Onderwijsminister ontvangt boek ‘Prettig omgaan met jongeren’

2
Onderwijsminister ontvangt boek 'Prettig omgaan met jongeren'

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ontving maandag de Surinaamse schrijfster Ismene Krishnadath. Zij deed een donatie aan de bewindsvrouw van ‘Prettig omgaan met jongeren’. Het boek is een product voortgevloeid uit een module die Krishnadath heeft ontwikkeld voor het Instituut voor de Opleiding van Leraren. De module had betrekking op de Psychologie van de Adolescentie. De donatie betrof 690 exemplaren die naar de behoevende scholen gestuurd zullen worden.

De schrijfster deed ook een speciale donatie aan de minister zelf van drie leesboeken. “Stekel Lust Zoete Patat”, de pennenvrucht van Krishnadath zelf, is een prentenboek bestemd voor het derde en vierde leerjaar.  “Wie Ben Ik? De Tekenwedstrijd” is geschreven door de Nickeriaanse Steffano Irodikromo. Hij beschrijft zijn eigen ervaringen met pesten in het boek. Het laatste boek “Pippa de Wonder Kikker” is van Clarisse Vasseur. De minister is enorm blij met de geste.

De bewindsvrouw is het eens met Krishnadath dat de aanschaf van Surinaamse boeken voor de bibliotheken en mediatheken van de scholen een speciale post op de begroting van het ministerie behoeft. “De laatste 10 tot 15 jaar heeft de overheid geen boeken gekocht voor scholen. Ik ging voor de COVID-19 pandemie zelf naar de scholen voor de verkoop,” aldus de schrijfster. Levens mikt op de volgende begroting hiervoor.

Krishnadath pleit verder voor de aanpak van de leescultuur op het voortgezet onderwijs. Er zou volgens haar beleid moeten worden ontwikkeld om de belangstelling voor het lezen bij deze groep op te wekken. Er is immers veel werk verzet op het basisniveau, maar bij de oudere kinderen niet. Levens wil dit meenemen in het project over de vernieuwing van het voortgezet onderwijs. Met het onderwijzersveld zal dan worden nagegaan hoe het beleid zal moeten uitzien.


2 REACTIES

 1. “De laatste 10 tot 15 jaar heeft de overheid geen boeken gekocht voor scholen”.

  Dit is toch verschrikkelijk, ook dit jaar gaat het niet lukken. We kijken wel bij de volgende begroting of we nieuwe schoolboeken erop kunnen zetten.

  Dit is precies wat men bedoeld met het Volk dom houden. We leven qua kennis niveau vele jaren achter op de hedendaagse actualiteit.

  Chan, zijn minister van onderwijs en de voorgaande beleidsmakers moeten zich schamen. Dit behoort een prioriteit te zijn die boven aan de begrotingslijst staat.
  gemodereerd

 2. goh konsensi je slaat de spijker op zijn kop , het klopt van de laatste 10 jaar , die vorige regering legde beslag op schoolboeken en leesboeken die geschonken waren door Nederlandse scholen , nou zal jij wel weer zeggen wij vallen in herhaling , nou konsensi we blijven het jou herinneren aan die kloten zooi , en heb wel respect voor minister levens zij doet het uitstekend , beter dan jou vriendinnetje die moeder van van t.ik
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.