jaar af is, idem voor de aanleg vd diepzeehaven voor de kust van Suriname in de Atlantische Oceaan tussen de 4 de en 5 de rijweg in Paramaribo.

  Als hij voor een vliegverbinding overeenkomst komt om dit te onder tekenen kan hij beter in Brasilia blijven.

  Ook moet Suriname voor haar eigen belang gaan en niet naar het Guyanese belang kijken.
  De beste locatie ve diepzeehaven tussen, Guyana, Suriname en Frans-Guyana is Suriname, goed voor alle drie Guyana’s, de regio, Caribischgebied en Europa. De Kortste weg naar EU en de noordkant van Zuid-Amerika is Suriname als het om scheepsvaartroute gaat, dit kost ook minder geld/Economisch, Financieel e de snelheid van goederen afhandelen. De wijze heer, Derryck Ferrier, pas overleden heeft dat ook al duidelijk allemaal uitgezocht en verklaard en gemotiveerd in Radio programma’s.
  gemodereerd

 2. Moeten wij daar mee blij zijn , die bolsonario is zelf niet geliefd in Brazilië , deze president bedonderd ook het gewone volk , lijkt op bouta , dus geen waarde voor Suriname , de president van Guyana Ali is wel welkom , maar ja onze president Santokhi luistert toch niet naar de gewone Surinamer.
  gemodereerd

 3. Gaat Santokhi Bolsonaro weigeren? Want die heeft zich niet laten prikken. Santokhi’s minister van Volksgezondheid wilde toch iedereen die niet geprikt is toegang ontzeggen tot de overheidsgebouwen?
  gemodereerd

 4. This trash, inhumane and demon, shouldn’t be allowed to come here, he is against vaccinations and is not vaccinated, +400,000 thousands died cause of covid-19 simply cause he didn’t want to buy vaccinations… recently while people were dying from a flood he denied helping them and was on vacation posting videos on social media. Many people in Brazil wish he could just disappear, this year will be elections and he will be gone!
  gemodereerd

 5. Leuk bezoekje, maar wat staat op de agenda. Ik hoop niet dat Chan van blijdschap weer te veel toezeggingen gaat doen aan beide gasten. Wordt er eindelijk een keertje over Tigrigebied gesproken.
  gemodereerd

 6. Het gebied is geen Tigrigebied, maar heet: Akaraigebied.
  Dit moeten alle Surinamers weten en de wereld vertellen.

  Toelichting:
  – Het Akaraigebied is het driehoekig gebied gelegen tussen de Corantijnrivier in het zuidwesten van Suriname, Coeroenirivier in Suriname en de Akaraigebergte in het zuiden van de republiek Suriname met Brazilië.

  Let op!:
  – Suriname heeft in het zuiden nog 2 gebergten naast het Akaraigebergte waar aan Brazilië in het zuiden grenst, nl: Grensgebergte en Toemoek Hoemakgebergte.

  New River bestaat niet, het is gewoon Corantijnrivier.

  De Corantijnrivier heeft een oorsprong ( let op oorsprong, dus waar de rivier begint en waar het eindigt). De oorsprong van de Corantijnrivier is bij de zuidgrens van Suriname en het noordwesten met Brazilië in het Akaraigebergte.

  Waar is de oorsprong ( beginpunt) van de Corantijnrivier? In de Akaraigebergte en het eindpunt bij de Atlantische Oceaan in het noorden.

  Verder

  De gehele Corantijnrivier dat haar oorsprong heeft in het Akaraigebergte (in het zuiden van Suriname en het noordoosten van Brazilië, een gedeelte van de zuidgrens van deze twee landen) en eindigt in de Atlantische Oceaan en is van Suriname. Ook in de breedte van de Corantijnrivier is deze geheel van Suriname.

  Het Acaraigebied waarin Tigri ligt is Surinaams grondgebied. Er bestaat geen New River. Wat Guyanesen New river noemen is gewoon de Corantijnrivier.

  Op alle kaarten online is de landkaart van Suriname op alle kaarten verkeerd weergegeven.

  De enige juiste Landkaart van is van H.N. Dalberg, Ook op de online website Anda Suriname, Suriname Nu, is de landkaart van Suriname juist weergegeven. Alleen waar Boven Corantijn vermeld is op deze landkaart van Suriname, moet gewoon Corantijnrivier staan. Dit omdat de oorsprong/begin punt van de Corantijnrivier in het Acaraigebergte is.

  De grens van Suriname en Guyana is de Corantijnrivier dat begint/oorsprong in de Akaraigebergte en eindigt in de Atlantische Oceaan.

  Er bestaat geen New River. Wat Guyanesen New river noemen is gewoon de Corantijnrivier.
  De Corantijnrivier heeft haar oorsprong/begint bij de Akaraigebergte.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.