Nieuwe Nederlandse ministers en staatssecretarissen benoemd en beëdigd

6
Paleis Noordeinde

Vandaag zal het nieuwe Nederlandse kabinet voor het eerst als team poseren en wel op de trappen bij Paleis Noordeinde. Dit gebeurd na de beëdiging van kabinet-Rutte IV, waarbij de nieuwe ministers en staatssecretarissen benoemd en beëdigd worden.

Onder hen ook minister Franc Weerwind, die Surinaamse en Amsterdamse wortels heeft. Hij stond onder meer aan de wieg van de Stichting Vriendschapsbanden Nederland Suriname, die zich inzet voor de versterking van de banden tussen de twee landen. Het belangrijkste werk van vrijheidsstrijder Anton de Kom, Wij slaven van ­Suriname, las Weerwind als kind al stuk.

“Ik heb altijd geweigerd in een slachtofferrol te kruipen, maar onderdrukking stuit mij tegen de borst, of die nou van links of van rechts komt of op basis van ­religie is”, zei hij jaren geleden tegen Het Parool. Weerwind is de tweede minister van Surinaamse afkomst ooit in een Nederlands kabinet.

De beëdiging van kabinet-Rutte IV en de bordesscène wordt vanochtend vanaf 11.00 uur live uitgezonden op NPO 1. De presentatie van het kabinet is dezelfde dag te zien en te horen vanaf 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 1.

Foto (c) Koninklijk Huis/RVD


6 REACTIES

 1. Er hangt een foto van de ouders van Abraham George Ellis in het Rijksmuseum in Amsterdam.
  gemodereerd

 2. Huiswerk voor de bestuurders in SURINAME, alle leden zijn professionals well EDUCATED.
  Ook geen vrienden/ Fm & LOBBYISTEN benoemingen ” dit noem men goed bestuur”niet wat in Suriname plaats vindt daar zie je heel veel ongekwaliviseerde KADERS die niet eens uit hun woorden kunnen komen laat staan Suriname nationaal en internationaal kan vertegenwoordigen ook een behoorlijke brief kan schrijven als mijn persoon met mijn BORIKIE VERSTAND zou de meneer van entertainment groep 1+1= 3 zeggen .
  Ik hou van positief voorbeeld af kijken zodat ik mijn fouten corrigeert om VOORUITGANG EN STABILITEIT TE CREËREN ☝️🇸🇷⚡
  gemodereerd

 3. Het werd tijd, zelfs in Suriname gaan wij voortvarender te werk bij het formeren van een nieuwe regering. Geen enkele Bakra moet mij in de toekomst nog iets komen vertellen over de efficiente manier waarop men in Nederland zaken aanpakt in vergelijking met de Surinamers met hun beruchte Surinaamse tijd.
  gemodereerd

 4. konsensi , het was niet iemand van jou paars clubje en jij zal niet begrijpen dat dat iemand was in de jaren 1910 , maar ja een ongeschoolde blijft gewoon dom he konsensi
  gemodereerd

 5. A.G.Ellis 1903-1905 was de eerste minister met Surinaamse roots, maar daarover wilde ik het niet hebben.
  Het vertrouwen in dit kabinet is zeer laag. Reden; zij beginnen met een hele grote negatieve bagage. Deze regering is naar huis gestuurd door de toeslagenaffaire, die nog steeds niet is opgelost en komen in dezelfde constellatie onverkort terug met nieuwe poppetjes.
  Dit kan alleen in Nederland. Jammer ,want wij hebben in Nederland juist een kabinet nodig , die breed gedragen wordt om al die problemen die op ons afkomen te weerstaan. Eigenlijk waren nieuwe verkiezingen de oplossing.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.