VIDEO: Weggebruiker roept OW op om stilstaand voertuig te verwijderen

12
Weggebruiker roept OW op om stilstaand voertuig te verwijderen
Screenshots uit filmpje van Elvin

Het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname heeft de gemeenschap onlangs opgeroepen om gevallen waarbij objecten de milieu- en/of verkeersveiligheid hinderen, te melden. Een weggebruiker heeft afgelopen weekend onderstaand filmpje online gezet, waarin hij OW aandacht vraag voor dit geval.

Het gaat om een auto (foto) vol met tuinafval, die al enkele dagen langs de Ringweg-Noord nabij de Charlesburgweg stilstaat. Het voertuig, waarvan niet duidelijk is wie de eigenaar is, staat half op de berm en half op de weg en komt de verkeersveiligheid aldaar niet ten goede.

De weggebruiker noemt het heel gevaarlijk voor het verkeer en doet een beroep op het Surinaamse ministerie om het voertuig met de meeste spoed te laten verwijderen, voordat er iets ergs gebeurd als iemand ertegen aan rijdt.

OW benadrukte eerder dat het dit soort zaken met betrekking tot milieuvervuiling nimmer zal tolereren. “Er zal zeer streng worden opgetreden wanneer zich dergelijke handelingen voordoen. Melden van dit soort gevallen kan via het Crisis Team van OW, dat te bereiken is op het bel- en appnummer: 8989114”, aldus OW.

In het kader hiervan heeft OW onlangs ook deze container aan de Prinsessestraat verwijderd. De eigenaar van de metalen kist is beboet voor overtreding en kreeg daarbij alle bijkomende kosten gepresenteerd.

Een filmpje van de situatie aan de Ringweg, gemaakt door Elvin:


12 REACTIES

 1. Het lijkt alsof die auto uit die goot komt.
  OW moet ook optreden tegen standjes op de berm en langs de straten waar er eten wordt verkocht. Ze zorgen voor enorm buurtoverlast EN….vaak hebben zo ook geen stromend water en toilet dus kan je weten waar ze hun behoeften doen ( achter de stand) ….en handen worden niet gewassen….bah….boycot dit soort onhygiĆ«nische zaken
  gemodereerd

 2. Goed gedaan van deze heer. Zo moet het volk van su ook andere ongeregeldheden aanpakken.
  gemodereerd

 3. Door kenteken registratie kan de eigenaar van de auto snel achterhaald worden.
  gemodereerd

 4. Mijn God, dit kan niet waar zijn. Ik zou persoonlijk de boel in de fik steken. Surinamers: jullie zijn vies , vies en nogmaals vies. Kennelijk moeten de basisscholen een extra vak invoeren getiteld: hoe moeten wij ons in een samenleving gedragen.
  gemodereerd

 5. Heel goed van U meneer dat u werk hiervan heeft gemaakt door dit geval te melden aan OW…
  En gelukkig heeft er niemand schade door opgelopen of zijn leven verloren door deze domme acte van degene die een auto deels op de weg en deels op een berm parkeert waar er veel verkeer langs komt.

  En zoals Ashley ook zegt de bromfietser was idd aan het spookrijden, ook hij kent de regels van het verkeer niet.
  Als hij zo doorgaat gaat het idd een een dag goed mis met hem.
  Het is alsof men voor alles een excuse heeft….onwetendheid en niet oplettend is geen excuse.

  En fijn dat OW het iets serieuzer aanpakt met de container en in dit geval deze wrak van een auto met een hele hoop troep erop.
  Een mens zijn leven is veel waard!
  gemodereerd

 6. Maar wat ik me eigenlijk afvraag he! Waarom patrouilleren de politie agenten eigenlijk? Valt dit ze niet op? Er mag op deze weg niet op deze manier worden stil gestaan! Nu word er een beroep gedaan op de gemeenschap, waar overigens niks mis mee is! Maar de politie moet zich diep diep schamen. Die gasten rijden rond met oogkleppen op. Sari tori
  gemodereerd

 7. Dus behalve deze weggebruiker, die het nu kenbaar heeft gemaakt voor OW&V, hebben de manschappen van het KPS, Brandweer en ook nog Groenvoorziening, steeds hun ogen als Zeven Landsdienaren dicht gehouden.

  Ook de standhouders en buurtbewoners in dezelfde omgeving moeten eerder hiervan hebben geweten.

  @Kwakoe van Helena Christina: Je hebt in deze gelijk hoor.
  Het is heel droevig gesteld met de mentaliteit van de NIEUWE GENERATIE Surinamers.
  En dan maar steeds (reclame) maken om meer TOERISTEN naar Suriname te laten komen.

  Maar voordat dat die luie Zeven even Landsdienaren van OW&V of Groenvoorziening overgaan tot het verwijderen van deze, dienen ze echt goed te controleren of er geen menselijke resten erin zijn.
  Je weet maar nooit. Misschien vinden ze de geraamte van BOEFDRAAD erin.
  gemodereerd

 8. Dus behalve deze weggebruiker, die het nu kenbaar heeft gemaakt voor OW&V, hebben de manschappen van het KPS, Brandweer en ook nog Groenvoorziening, steeds hun ogen als Zeven even Landsdienaren dicht gehouden.

  Ook de standhouders en buurtbewoners in dezelfde omgeving moeten eerder hiervan hebben geweten.

  @Kwakoe van Helena Christina: Je hebt in deze gelijk hoor.
  Het is heel droevig gesteld met de mentaliteit van de NIEUWE GENERATIE Surinamers.
  En dan maar steeds (reclame) maken om meer TOERISTEN naar Suriname te laten komen.

  Maar voordat dat die luie Zeven even Landsdienaren van OW&V of Groenvoorziening overgaan tot het verwijderen van deze, dienen ze echt goed te controleren of er geen menselijke resten erin zijn.
  Je weet maar nooit. Misschien vinden ze de geraamte van BOEFDRAAD erin.

  @Ashley: Die Bromfietser is een SPOOKRIJDER.
  Ook in de avonduren zal het echt SPOKEN bij zo’n afval.
  gemodereerd

 9. deze weggebruiker heeft het OW in geroepen om dat voertuig weg te halen , als jullie goed kijken naar dat voertuig zie je toch dat het bewust daar is gezet , zelfs tussen de wielen troep stoppen , nou natuurlijk kan dat niet van zelf komen , OW zal het opruimen maar bedenk wel dat de burger voor de kosten moet opdraaien , mochten ze de eigenaar van dat voertuig vinden ook opruimen die gast
  gemodereerd

 10. Weet je, die foto roept bij mij meer vragen op dan dat verantwoorden zijn. Waarom doet iemand zoveel moeite om een autowrak vol rommel te stoppen en daar naar toe te slepen en of te duwen om als gevaar op de weg te dienen. Wilde hij de afgedankte auto kwijt, wilde hij de rommel kwijt of beide. Die kentekenplaat is nep want niemand zal bij zo’n daad zijn visitekaartje achterlaten. Het vermoeden is dus dat deze man of vrouw een signaal wilde afgeven richting autoriteiten van Suriname. Welke boodschap is mij niet duidelijk, los van de vraag of een brief schrijven naar de betreffende instantie niet makkelijker en minder gevaarlijk was geweest. Kennelijk stond deze persoon er niet bij stil dat hij het leven van anderen in gevaar bracht. Wil je dus protesteren of een boodschap doorgeven. Doe het dan op een minder gevaarlijke manier.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.