VIDEO: Hardhandig aangehouden man beledigde en sloeg politie

31
Hardhandig aangehouden man beledigde en sloeg politie

De 21-jarige Lucien A. is vandaag aangehouden, nadat hij tekeer is gegaan tegen een onderinspecteur van politie aan de Indira Gandhiweg in Suriname. Het gelukte de politiemannen hem na hardhandig optreden in de boeien te slaan.

De onderinspecteur zat samen met collega’s in een dienstvoertuig. Zij stopten op een bepaalt moment zodat Lucien de straat kon oversteken. De onderinspecteur zou hem toen hebben voorgehouden de weg sneller en veilig over te steken. Lucien A. werd boos en reageerde door te schelden met de woorden ‘Fuck You!’.

De politiemannen stopten het dienstvoertuig en hielden A. voor dat hij de onderinspecteur had beledigd, terwijl die bezig was met zijn werkzaamheden. Lucien ging volgens de politie tekeer en bracht de onderinspecteur daarbij een klap toe.

De onderinspecteur duwde de man van zich af waarna er sprake was van een worsteling. Het hemd van de inspecteur kreeg een scheur en zijn telefoon een barst. De onderinspecteur hield de man uiteindelijk aan.

Op beeldmateriaal (hieronder) is te zien hoe een van de politiemannen de jongeman aanhoudt, schopt en hem aan zijn hoofdhaar vasthoudt en optilt:


31 REACTIES

 1. Het gaat niet om wat de politie heeft gedaan. als hij de politie niet had beledigd was dit niet gebeurd. Suriname moet een inburgeringscursus Paramaribo invoeren. Deze figuren, die op Bordo lijken, schijnen geen manieren geleerd te hebben.
  gemodereerd

 2. Voor de jongeman een modebeeld maar voor de agenten een handig tilmiddel die uitgerekte horlogeveren die als een djindjamakka op zijn hoofd staan. Jah… beledigen van een ambtenaar in functie is strafbaar. Nu hebben ze zijn vraag niet ingewilligd maar hebben hem gepunt om hem te fixeren.
  gemodereerd

 3. Rechten van de mens ?
  Hoezo . Als je skotoe bent mag je in suriname alles toch. Ook je eigen kondremang kapotshoppen blijkbaar.
  gemodereerd

 4. Wat heeft VN-wappie Melzer hierover te melden ??? En ook de BLM hypocrieten zijn nu oorverdovend stil.
  gemodereerd

 5. Black lives not matter in Suriname.

  Gelukkig is het geen ander ras politie agenten, dan was Suriname klein.

  Blaka mang njang Blaka mang.

  Forever!!!
  gemodereerd

 6. Deze agenten zijn ongeschikt voor het werk, ze moeten op staande voet ontslagen worden. Ze lijken Kort Lontje Lonny wel.
  gemodereerd

 7. Het OM moet deze twee agenten vervolgen vanwege mishandeling van een burger. Zijn deze twee agenten helemaal gek geworden om zo tekeer te gaan tegen iemand die de weg op een onjuiste manier oversteekt. De politie kan zich liever bezighouden om de echte criminelen op te pakken. Ze moeten Bordo gaan oppakken als ze ballen hebben. Bordo overtreedt alle wetten en regels. Waardeloze agenten. Dit noemt de incompetente minister Amoksie “operatie veilig Suriname”.
  gemodereerd

 8. dus je steekt rustig en veilig de straat over?
  en dan zegt een lul in uniform dat je moet opschieten?
  en als je ziet hoe die 2 idioten iemand aanhouden?
  totale onkunde weer van de kps
  haren trekken en schoppen?? je bent echt een goed voorbeeld zeg?
  2 minkukels in uniform dus weer en die onderinspecteur is een ego sukkeltje
  totale onbekwaamheid van de kps in beeld
  gemodereerd

 9. Het gedrag van de politie in deze is verre van profesionaliteit het had beter geweest asl de politie zich had kunnen beheersen en het tenger mannetje met z’n tween onder bedwang kunnen houden. Dit is geen goed voorbeeld aan de ondergeschikten van de agenten als ze ooitpromotie gaan maken. Na dit incident is het ammr de vraag of de agenten geschikt zijn voor een hogere rang in de poliyie dienst.
  gemodereerd

 10. Dis deng sranan skowtoe na meester ini. Het toebrengen van geweld aan de bevolking die ze hebben gezworen te beschermen.

  En zo wat als hij fuck you heeft gezegd?

  WTF is er gebeurd met de vrijheid om te zeggen wat je wilt zeggen zonder fysiek mishandeld te worden door staatsgangsters?

  Als dat een blanke man of vrouw was geweest die de weg overstak, zou hij NOOIT hebben gezegd dat hij moesten opschieten.
  Integendeel zijn Surinaamse chaffeurs extra lief tegen blanke mensen in het verkeer.
  Ma a sa kos eng blakka brada nomo fu wakka snel.
  Dit is verkeerd en weer een voorbeeld van jonge ongeschoolde onbeschaafde mensen met wapens die hun macht misbruiken.

  Dus, wat is de verzonnen aanklacht voor arrestatie in deze zaak, het kwetsen van de gevoelens van een aap met een pistool?
  gemodereerd

 11. Is dit hardhandig na een ambtenaar in functie te hebben beledigd en hem daarna een klap in het gezicht te hebben verkocht?-
  Proportioneel valt het eel erg mee.
  Ik zou het anders doen.
  gemodereerd

 12. Waar zijn de beelden van het begin van uw relaas?? De beelden waarop te zien is dat de man de agent belaagde??? Het proces-verbaal cq het relaas van de agenten is een farce!!
  gemodereerd

 13. Had maar gelijk een kogel door zijn ronde hoofd ingejaagd, en klaar was Kees!
  Typies burgelijke ongehoorzaamheid, door het slappe beleid van de mini -ster
  van Jus /Pol.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Het kan zo zijn dat het slachtoffer politieagenten beledigd heeft, maar het geweld van de politie is niet volgens de juiste aanpak.

  Beide partijen zijn fout en behoren beide partijen de juiste straffen hiervoor te krijgen.

  Je kan iemand vragen sneller te lopen, maar wat is de reden/ oorzaak dat het slachtoffer een langzame gaan had? Zou dat de reden zijn dat hij op die manier naar de agenten reageerde.

  Alles moet tot de beste bodem worden onderzocht.

  De agenten hebben wel wat uit te leggen over springen en trappen, haren trekken zonder dat het slachtoffer een gevaar voor zichzelf en anderen vormde.
  gemodereerd

 15. 100% zonder vader opgegroeid….we durven er niet over te praten,maar dit is het grootste probleem
  gemodereerd

 16. geen medelijden met deze gast , ze denken dat ze de baas zijn , maar de politie moet nog harder optreden tegen deze gasten , zij verzieken de maatschappij , de paarsen zullen wel weer zeggen veel te hard aan gepakt , maar paarse jullie baasje kon er ook iets van , nogmaals al die gasten uit de maatschappij halen
  gemodereerd

 17. Wie was je beste kameraad?! Say it loud. Duidelijke zaak van schending van mensenrechten. Kunnen beter de gestolen wapens van Bouterse opsporen.
  gemodereerd

 18. Hoezo , terwijl iem oversteekt? Dat gedrag heet uitlokking. Op oh, er was nu wel benzine om te 🤔

  Bakbakondre mi lobi joe?
  gemodereerd

 19. Hij leert het voor eens en voor altijd af
  Aan de andere kant denk ik ook echt niet dat de politie hem op een normale manier gezegd heeft de straat snel en veilig over te steken…..”wakka snel nanga kowlo” ….iets in die strekking is t eerder geweest denk ik
  gemodereerd

 20. De politie agenten zijn lafaards. 2 grote lummels en die man schoppen.
  Waarom zijn ze ht feest van bordoo niet gaan stoppen?? Dan ben je geweldig
  gemodereerd

 21. Ben blij dat nu bewezen is dat de idioten van blm grote idioten zijn, waar zijn ze nu.
  Deze gasten in su moeten manieren leren en respect hebben. Ze denken dat ze alles kunnen.
  Ze hebbem altijd een grote bek en maken su onveilig!
  Ga zo door politie van su!
  gemodereerd

 22. De verantwoordelijke minister van justitie zou om de gemeenschap gerust te stellen hierover publiekelijk zijn mening moeten geven. Ook zou een reactie van de schoppende agenten naar het publiek toe misschien een geruststelling kunnen zijn.
  gemodereerd

 23. Ik ben het totaal met de meeste mensen hier oneens en geef anderen weer volledig gelijk!
  Iedereen weet dat het verkeer in Su veel meer aandacht nodig heeft vanwege het gedrag van deelnemers aan het verkeer.

  Agenten zullen de man niet zomaar hebben uitgezocht en geconstateerd hebben dat hij te langzaam was bij het over steken van de Indira Gandhiwegweg, een best drukke weg waarvan iedereen weet dat er daar dagelijks ongelukken plaats vinden.

  De jonge man werd verzocht om de weg sneller over te steken en we weten hier niet of dat plaats vond op een zebrapad of zomaar ergens over de weg.

  Bij het zien van de agenten in een dienstauto werd de man boos en begon fel te reageren reageren met scheldwoorden.
  Het beledigen van ambtenaren in functie is nergens toegestaan!

  Toen de agenten hierdoor stopten en de man benaderden ging deze zo tekeer tegen de ambtenaren, dat een van hen de man van zich moest afduwen nadat deze de agent nog een klap uitdeelde en tijdens een worsteling zijn uniform stuk ging en de telefoon een barst opliep.

  Tijdens deze worsteling waren de agenten deze man te baas en werd en geschopt en aan zijn taai haar getrokken om hem onder bedwang te houden zodat ze hem in de boeien konden slaan.

  Dit is wat hij zelf heeft veroorzaakt. Het had nooit zover kunnen komen als deze burger zich netjes had gedragen en zijn pootjes thuis had gehouden.
  In plaats daarvan is hij gangstertje gaan spelen op straat…. en moet voor de consequenties opdraaien.

  Daarom vind ik dat de agenten goed hebben gehandeld door hem hardhandig aan te pakken.
  Sommigen hebben het echt gewoon nodig!

  De agenten zullen heus niet zo te keer gaan tegen iedereen die de wet overtreedt.
  In dit geval kwam zijn haar goed van te pas en werd hij hier ook eens flink aan getrokken tijdens de worsteling en ook een paar fikse schoppen erbij hoorden bij dit gedrag.

  Ik hoop alleen maar dat deze geweldige burger hierdoor een les heeft geleerd, alhoewel het op straat was en niet in de schoolbanken.

  Je hoort je overal netjes te gedragen en een voorbeeld te zijn voor anderen om je heen….
  gemodereerd

 24. @ Debby

  Ze waren ook al aan het feesten en tevens al dronken, probeer dat te begrijpen!!!
  En deze agenten hebben gelijk, ze moesten zijn K@ kop af moeten trappen!
  Volgens de krant werd hij keurig gevraagd, om op te schieten met het oversteken.
  EN WAAROM EEN GROTE MUIL OPPZETTEN????Hij DENKT DAT HIJ IN HET BINNENLAND ZIT.( Wat een paarden knots)))
  gemodereerd

 25. Ik heb de commentaren hier gelezen en de beelden daarna nogmaals bekeken. Het ministerie van Justitie en Politie zou uit zichzelf een onderzoek moeten instellen om vast te stellen of de twee agenten correct gehandeld hebben. We kunnen, na het gedrag van de bodyguards van onze VP, niet nogmaals het wereldnieuws halen omdat mensenrechten in Suriname blijkbaar niets voorstellen. Als de politie niet zelf in actie komt, moet de jongeman, die op beestachtige wijze werd mishandeld door die twee geweldenaars, een advocaat (Joan Nibte?) bellen en een klacht tegen hen Indienen.
  gemodereerd

 26. Spijt me ondanks het feit dat deze jongeman een ambtenaar in functie beledigd heeft en hem geklapt heeft ( wat ik overigens niet denk als we kijken naar de jonge heer en de 2 ambtenaren in functie) behoort de ambtenaar de wet te handhaven en mocht hij de ambtenaar beledigd hebben dan nog hoor je iemand niet zo met z’n 2 af te takelen. Dit is puur omdat ik mag en kan en ik kom ermee weg!! Dit soort mensen ontslaan!! Laat staan als die jongen terug had gevochten en een paar tikken had uitgedeeld dan was hij nu dood?? Een ambtenaar moet kunnen incasseren!!!!
  gemodereerd

 27. Geachte reageerders doet u mij een groot plezier, en lees dit voorval in de ware tijd, Kunt u mij daarna aangeven wat er in Suriname aan de hand is omtrent verslaggeving. Er staat een heel andere versie van ditzelfde verhaal in de krant. Zijn de verslaggevers in Suriname goed bezig, weten ze niet dat niet de juiste toedracht van een feit publiceren een criminele daad is. In sommige landen kun je hiervoor worden opgepakt en in het gevang terecht komen. De president van Suriname heeft tijdens zijn opleiding rechten gestudeerd en weet wat hierop staat, dus Pres optreden graag tegen journalisten in Suriname die meester zijn in het verdraaien van feiten.
  gemodereerd

 28. Terug naar Den Haag waarbij iemand komt te overlijden ( dit openlijk geweldpleging en mishandeling) ik zie nergens dat verdacht uithaald in tegendeel gingen de 2 ambtenaren on aanval en ook moet de voorbeeld geven en de burgers beleiden om veilig deel te nemen i/h gezien de vele verkeer incidenten.
  Ook weten zij niet of die meneer een beperking heeft waarom laangzaam of traag is om oever te steken.
  In Nederland is dit een CRIME en dan ben ik van overtuigd dat die 2 diep i/d ZOOI zitten .
  In SU 🇸🇷 is deze uitdrukking niet van toepassing. ( De politie is mijn beste KAMERAAD ) HET MOET AFGELOPEN ZIJN MET ZULKE GESTAPO / MACHOGEDRAG 👨‍✈️👩‍✈️🔥🔥🔥👎gewoon aanhouden zonder geweld overdragen aan de Officier voor verdere straf vervolging ” DAARO HEB JE WETBOEK STRAFVORDERING & STRAFRECHT 🎯
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.