dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTasjesdief door getuige achtervolgd en aangehouden

Tasjesdief door getuige achtervolgd en aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De 22-jarige verdachte Veraino L. is op zondag 2 januari door een getuige van een beroving aan de Indira Ghandhiweg staande gehouden. Veraino, die twee dagen terug was vrijgelaten uit de gevangenis, zag kans om op 2 januari een tas van een mevrouw die op de kruising van de Nieuw Weergevondenweg en de Coesewijnestraat op een bus stond te wachten met geweld weg te nemen.

Na de daad rende de verdachte weg in de richting van de Indira Gandhiweg met de tas inhoudende een geldbedrag in SRD, een werkuniform, een pinpas, een identiteitskaart en een bak met eten meldt het Korps Politie Suriname.

Een getuige die op dat moment in zijn auto voorbijreed en het gebeurde zag, zette de achtervolging in. Het gelukte hem Veraino staande te houden. De verdachte zag kans om tijdens zijn vlucht de tas in een goot weg te gooien. Op zijn aanwijzing werd de tas in de goot teruggevonden. Het geldbedrag bleek te zijn verdwenen, maar de andere goederen zijn terecht en afgestaan aan de rechtmatige eigenares.

Zowel de benadeelde als de omstander herkenden de verdachte positief. Het onderzoek wees verder uit dat de verdachte Veraino eerder door de rechter veroordeeld was voor diefstal middels geweldpleging en op vrijdag 31 december 2021 in vrijheid was gesteld.

De tas dief werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Veraino wederom achter slot en grendel geplaatst meldt de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Deze redicivist heeft een goeie kotie go nodig. Blijkbaar doet een celstraf hem niets meer.
  Zwaarder straffen met fong-fong of opruimen zodat hij geen berovingen meer kan plegen is natuurlijk beter.


  gemodereerd
 2. Een draaideur crimineel( Recidivist) bij zijn eerste aanhouding, moesten ze hem
  gelijk doodschieten. Ook 1tje die te lui is om te werken, en geen vak heeft geleerd
  behalve stelen! ”Ophangen die MPP” jammer dat hij geen familie van mij is.
  ”Anders zou hij allang, aan de onder kant van het gras liggen”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Het geld was wel gauw verdwenen tijdens(?) de achtervolging. Als het bakje eten goed afgesloten was zou ik het weggooien maar als en slootwater in terecht was gekomen, zou ik de dief dwingen om het op te eten voordat de politie ter plaatse was.


  gemodereerd
 4. “JAILBIRD” Veraino L., hup terug in je kooi en nu een paar jaar daar stil blijven zitten heh!
  Dus pas op….


  gemodereerd
 5. nooit meer in vrijheid stellen , deze gasten zijn verslaafd , afkikken helpt niet , geef ze een bekend spuitje en ze worden uit hun ellende gehaald , en dan is de gemeenschap weer iets veiliger


  gemodereerd
 6. Ik vindt het jammer dat dit soort dingen nog geburen in Suriname. Die jongen had eten nodig en niemand help. Werk zoeken wordt niet een ieder gegund door je eigen volk. Niemand weet hoe zijn leven in elkaar zit. Het is maar een kind van 22 jaar oud die het waarschijnlijk moeilijk heeft en op deze manier zijn honger wil verzadigen. Gelukkig is hij veilig op een plek waarbij hij toch iets van kan leren voor wat hij gedaan heeft. Echt straffen en schel woede gebruiken help niet. Hopelijk kan een ieder zien hoe stress vol het leven in Suriname is en dat wij elkaar moeten steunen. Waarvoor is ons volkslied, vroeger kon je een fijn eten bij een ander en nu wordt je voor Gek aangekeken. Waar zijn wij bezig in dit land voor de toekomstige kinderen. Ik wens dat hij nu na zijn uitgezetenen straf beter en wijzer van heeft kunnen leren van zijn daden om verder te komen in de maatschappij.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES