vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOPINIE: 'COVID-19 en Wetenschap'

OPINIE: ‘COVID-19 en Wetenschap’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – De COVID-19 pandemie, welke circa twee jaren terug is ontpopt vanuit een laboratorium in de stad Wuhan in China heeft veel van doen met de invloed van de wetenschap.

Wetenschappers worden geacht als de meest intellectuele en ontwikkelde mensen op deze aardbol, op elk gebied en in elke sector hun kennis en kunde steeds te blijven ontwikkelen. Het doel is meestal om antwoorden te vinden op vraagstukken of om te ontdekken wat voor de mensheid nog onbekend was of verborgen zat.

De wetenschap beoefend door de mens lijkt wel onbegrensd en steeds worden er nieuwe vaststellingen gepleegd, ontdekkingen gedaan en theorieën gewijzigd.

Dit alles met het doel de mensheid grotere kansen te bieden in dit leven. De wetenschap zorgt voor het veredelen, het vergroten of verkleinen van wat de natuur ons geboden heeft. De wetenschap brengt met jarenlange onderzoek en proeven doorbraak en oplossingen in tijden van nood en vergroot het gemak in het leven van de mens. Kortom, de wetenschap ontwikkelt zich steeds verder en dient voor het gemak van de mens.

Wat wij echter over het hoofd zien, is dat het zwaard van twee kanten kan snijden. Als wetenschappers zo onbaatzuchtig, gedreven en enthousiast bezig zijn met hun experimenten, komen er risico’s bij kijken. Soms en zelfs heel vaak loopt het verkeerd af en zijn de gevolgen van het falen niet te overzien. Dat wij thans met grote bezorgdheid kijken naar onze natuur en het voortbestaan van de mensheid op de weegschaal ligt, heeft voornamelijk te maken met al de nieuwe uitvindingen van de wetenschappers, als gevolg waarvan de natuur negatief werd beïnvloed. De natuur, de technologische en medische wetenschappers zijn het onder andere geweest, die met hun creativiteit, inventiviteit en intelligentie zijn gaan sollen met de natuur elementen. Dit onder de noemer van “het belang” van de mens.

Wij zijn toch niet vergeten dat voor een grotere en betere honing productie twee bijen soorten van ver uit één liggende gebieden (Zuid-America en Afrika) werden gekruist. Het gevolg is dat wij thans de dodelijke en zeer gevreesde “Braziliaanse bij” op aarde hebben, die straks zelf op de Noordpool te vinden zal zijn.

  De mega destructie van de atoombom in Hiroshima (Japan) tijdens de tweede wereldoorlog die de wereld geschokt heeft en de negatieve gevolgen nog tot heden zichtbaar zijn, is ook zo een voorbeeld. Enkele landen hebben in plaats van te stoppen, deze wetenschap juist verder ontwikkeld met als gevolg grote kans tot totale destructie van de aarde.

 Nog een voorbeeld is de “GMO” (Genetisch Gemodificeerd Organisme) wetenschap in de landbouw, wat heeft gemaakt dat de hele voedselketen in de wereld afhankelijk is van enkele organisaties zoals “ MONSANTO” en “BAYER”.

Wat wij hiermee zien, is dat de wetenschap niet altijd ten gunste is van de mens. Integendeel kan gesteld worden dat het de wetenschap is, die zal leiden tot totale vernietiging.

Al die “konimangs” moeten zo “koni” zijn om te weten, dat de natuur met rust gelaten moet worden. Waarom moeten wij witte tijgers en leeuwen fokken? Waarom moeten wij tomaten zo groot als pompoenen cultiveren? Het antwoord is: voor het geld. Uitvindingen maken wetenschappers tot miljonairs. Het is de commercie die de wetenschap stimuleert om onbegrensd door te gaan met experimenteren, wat eens zal leiden tot zelfvernietiging.

 En als het verkeerd is gegaan, hebben wij weer de wetenschap die moet zoeken naar een remedie. Inwezen komt het erop neer dat “de brand geblust moet worden door de brandstichter”.

 Ook inzake de COVID-19 pandemie moeten wij jammer genoeg de schuldvinger wijzen in de richting van de wetenschap. Als het nu de Chinezen dan wel de Amerikanen zijn die met virussen zijn gaan experimenteren, blijft het een feit dat in deze het kwaad reeds is geschied en de mensheid betaalt de tol. Economieën storten in elkaar, een wereldrecessie zet de wereld op zijn kop en veel mensen gaan dood. Dit alles, omdat enkele idioten gingen knoeien met de natuur.

 Misschien moeten overheden de wetenschap op elk gebied strakker aan banden leggen en misschien moet wetenschap zelfs verboden worden. Wij moeten in de overtuiging leven dat de natuur de oplossingen brengt en niet de mens.

  Het COVID-19 virus is uit de natuur gehaald voor experiment en is ontsnapt uit het laboratorium en heeft zich over de wereld verspreid met alle drama als gevolg.

De wetenschap heeft in rap tempo verschillende vaccins ontwikkeld, waarvan wij nu afhankelijk zijn als wij in leven willen blijven.

Een oplossing om permanent van dit virus af te komen, kunnen al deze wetenschappers die de veroorzaker zijn, echter niet vinden. Het ziet er ook niet naar uit dat de wetenschap hier soelaas zal bieden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen niet meer in de wetenschap geloven. Met de COVID-19 ontwikkeling is de wetenschap onbetrouwbaar voor ons geworden. Steeds komen er nieuwe theorieën, inzichten en benaderingen die vaak tegenstrijdig zijn. In de tussentijd sterven mensen en het verdriet blijft niet weg.

Regeringen sporen het volk aan zich te vaccineren, want de besmettingsgraad is groot en de gevolgen van besmetting kunnen dramatisch zijn.

Het verschil tussen het vaccin en een besmetting is:

 • Een vaccin is een keus terwijl een besmetting een natuurlijk gevolg is.
 • Het vaccin leeft niet en kan zich niet reproduceren, terwijl bij besmetting er sprake is van een levende micro-organisme met snelle reproductie.
 • Het vaccin is ontwikkeld door de mens, terwijl besmetting met het virus uit onze natuur voortvloeit.

In elk geval zal zowel het vaccin als een besmetting (indien overleeft) de resistentie van het individu versterken. Voor welke van de twee mogelijkheden kiest u?

Als het Omicron variant, welke niet ontwikkeld is door de mens, ontdekt wordt als één van de meerdere COVID-19 varianten, wordt de “broeja” in de wereld evenals in Suriname nog groter. Dit omdat deze variant besmettelijker blijkt te zijn. Wat deze ontwikkeling met zich mee zal brengen, weten wij nog niet.

Als blijkt dat deze variant mildere gevolgen heeft en dat het de resistentiegraad tegen het Delta variant vergroot, kan het Omicron variant in de toekomst de oplossing zijn voor al onze ellende. Als dat het geval mocht zijn, hebben wij het zeker niet te danken aan de wetenschap, maar aan de natuur. Het is de natuur die steeds weer het puin, veroorzaakt door de mens, probeert op te ruimen. Als de wetenschap verder gaat experimenteren met COVID-19 varianten hebben wij zeker ons doodvonnis getekend.

De boodschap: “Wetenschap laat de natuur met rust”

Veel sterkte aan de nabestaanden van de COVID-19 slachtoffers toegewenst.

Omar T.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Ik voorspel dat onze ‘wetenskapper en viroloog’ Hans O Help zal reageren op dit artikel.
  Dus waterkanters, wees erop voorbereid dat er weer een heleboel losse flodders afgeschoten gaan worden.
  En btw, de Omikron variant is nu. Het virus blijft zich muteren. Dus welke nwe. variant straks de kop opsteekt, blijft de grote vraag. De wereld is nog lang niet af van Corona.


  gemodereerd
 2. het gaat hier niet om covid de rijken der aarde zitten achter deze elende en zijn ook de veroorzakers van deze oversterfte .
  wat zij covid noemen is gewoon een griep die iedere jaar voorkomt.
  wetenschappers denken dat ze het goed doen ze gissen maar wat het is altijd een maar,of misschien er staat altijd een vraagteken bij nooit echt duidelijk.
  het gaat hier om totale controle van de mensheid ,the great reset ,vaccins,social distance, mondkapjes , werken niet zal ook nooit werken.
  dit gaat allemaal de verkeerde kant op , by the way al deze maatregelen is nooit een bewijs van geleverd .
  god heeft de mensheid de vrijheid gegeven ,en de mens wil deze beroven kan niet en bestaat niet.
  de zonde betaalt een hard loon als ze daar maar bewust van zijn.


  gemodereerd
 3. Enkele opmerkingen:
  1. De Braziliaanse killer bee is in Brazilie ontstaan door een Europese bijensoort te kruizen met een Afrikaanse bijensoort (geen Zuid Amerkaanse). Het lijkt mij sterk dat de nieuwe bijensoort wien’s voorouders uit de gematigde zone en de tropen stammen, in het poolgebied zal kunnen overleven. Deze bijen zijn tot het zuiden van de VS getrokken maar niet in de noordelijk gelegen Staten of Canada.
  2. Het coronavirus hoeft niet door de mens ontwikkeld te zijn in een lab. Waarschijnlijk bestond het altijd al ergens geisoleerd in een diersoort (vleermuis, aap, slang of wie weet welk beest) in de natuur. Doordat wij mensen steeds verder de (ongerepte) natuur binnendringen, zijn we waarschijnlijk in aanraking gekomen met een voor de mens onbekend, nieuw virus, dat is overgesprongen van een wild dier naar de mens. Het is echter niet uitgesloten dat de (Chinese) wetenschappers bewust geexperimenteerd hebben met een reeds bestaand virus dat ontsnapt is uit het lab en net als wat alle virussen altijd al doen, ging muteren en nu een groot probleem vormt voor de mensheid als geheel.


  gemodereerd
 4. Yep, is een reset van de mensheid, teveel poppetjes op aarde. 🙄

  Daarom hebben ze “James” voor 10 miljard euro opgekalefaterd en naar de ruimte gestuurd, op zoek naar nieuw woongebied.

  Ooh ja, mister James is in het oosten van suri gelanceerd. Zoo jammer dat suri niet wat oso-dresie plantjes heeft meegegeven om te onderzoeken of deze plantjes overleven ergens op een nieuwe planeet.
  Das nou echte wetenschap!

  Het chinees spul in je huis draagt bij aan de lab-experimenten, dus… koop duurzaam.

  En Ronald, Nederland heeft de geldkraan naar Curacao dichtgedraaid omdat ze die vluchtelingen (in die kampen van je) mishandelen.


  gemodereerd
 5. Wetenschap is de grootste uitbuiter van de natuur, dus ook van de mens. De wetenschappers willen bewijzen dat de natuur helemaal niet nodig is, maar dat zij nodig zijn en alles beter kunnen wat de natuur kan. De ego van de wetenschappers is zo groot als van hier tot aan de maan. Maar hoogmoed komt altijd ten val. Nu hebben we ene Robber Dijkgraaf als wetenschapsminister. Ik vind hem een ietwat autistische man die de mens eigenlijk een hindernis vindt. Hij is meer van de robots.


  gemodereerd
 6. Complete onderzoeksteams bestaande uit wetenschappers zijn nog bezig de oorsprong van het virus te onderzoeken maar meneer Sabiso uit Suriname weet het beter.


  gemodereerd
 7. wij geloven dat die chinezen bezig waren met een nieuw biologisch wapen(covid) te maken , maar het ging fout in wuhan en er gingen duizende chinezen dood door covid , en covid verspreide zig over de hele wereld , en wereldwijd zijn al miljoenen coviddoden te betreuren door die fout van de chinezen , dus de chinezen hebben het toch gerealiseerd
  iedereen moet die chinezen boycotten , geen producten meer van hen , want ze hebben alle goederen besmet


  gemodereerd
 8. Geef de Chinezen maar weer de schuld. Alle Chinezen, meer dan een miljard verspreid over elke hoek van de wereld, zijn toch zo slecht…

  Ga kijken hoeveel miljarden Pfizer en andere Westerse bedrijven winst hebben geboekt de afgelopen 2 jaar. Met al die boosters die er de komende maanden in de planning liggen worden het geen miljarden meer maar biljoenen…


  gemodereerd
 9. Blijf jij maar bang Bosagentje van die omicronzin. Besmetting besmetting besmetting.. Bek dicht over die besmettingen man. Je raakt de hele dag besmet maar gaat maar niet dood. Zelf Somo heeft het overleefd! Als je dan nog bang wil zijn…succes!


  gemodereerd
 10. hkf en hans oh , oh oh jij moet je bek houden , maar een van die covid 19 varianten , zal jou de mond snoeren , en dat is wetenschap


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES