Beveiligers vp verklaren journalist Pinas niet te hebben geschopt of geslagen

15
Beveiligers verklaren journalist Pinas niet te hebben geschopt of geslagen
Jason en zijn advocaat

Gisteren is de mishandelingszaak, waarbij journalist Jason Pinas door drie beveiligers van vicepresident Brunswijk hardhandig werd aangepakt, voor het eerst bij de rechtbank behandeld. Daarbij hebben de verdachte beveiligers verklaard dat ze Pinas, anders dan de journalist heeft verklaard, niet hebben geschopt of geslagen.

Camerabeelden die hierin helderheid moeten brengen zouden op de zitting bekeken worden, maar dat kon vanwege onvoorziene omstandigheden bij de afdeling digitale recherche niet doorgaan. Dat zegt de advocaat van de journalist, Georgette Leter in het filmpje hieronder.

Tijdens de zitting kwam ook naar voren dat de agenten die de aangifte van de journalist hebben opgenomen, zaken in het proces-verbaal hebben opgebracht die niet door de benadeelde zijn gezegd tijdens het verhoor. Zo heeft de journalist aangegeven dat hij nooit heeft gezegd dat hij geen strafrechtelijke vervolging wil hebben.

In onderstaand gesprek met ABC Online zegt Leter dat het vaker gebeurd dat agenten zaken optekenen, die niet zijn gezegd door verdachten of anderen bij verhoor.

Tijdens de verklaring van de verdachten, die worden bijgestaan door advocaat Irvin Kanhai, zei een van de beveiligers dat het zo ver is gekomen ‘omdat Pinas niet wilde meewerken’. Als Pinas had meegewerkt en had laten zien welke foto’s hij had gemaakt, hoefde het volgens hem niet zover te komen.

Een andere beveiliger gaf aan dat hij moest optreden omdat de journalist ‘zwaaiende bewegingen’ gemaakt had naar vp Brunswijk. Of dit daadwerkelijk zo is zouden de camerabeelden dus moeten uitwijzen. Het is de bedoeling dat deze tijdens de verdere behandeling van de strafzitting op 8 maart worden bekeken.


15 REACTIES

 1. laten we het nu eerlijk zeggen…de ABOP mag nooit meer in het bestuur van Suriname !!
  nooooooooit meer
  gemodereerd

 2. Het zal me niets verbazen als wij de camerabeelden nooit te zien krijgen, omdat ze verdwenen zijn als kwak uit een kookpot.
  gemodereerd

 3. ‘Camerabeelden die hierin helderheid moeten brengen zouden op de zitting bekeken worden, maar dat kon vanwege onvoorziene omstandigheden bij de afdeling digitale recherche niet doorgaan’.
  Wat die onvoorziene omstandigheden zijn, mag joost weten, maar wij weten allemaal dat bewijslast achter wordt gehouden. En die boko-boko verklaard dat ‘Als Pinas had meegewerkt en had laten zien welke foto’s hij had gemaakt, hoefde het volgens hem niet zover te komen’
  In die verklaring zit al een bekentenis en wel dat men te ver is gegaan.
  gemodereerd

 4. De beelden moesten nog gemanipuleerd worden, van daar de onvoorziene omstandigheden. Dit mag niet met een sisser aflopen. Vergeet de mislukte moordaanslag niet. Wat dacht u van jungle commando naar stads commando. De VP mag niet vrijuit gaan. Hij heeft aangezet tot dit wetteloos optreden. De VHP gaat het nog heeeeel moeilijk krijgen indien de parlementariërs zullen zwijgen na het verdwijnen van de bewuste beelden. Niet geslagen, niet geschopt. Hoe zit het dan met spoedeisende behandeling van de journalist?!
  gemodereerd

 5. Jason pinas IS bezig met politique Wie een haat heeft voor brunswijk zal zeker achter Jason pinas staan Wie weet niet Wat Jason hier speelt hij IS tog van een ander partij voor dit geval valt hij vp altijd in alle interview aan .jonge doe je werk hoe het moet maar no pot sranang SMA IEN Joe sanie je Bent laag Jason denk je dat je de vp Wat doet blijf maar door gaan Wie zit nu achter je Soso politique SMA ie skooor Wang bal gie ding loekoe boeng ie no lai IEN Joe eegie gool daalijk
  gemodereerd

 6. Deze beelden moesten gelijk opgevraagd moeten worden. Deze beelden gaan gesaboteerd worden men zal in gaan knippen, deze gasten liegen zodanig dat ze hun eigen leugens geloven. Pinas was en is niet verplicht ook jou te wijzen wat er op zijn tel staat. Het is zijn eigendom. En us tot niets verplicht tenzij het door de rechter wordt gevraagd je mag niet voor eigen rechter gaan spelen.
  gemodereerd

 7. Ach, tjeepotie, millennium in elkaar geslagen door drie 60 jarige ongeleide oververhitte vip beveiligers.
  Het ‘rust, rust, rust geroep van hun baas mocht niet baten. Ze waanden zich heel even in moiwana toen skoppen nog gewoon was.

  Opmerkelijk dat geen geen enkele Surinamer beelden heeft gemaakt van het incident, ook niet zijn collega’s.
  Dan maar wachten op de video van het dna-gebouw. Die is namelijk under construction, de pixels worden bijgewerkt.

  Kanhaai zal er wel een ptss’je van maken.
  gemodereerd

 8. Welke idioot denkt dat er camarabeelden bekeken zullen worden. Per ongeluk zijn ze gewist. Dat is toch zo klaar als n klontje. Opeens kunnen ze niet bekeken worden. Wat n afgang. BELAZERIJ.
  gemodereerd

 9. KPS IS CORRUPT. DE BEELDEN ZIEN WE NOOIT. CHAN HAD DAT OOK MET VEEL FANFARE BELOOFD. De zoveelste belofte.
  gemodereerd

 10. Beste mede reageerders beelden of niet, het wordt gewoon geseponeerd.
  Het gaat hier om een vooraanstaande persoon, die beveiligd moest
  worden de Vieze Ple-si- dent. Als het omgekeerd was geweest, dat J.Pinas die gasten
  de tering had geslagen, dan had je de poppetjes aan het dansen!
  Over klasse justitie gesproken, in de derdewereld landen als Su, is dat heel gewoon.
  ”Stef Blok had toch groot gelijk”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Geachte “Fgv” vertel ons, wat moeten wij met een VP die geen maat weet te houden. Denk maar aan deelname aan een voetbalwedstrijd waarbij hij als extra talent een wapen tegen een tegenstander trok. Moet ik doorgaan?! Knokpartij in nota bene het parlement. Moet ik doorgaan?! Voorstemmen (inruil voor goud consessies) voor amnestie (denk aan de moorden te Moi Wana) voor de MOORDENAAR. Nee ik hoef voor wat u betreft niet verder, volgens mij valt de (het) tyawa. Wij lusten hem met deze fratsen zeker niet. Hij is toe aan vakantie, een lang weekend Parijs zou hem (en ons) goed doen.
  gemodereerd

 12. Het zal mij niet verbazen wanneer de beelden dusdanig gemanipuleerd worden en dat uit de gemanipuleerde beelden blijkt dat Jason de beveiligers schopt.
  Wat een enorme draai heeft deze tori gekregen.
  En ik ben het eens met enkele reageerders. Ik heb liever Bep dan Abop aan de top.
  Reden: Abop heeft bewezen dat hun sleutel te klein is voor het slot.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.