Protocol thuisisolatie Covid-19 redt levens

6
corona thuis

De afgelopen dagen is het aantal Covid-19-besmettingen in Suriname enorm gestegen. De oorzaken van besmetting hebben veelal te maken met de onzorgvuldigheid waarmee er op cruciale momenten wordt omgegaan met de geldende Covid-19-protocollen en -maatregelen. Het virus komt steeds dichter bij huis en ontwricht steeds meer de stabiliteit van gezinnen, werkomgevingen en processen.

Personen die positief zijn getest, zijn verplicht om in thuisisolatie te vertoeven. Niet alleen om het verspreiden van het virus tegen te gaan, maar ook om volledig te herstellen van het virus. Een goed en spoedig herstel voorkomt terugkomende gezondheidsklachten die er tijdens de besmettingsperiode kunnen ontstaan.

De Stuurgroep Communicatie van het Surinaamse vaccinatieprogramma doet daarom een dringend beroep op de samenleving om zich te allen tijde te houden aan de geldende protocollen, ook bij thuisisolatie.

Om van Covid-19 thuis te genezen is het noodzakelijk om de volgende protocollen in acht te nemen:

 • Covid-19 positief betekent dat men minimaal 10 dagen in isolatie blijft.
 • Slaap zoveel mogelijk op de buik of de zij bij kortademigheid, zodat de longen geen schade oplopen en er vocht binnen kan dringen.
 • Zorg voor voldoende beweging.
 • Eet gezond en voldoende groenten en fruit zoals bananen en advocaat voor voldoende kalium.
 • Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen.
 • Water met citroen en een beetje honing, muntthee en appelcider zijn goede suggesties om vloeistoffen binnen te krijgen.
 • Paracetamol innemen bij koorts.
 • Een verzachtende hoestdrank.
 • Voldoende ventilatie, regelmatig reinigen van de leefruimte en de handen zijn noodzakelijk.
 • Afstand van andere huisgenoten, mond- neus masker dragen wanneer in dezelfde ruimte.

Sinds de toename zijn er 3200 mensen positief getest en zouden dus in thuisisolatie moeten zijn. Het is belangrijk dat iedereen herstelt van het Covid-19-virus en de regels voor thuisisolatie hanteert. Dit zorgt ervoor dat de reguliere handelingen in de directe leefomgeving ook weer worden opgepakt, zonder langdurige gezondheidsklachten. Ook het aantal besmettingen moet onder controle blijven om de druk op de gezondheidszorg te voorkomen. Wij kunnen met z’n allen voorkomen dat deze vijfde golf voor extreem hoge ziekenhuisopnames zal zorgen. En de kans op overleving vergroten.

Er wordt daarom een dringend beroep gedaan om familieleden, ouderen, en kinderen extra te beschermen in deze uitdagende periode. De MoHanA-protocollen: mondkap, handen wassen, afstand houden en voldoende ventilatie blijven noodzakelijk. Thuisisolatie betekent kortom: thuisblijven, zo min mogelijk contact met anderen, gezond eten, voldoende slapen, bewegen en drinken en zich houden aan de geldende protocollen.


6 REACTIES

 1. Denk je dat de mensen thuis in isolatie gaan zitten zonder geld en eten????
  Ziekenhuis hft niet eens een paracetamol, hoe moeten de mensen dat kopen??
  Gft iedere pos geteste tenminste een doos paracetamol en vit C en pak mondkapjes en flesje alcohol.
  Er komt geen moer van de regering. Hebben de scholen handsanitezer?? Mondkapjes vr kinderen die niet hebben???
  Maak beleid.
  gemodereerd

 2. Er zou in Suriname een ophokplicht moeten komen om te voorkomen dat alle kippen en hanen gaan uitlopen. Wat het is wel dat gedrag die zorgt voor de besmettingen.
  En als je er toch voor kiest om uit te lopen en je word besmet, kun je zelf bij die chinees op de hoek paracetamol, vitc, mondkapjes en alcohol kopen. Je leeft niet in een verzorgingsstaat!
  Wij moeten dat hier in Ned. ook allemaal zelf kopen. En trouwens, die vaccinatie is overal in de wereld gratis.
  gemodereerd

 3. En laat ze vooral betalen voor een EHBO-zakje met paracetamol en flesje alcohol wie niet betaald wordt onder bewaking elders zonder medicatie maar wel met gezellige muziek (opgeslagen) vastgezet. De overheid hoeft zulke gasten niet te pamperen want er is genoeg gewaarschuwd.
  gemodereerd

 4. 3200 in thuis isolatie ..die zich niet ziek voelen gaan naar buiten zo werkt dat….

  Het betekent nog meer besmettingen
  gemodereerd

 5. Mensen schelden op de regering, maar ze hebben geld voor alcohol, sigaretten, feesten en beesten. Maar voor hun eigen zorg of voor hun gezin wordt het teveel, dan maar klagen.
  Zoals je voor de december maand feest kan feesten en beesten dan wordt er niet geklaagd om vuurwerk, drank te kopen, dan is er geen zorg voor geld dan heeft niemand armoede. Op Facebook en YouTube wordt geklaagd dat wij Surinamers houden van feesten en wij streven ernaar en de regering heeft lockdown, maar niemand gehoorzaam naar de regering. Ik vraag me af als de vorige regering zou dit aankondigen was wel gehoorzaam? We koken pom, pastei, doks, schaap er komt op tafel nog rum, whisky, bier en andere dranken o dan is er wel geld, een soort stré libi. Klagen vul geen monden. Daarom moest jullie zelf beginnen met planten zoals groenten en fruit. Suriname heeft vruchtbaar grond van het hele wereld en ook de lakse volk, alles moet op hun schoot opgeworpen worden en één van grootste bedelaar. Als familie uit Nederland niet zou helpen met dozen te posten en geld sturen en Nederlanders die 2 voor 12, Yepi de en tra fas de niet zou helpen en andere Surinamer die andere deel van het wereld wonen dan waren Surinamers in Suriname uitgeroeid. Dan was Suriname Brazilië geworden of Frans Guyana. Hoopt dat die 2 landen Suriname veroverd. O ja niet te vergeten China kan Suriname nog overnemen als schulden niet optijd voldaan worden.
  gemodereerd

 6. Dit is totale onzin. De hele Covid crisis is niet meer dan een geplande fraude, of, om het op z’n engels te zeggen, een planned scamdemic.

  Een paar cruciale punten:
  * vragen en discussie en die het officiële verhaal aan de kaak stellen worden niet geaccepteerd. wat zijn de autoriteiten bang voor? als ze de waarheid zouden spreken zouden ze niet die angst hebben.
  * niemand heeft ooit het coronavirus geïsoleerd in de echete zin van het woord, d.w.z. gescheiden van alle materiaal
  * waarom zijn veel landen overgegaan to verplichte “vaccinatie”?
  * waarom worden de injecties “vaccinaties” genoemd terwijl het in realiteit om DNA manipulaties gaat
  * waarom worden de inmiddels miljoenen doden en tientallen miljoenen mensen met ernstige letsels in de wereld gewoon genegeerd?

  De lijst is nog veel langer, maar Surinamers laten zich veel te gemakkelijk en gedwee dwingen tot dingen die niets minder dan misdaden tegen de menselijkheid zijn. Denk na en doe je eigen onderzoek, mensen, vertrouw niet op media die door de regering worden gecontroleerd.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.