Manjadief neergeschoten op terrein van bank

21
manja's in Suriname

In Suriname is een manjadief vanmorgen vroeg neergeschoten door een beveiliger van een security bedrijf. De verdachte R.S. was op het achterterrein van een bank in het centrum bezig manja’s te plukken.

De securityguard ging op het geluid af en loste schoten waarbij de verdachte aan beide benen werd geraakt. Hij werd per ontboden ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

De politie was ter plaatse voor onderzoek. De securityguard werd naar het politiebureau overgebracht ter voorgeleiding. Zijn dienstwapen is in belang van het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd de guard heengezonden. De manjadief is ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen.

De politie heeft de zaak in verder onderzoek.


21 REACTIES

 1. Gi manja, san bangi ne pot in kluis, san a man of eng vrouw zeker bo go pot tap asin seri, of SER baka mek moni!? Soet a man gie njansanie? Ai boi, na so je vloek i srefi, fu soso.

  Die security guard, heeft onnodig leed veroorzaakt. Plei skotu. A no tak ei tek den manja tja gi eng vriendin mek a mek wan sani seri, mek moni. Hij moet aangeklaagd worden.

  Zou manjadief de manja’s mogen plukken als hij het netjes had gevraagd ad directeur vd bank? Nee, want direct a dat buiten vrouw no art manja aan huis. Takru libi sma’s bij elkaar. Manja dief is dom, hij moest t anders hebben aangepakt
  gemodereerd

 2. Voor het zelfde geld was het een bankrover die de beveiliging op deze wijze wilde testen!!
  Ik wil maar zeggen dat ook als je manja wil stelen moet je je verstand gebruiken en nooit bij een dergelijk object gaan stelen. Sowieso. Wie steelt er nu manja.
  gemodereerd

 3. Als je in Suriname manjas steelt, word je als een hond beschoten. Maar als je 15 landgenoten vermoordt en miljoenen dollars achterover drukt of in de zakken van je hielenlikkers laat verdwijnen, mag je meer dan 30 jaar lang zijne excellentie uithangen.
  gemodereerd

 4. Is het prijs schieten begonnen.? Iedere fruit dief word maar neergeschoten, terwijl die man honger of geld nodig heeft.. ! Soms met de dood tot gevolg! Is dit ” veilig Suriname “????
  gemodereerd

 5. Zulke gewapende bewakers zijn wel een uitkomst. Scheelt de politie ook veel werk. Jammergenoeg te duur om in te huren voor de meeste winkeliers.
  gemodereerd

 6. Hoe kan je die man neerschieten uit een boom je kon hem toch laten klimmen naar beneden en arresteren als het moest , iemand moest de bewaker neerschieten voor iets kleins dan zou hij voelen wat hij heeft gedaan , is geen rover iemand met honger door de situatie van het land hoef je niet neer te schieten als een dolle hond
  gemodereerd

 7. Feit is dat je ten alle tijde moet afblijven van andermans spullen {wetboek art.nr….} @ Konsensi, hij zal wel honger of geld nodig hebben,zeg ik dan Stuur dat geld iedere maand voor hem en het is toch niet opgelost want de overgrote deel van het surinaamse volk zijn allemaal boeven en oplichters.Wat zal de oplossing van zulke figuren dan zijn??Begin bij het veranderen van de Surinaamse mentaliteit,Stelen,bedelen oplichten enz. Succes ermee.
  gemodereerd

 8. Tijdens Operatie veilig Suriname krijgen dieven de kogel!
  Een ding is zeker,.. hij gaat nooit meer manja’s stelen en trouwens, die security guard is een scherpschutter.
  @konsensi: als die man honger of geld nodig heeft, waarom gaat ie niet werken?
  Je hebt een typische bosmentaliteit!
  gemodereerd

 9. Henkes 12 januari 2022 At 00:35
  Als je in Suriname manjas steelt, word je als een hond beschoten. Maar als je 15 landgenoten vermoordt en miljoenen dollars achterover drukt of in de zakken van je hielenlikkers laat verdwijnen, mag je meer dan 30 jaar lang zijne excellentie uithangen.
  ======================================

  Dus dat!
  gemodereerd

 10. Die bank is toch failliet. Je mag je geld niet opnemen. Maar je moet voor alles kosten betalen.Je moet 1 miljoen vragen beantwoorden. Dus deze dief dacht ik neem die manjas en ik ga ze verkopen dan krijg kk wat srd’s.
  gemodereerd

 11. Deze bewaker moeten wij als premiehufter inzetten om de uitbuiters Bouterse en Hoefdraad op te sporen en neer te schieten.
  gemodereerd

 12. Deze security guard schiet gerichter dan de meeste politieagenten .
  Hij heeft zijn visitekaartje afgegeven.
  Binnenkort is hij bewaken van de vorige.
  gemodereerd

 13. Klaas, een bankrover gaat niet eerst manja’s plukken lijkt mij!! Dat deed Ronnie toch ook niet???
  gemodereerd

 14. Een Surinaamse jongen, die nooit manjas heeft gestolen in zijn leven is niet in Suriname geboren.
  Wat zijn jullie ineens (schijn)heilig geworden. Zeker te lang in Nederland gewoond. Ook ik heb manja’s in Suriname gestolen. Dat valt onder onderdeel kattenkwaad en is onderdeel van het jong zijn. Ik deed dit niet bij arme mensen en op gevaarlijke plaatsen, maar wel bij mensen, die het konden missen. Ik heb de naam al vaker genoemd: vervuurt van Livorno. Ik denk dat de bewaker ook in zijn jonge jaren manjas heeft gestolen. De vraag rijst hoeveel schade de bank lijdt bij verlies van enkele manjas. Het zijn in mijn ogen de grootste legale boeven. Als ik in de schoenen van de bewaker zou staan zou ik tegen de dief zeggen: neem je manjas, wegwezen en laat je nooit meer zien. Een waarschuwing of reprimande is ook een vorm van straf. Schieten vind ik munitie verspillen.
  gemodereerd

 15. Ik ben geen voorstander van diefstal, maar om iemand dood te schieten
  voor het stelen van manja,s vind ik, een beetje overdreven!!!
  Dat bepaalde Surie’s wapen gek zijn, is bij mij al jaren bekend.
  Maar wat deze bewaker deed, is wat overdreven vind ik persoonlijk.
  Jammer voor alle 2 (slachtoffer en dader,))dat je voor een paar lekkere
  manja’s met je leven moet betalen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. @Lucien Karwafodi 12 januari 2022 At 14:06

  Kan de bewaker ruiken wat hij komt doen??!! Zeker gezien het tijdstip was het verdacht.
  is gewoon een domme dief.
  gemodereerd

 17. Dus volgens Kwakoe mag je wel van rijke mensen, zoals in dit geval de bank maar niet van arme mensen, bravo, wat een redernatie, eigen regeltjes maken.
  De wet maakt geen onderscheid
  gemodereerd

 18. Groot verschil tussen arm en rijk: arme mensen verkopen die manjas omdat ze die paar centen nodig hebben. Bij deze mensen jatten is gelijk aan een deel van hun inkomsten afpakken.
  Bij rijke mensen liggen de manjas onder de boom weg te rotten. Ze missen die paar manjas niet. Conclusie : in mijn tijd hadden we respect en ontzag voor arme mensen en hielden rekening met hun omstandigheden. Tegenwoordig bestaat dat niet meer. Bewijs: Zelfs de armoedigste krotten zijn nu voorzien van dievenijzer. Dat is wel een verschil tussen toen en nu.
  gemodereerd

 19. Sorry, ik ben niet duidelijk genoeg. Als ik zeg: Toen en nu in mijn posting bedoel ik: Voor: toen (Voor het militair regiem) en voor :nu (na het militair regiem). Overduidelijk mijn mening over het militair regiem. Ze hebben Suriname op de schaal van onze geschiedenis niet alleen op het gebied van de economie, maar ook de denktrant van onze mensen zeker 100 jaar teruggezet. Dank u wel hoogheid Bouterse dat een manjedief in deze tijd, gelijk een leguaan uit de boom wordt geschoten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.