dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLandbouwgereedschappen voor dorp Gingiston te Boven Suriname

Landbouwgereedschappen voor dorp Gingiston te Boven Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een delegatie van het Surinaamse ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), bracht op zaterdag 8 januari, o.l.v. minister Parmanand Sewdien, een werkbezoek aan het dorp Gingiston te Boven Suriname. Hierbij vond de officiële overhandiging plaats van landbouwgereedschappen waaronder een handtractor. Kapitein Bennie Saljie Akobe nam de geschenken in ontvangst.

“De Mexicaanse zonnebloem die zo weelderig bloeit in het dorp, is goud,” merkte minister Sewdien op. De minister ging in op het op handen zijnde agrarisch project dat het ministerie voornemens is uit te voeren in het dorp. Het ligt in de bedoeling van het ministerie om enkele hectaren in het dorp te beplanten met olifantsgras. Met de reeds daar in het wild groeiende zonnebloem zou dit voldoende voer kunnen betekenen voor de kalveren, die LVV in het kader van het agrarisch project te Gingiston wil fokken.

Minister Sewdien legt als volgt uit: “We beginnen met kalveren zodat de kinderen aan de dieren gewend raken en geen vrees meer hebben voor koeien.” Het dorp zal later economisch voordeel hebben aan de melk en het vlees van de runderen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

17 REACTIES
 1. Voor hoelang? . Kijk naar dat apparaat en denk na hoe groot de arealen zullen zijn.
  Snap niet waarom er niet geïnvesteerd wirdt in proffesionele apparaten.
  Maaar goed een begin is er!


  gemodereerd
 2. Ik hoop dat ze ook die mensen daar leren omgaan met/van onderhoud van alle landbouwgereedschappen.

  Als er olifantsgras daar is,zullen ze misschien ook🐘 hebben ??
  Het is wel een toeristische trekpleister .


  gemodereerd
 3. Is dit geen mop?? Gaan ze in hun achtertuin ploegen???
  Ik snap niet dat men zich zo belachelijk kan maken. Als het 2 tractoren waren.
  Je kan zien wat deze mensen hun denk niveau is.


  gemodereerd
 4. @ Papa Jantje
  Een gegeven paard niet in de (kont) sorry bek kijken.
  Voor de andere reageerders: het is beter dan een tjap.
  Het woord onderhoud komt niet voor in het Surinaams woordenboek!
  En @ Debby
  Je hebt geld zat, waarom schenkt jij ze geen tractoren ?
  Jou denk niveau en IQ is toch hoger, hup onderneemt een goed plan
  en dient het bij de DNA, misschien benoemen ze je gelijk tot Mini – ster
  van LVV.

  saritori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Er is niks mee met het denkniveau.
  Na en korte uitleg, heeft Kolibri laten weten ” Maaar goed een begin is er”.


  gemodereerd
 6. Ben wel van mening dat indien Suriname wat wilt betekenen in de wereld van voedsel producerende landen, we groot moeten denken. Deze kleinschalige projecten zetten geen zoden aan de dijk!


  gemodereerd
 7. Wat denken de schijnheilige fake leaders in Paramaribo 🤷‍♂️🤷‍♀️? al zijn sommige bewoners i/h binnen en districten ANALFABEET maar niet blind om te zien en te begrijpen wat er aan de gang is in hun eigen leefomgeving wat ONWIKKELING betref. Er wodt heel veel MONEY VERDIENT ( GOUD / HOUD SECTOR ook andere sectoren en de KRACHT CENTRALE AFOBAKA is i/h GEBIED , maar NOGSTEEDS wordt er ZAND I/ D OGEN van de bewoners gestrooid met ARMZALIGE HULPMIDDELEN.
  ZIJ MOETEN NIET VERGETEN DAT ” PAY DAY IS RIGHT AROUND THE CORNER ☝️👿👹👺😈🤠🤡 FAKE LEADERS & MISBRUIK beste lezers ga even terug naar de e/d verkiezing vergadering op BROWNSWEG die gevoerd werd door de huidige STAATSHOOFD. WARNING de INHEEMSE e/d SARAMACAANSE BEWONERS ZIJN HEEL RESPECTVOLLE RUSTIGE MENSEN OOK GEDISCIPLINEERD ☝️maar als zij boos worden is het ERGER DAN DE BEWONERS i/h OOSTEN ( NOGMAALS EEN GEWAARSCHUWDE MENS TELT VOOR TWEE (2) PARAMARIBO ☝️🇸🇷👋✊👀👂🏾


  gemodereerd
 8. Zolang import producten, ondanks hoge koersen en prijsstijgingen, goedkoper blijven dan lokale producten dan gaat niks veranderen.
  Je kan dan blijven praten over eigen productie tot je een ons weegt. Al die importeurs en distributeurs stimuleren alleen maar import.

  De consument gaat geen Surinaamse kip van 1kg kopen voor 100 srd maar kiest een pak buitenlandse bout 4,5 kg van bijna 200 srd.

  De binnenlandse productie is nooit gestimuleerd door de overheid. Al die importbedrijven die als paddestoelen uit de pan rijzen zijn daar het bewijs van.


  gemodereerd
 9. Sinterklaas Sewdien heeft cadeautje meegenomen voor de bewoners van Gingiston. Leuke speelgoed zo’n tractor. Volgende keer een speelgoed graafmachine meenemen, om kreekjes te graven, goed voor de ontwatering.


  gemodereerd
 10. Diezelfde machine kan worden gekocht met het geld dat 3 mannen uit het dorp in een paar dagen aan goudmijnbouw kunnen verdienen.

  Maar ze wachten liever op kleine cadeautjes van politieke partijen die zich niets aantrekken van de algemene ontwikkeling van de gemeenschap.

  Ze hebben de machines alleen niet nodig.
  Ze hebben onderwijs nodig, ze moeten collectief hun manier van denken en doen drastisch veranderen.


  gemodereerd
 11. Aan de mensen in het binnenland, zorg ervoor dat u Bos Indicus (inheems uit India, Zeboe-koeien) grootbrengt.
  Hun melk en vlees is niet zo giftig als A1 Europese rassen.

  Iedereen moet voorzichtig zijn met betrekking tot de kwaliteit van melk in plaats van kwantiteit. Hoewel Europese rassen de neiging hebben om meer kwantiteit te produceren, is de kwaliteit van Bos Indicus-rassen superieur. Vitamine B12 en andere voedingsstoffen zijn alleen beschikbaar in melk van Zeboe-koeien (A2-melk).


  gemodereerd
 12. Voor overhandiging van een KLEINE ploegmachine, gaat een minister naar het binnenland?! Een minister moet als ambt ervoor zorgen dat LVV een afzetmarkt heeft, hij moet voor export zorgen en niet deze pitlullige dingen doen om wat aandacht te krijgen.


  gemodereerd
 13. konsensi , jou paarse clubje heeft de laatste 10 jaren geen een project gerealiseerd , jij zegt kleinschalig , nou konsensi toen was het 0,0

  en die debby geeft geen antwoord he welk project haar vriendjes tussen 2010-2020 wel gerealiseerd hebben , en de land bewerkers van het dorp Gingiston ( weet jij debby waar dat dorp ligt) zijn zeer tevreden met dit landbouw gereedschap , deze mensen werken , maar jij debby gaat naar de voedselbank in de bijlmer he , en je denkt zo makkelijk ik hoeft niet te werken , debby 2022 zal niet jou jaar worden , het nieuwe kabinet gaat profiteurs aan pakken , en dan zal je moeten werken daar in de bijlmer


  gemodereerd
 14. @Papa Jantje 10 januari 2022 At 08:17
  Je opmerking is ongepast en onheus.

  @Kolibri 10 januari 2022 At 08:36
  Je weet duidelijk niet waarover je praat en je kent deze machines niet. De machine kan meer dan snel genoeg werken om de mensen die het olifantengras gaan poten hun werk te laten doen. Een tractor met een ploeg zou misschien 4 maal sneller werken maar daarna ongebruikt stil staan en kost minstens 10 maal zo veel. Ook is dit apparaat beterbruikbaar in ruw terrein en een tractor vaak te breed. DUS!!

  @B Boss 10 januari 2022 At 09:30
  Onderhoud is vrij simpel. E10 er in en om de 5 werkuren het oliepeil controleren. Machine is vergelijkbaar met een brommer.

  @Debby 10 januari 2022 At 11:43
  Lees hier boven. De oplossing is meer dan voldoende om het olifantengras aan te poten. Daarna kan de gemeenschap het apparaat voor andere dingen gebruiken. Juist in het binnenland is dit een veel beteren, en veel goedkopere, oplossing dan een tractor.


  gemodereerd
 15. De Hindoe-minister die de dood van en moord op koeien propageert! Hoe laag kun je zakken als Hindoe?


  gemodereerd
 16. Economisch gesproken heb je in een land als Suriname altijd 2 machines nodig of een gigantische hoeveelheid reserve onderdelen .
  Verklaring: als 1 machine kapot is duurt het maanden voordat je aan reserveonderdelen kan komen. Suriname ligt ook een beetje uit de drukke vaarroutes van de wereld en luchtpost is duur.
  Dus bij uitschakeling van 1 machine kan de andere worden ingezet tot het moment dat de eerste machine gerepareerd is. Een andere oplossing, waar Surinamers kennelijk niet aan hebben gedacht, is om mensen op te leiden reserveonderdelen zelf na te maken. Als landen zoals China en Japan alles mogen kopiëren wat los en vast zit, dan mag Suriname dat ook.
  Dit was een korte cursus landbouwmechanisatie Suriname.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES