maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKrioro Broodjes en districtscommissariaat Noord-Oost slaan handen ineen

Krioro Broodjes en districtscommissariaat Noord-Oost slaan handen ineen

-

Does Travel - naar Suriname

Directeur-eigenaar van Krioro Broodjes Noord, Don Chundro, en het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost gaan een public private partnership aan. De ondernemer zal onder supervisie van het commissariaat onderhoudswerkzaamheden aan bermen en trenzen verrichten.

Hierbij zullen de voorwaarden van het Surinaamse ministerie van Openbare Werken in acht worden genomen. Ook het verfraaien van de bermen is onderdeel van het geheel. (tekst loopt door onder foto)

De ondernemer en districtscommissaris Ricardo Bhola hebben op 11 januari 2022 symbolisch een plant in de grond gestopt aan de Commissaris Thurkoweg.

Don Chundro geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan dat hij een goede samenwerking heeft met het commissariaat. De ondernemer roept andere ondernemers op, maar ook elke burger om het eigen omgeving schoon te houden. “Burgerparticipatie is van cruciaal belang om Suriname schoon te houden”, benadrukt de eigenaar van de broodjeszaak. Hij hoopt met het initiatief de ondernemers aan de Commissaris Thurkoweg te stimuleren om hun eigen zone schoon te maken en dat zo te houden.

Districtscommissaris Ricardo Bhola stelt dat de ondernemer volop in beweging is. “Hij is momenteel bezig om zijn zaak uit te breiden, maar tegelijkertijd denkt hij niet alleen aan zichzelf”, zegt de burgervader. Het is volgens de dc van cruciaal belang om het eigen omgeving mooi te maken. Het beeld dat de burgervader wilt is een schoon en veilig Paramaribo Noord-Oost.

Dc Bhola benadrukt dat het initiatief van Chundro precies past binnen de visie van het ministerie van Openbare Werken. “We moeten de samenleving oproepen om ook deelgenoot te zijn van de oplossing”, zegt districtscommissaris Bhola.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Het is niet meer dan normaal, als burgers meewerken aan de verfraaiing en onderhoud van hun eigen omgeving. Het zegt genoeg als dit als nieuwsfeit wordt en notabene publiciteit verdient. Er valt nog veel te doen aan goede voorlichting en plichtsbesef in Suriname.


  gemodereerd
 2. Dus de dc beplant bermen en de minister ontdoet bermen van bomen; wat een wereld leven we in.


  gemodereerd
 3. Hopelijk houdt het verfraaien niet in : het plaatsen van enorme billboards. Die behoren gewoon tot de categorie milieuvervuiling.


  gemodereerd
 4. Goed initiatief.. meer bomen in Paramaribo is zeker gewenst. Zeker nu in deze tijd waar er sprake is van opwarming van de aarde, is het fijn om meer plekken te hebben die voor verkoeling zorgen.


  gemodereerd
 5. Well done Krioro broodjes !
  Moge velen uw voorbeeld volgen.

  Als u netjes omgaat met uw omgeving zullen uw producten en service ook vast netjes zijn.
  Het nodigt uit om uw broodjes te komen proeven.

  No aksi san yu kondre kan du gi yu,
  maar aksi yu srefi san yu kan du gi yu kondre !

  Kon mek Sranan switi baka. Jij doet toch ook mee !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. sudesh jij ziet het verkeerd , heb je de bermen gezien langs de Indria Ghadiweg richting Zanderij daar staan mini palmen en bloemen struiken en daar wordt het goed onderhouden , dus dit zal ook in Noord-oost kunnen , en eigenlijk overal , maar de bevolking moet ook zijn steentje bijdragen


  gemodereerd
 7. Ik ben bang dat als je het aan de mensen zelf overlaat het nooit wat gaat worden. Een goed begin kan zijn om de vele percelen waar niet op wordt gebouwd en niet worden onderhouden door de eigenaren door de overheid te laten maaien en het perceel te belasten met de rekening voor dat maaien. Na een bepaalde periode volgt beslaglegging. Ook mensen verplichten de berm voor hun huis te onderhouden. Zo niet dan bekeuren. Dat gebeurd nu allemaal niet.


  gemodereerd
 8. Ik ben op noord volgens mij word er daat in de goten vuile olie gedumpt het water ziet er niet uit. Het zou goed zijn daar onderzoek naar te doen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES