donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi feliciteert Kabinet Rutte IV

President Santokhi feliciteert Kabinet Rutte IV

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Santokhi heeft premier Mark Rutte schriftelijk gefeliciteerd met diens beëdiging tot minister-president in het nieuwe Nederlandse kabinet. Santokhi, die op maandag 10 januari ook het nieuwe Nederlandse ministersteam feliciteert, wenst premier Rutte en Kabinet Rutte IV veel succes toe bij het realiseren van de doelen die zijn vastgelegd in het regeerakkoord. 

De president merkt op dat na geruime tijd van discussies en onderhandelingen, premier Rutte een team heeft kunnen samenstellen, waarvan voor het eerst in de Nederlandse politieke geschiedenis, de helft van de hooggeplaatste ministers vrouw is.  

Verder spreekt het Surinaamse staatshoofd de wens uit dat ook in de komende regeerperiode de banden met Suriname worden verstevigd alsook de vriendschappelijke relatie wordt bestendigd. Hij memoreert in zijn felicitatie de ondersteuning van de Nederlandse regering op verschillende gebieden, waarvoor hij namens het Surinaamse kabinet zijn erkentelijkheid uitspreekt. De Surinaamse regeringsleider kijkt ernaar uit om de relatie verder uit te bouwen naar andere terreinen, waaronder investeringen vanuit het Nederlandse bedrijfsleven. 

“Ik vertrouw op de steun van Nederland bij de wederopbouw van Suriname, waarvoor we in 2022 flinke stappen gaan zetten. Zoals ik al zei tijdens mijn bezoek aan Nederland: Samenbouwen aan de toekomst!” President Santokhi kijkt in dit kader uit naar het bezoek van premier Rutte aan Suriname voor nader overleg alsmede kennismakings- en overlegmomenten met collegaministers van Suriname. Tot slot spreekt hij de allerbeste wensen van succes en voorspoed uit aan premier Rutte, het nieuwe kabinet en het Nederlandse volk.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. President Santohki feliciteert M. Rutte dat hij en zijn, overige 40 rovers het Neder-
  landse volk wederom nog 4 jaar mag naaien! De ene bandiet zal nooit de andere laten
  vallen, het is wereld wijd zo.

  sari tori Jacko


  gemodereerd
 2. Jacko , het zal best mee vallen , maar wie heeft hier in Suriname de bevolking genaaid van 2010-2020 , jij zal hem wel kennen toch , en die gast leeft gewoon door met het gestolen geld van het Surinaams volk , en die gast is ook nog een massamoordenaar en veroordeeld voor 20 jaar voor het dood schieten van 15 echte Surinamers , en deze president praat met die gast , wij hopen dat de Nederlandse premier Rutte per direct alle banden met Suriname weer verbreekt , en deze president pas weer kan aankloppen als die massamoordenaar met zijn ndp en gevolg verwijderd is.


  gemodereerd
 3. @ Watje

  je vervalt in herhaling! Het zal nu toch wel bekend zijn bij een ieder dat je moeite hebt met de periode 2010-2020! Zo heb ik ook moeite met de 300 zoveel jaar kolonisatie, dat is de reden, waardoor het huidige Suriname is ontstaan. Het is nooit echt goed geweest in het land. Toen niet en nu ook niet! Jouw President wilt graag de aandacht van Nederland, maar ikzelf en vele landgenoten met mij, lusten deze gasten niet. De uitnodiging en het recente bezoek aan Nederland, zijn niet op initiatief van de voormalig kolonisator. Laat ze aub met rust. Nederland is geen paradijs. Onze President kijkt hoopvol naar het noorden, maar zal die pot met geld niet van ze krijgen. Dat is de trieste waarheid. En dat de Heer Rutte zich voor de 4de keer laat huldigen als premier van Nederland, zegt genoeg over zijn egoistische inborst. Ieder ander had na de toeslagen affaire de eer aan zichzelf gehouden en was opgestapt.


  gemodereerd
 4. @ WAT

  Ik denk dat de NDP moeilijk uit te roeien is, ik vergelijk het als de Covid 19
  maar dan in ergere vorm. WAT: Je schrijft en deze president, praat met hem.
  Erger nog, deze president en de Vieze Ple- si -dent, schijten in hun broek
  voor DDB en zijn aanhang! 95,9 % van het ”DOMME VOLK” zijn nog steeds
  aanhang van deze moordenaars. Volgens mij hebben ze een deal gesloten
  zoiets van laat mij Ple -si- dent worden, dan laat ik jou niet vervolgen.
  Een echte Ple – si -dent zou zeggen Fa waka, je bent geen Ple – si -dent meer,
  wat doen die wapens in jouw huis dan ???? Alla sani bin seti kba, je hoeft niet
  gek te kijken als straks weer een staatsgreep plaats vindt!
  Van M.Rutte hoef je niet veel te verwachten, want hij is druk bezig zijn eigen
  volk te naaien

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. konsensi , weet je wat er gebeurt is in december 1982 , nou , we blijven je geheugen verfrissen zodat je telkens weer hoort wat jou baasje toen gedaan heeft en ook de coup van 1980 , en zeker niet vergeten de jaren 2010-2020 , ja konsensi we zullen jou er steeds aan blijven herinneren dat jou baasje ons land Suriname vernietigd heeft , en konsensi premier Rutte van Nederland is geen massamoordenaar zoals jou baasje wel


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES