Opening CT-scan centrum Academisch Ziekenhuis in Suriname

2
Opening CT-scan centrum Academisch Ziekenhuis in Suriname

Het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo krijgt een eigen CT-scan centrum. De opening hiervan vindt plaats op vrijdag 14 januari 2022. Dat meldt het Surinaamse ziekenhuis vandaag.

Een CT-scan wordt gedaan met een röntgenapparaat dat heel snel rondom het lichaam draait. Het fotografeert dwarsdoorsnedes, ofwel ‘plakjes’ van het lichaamsdeel dat gescand wordt.

Daarna maakt de computer van al die plakjes een driedimensionaal beeld, een CT-scan. Daarop zijn botten te zien, maar ook bloedvaten en organen.

Met deze onderzoekstechniek kunnen mogelijke afwijkingen zichtbaar gemaakt worden.


2 REACTIES

  1. Wie heeft deze hoogwaardige apparatuur betaald , en hebben ze wel goede radiologen die de driedimensionale beelden kunnen uitlezen , bij hun buren in de Abr. Samsonstraat de Radiologie kliniek Halfhide Hofwijk hebben ze al jaren goede radiologen en die kunnen de CT scan goed uitlezen , dus het zal ons benieuwen en de kosten van een CT scan in AZP of die goedkoper is dan bij H H
    gemodereerd

  2. Niet alleen de aanschaf is belangrijk, maar ook het onderhoud. Ben benieuwd wat er in de toekomst gebeurd en of dit nog operationeel blijft….
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.