Belfort geschorst door ABOP; moet sorry zeggen tegen Brunswijk

23
ABOP toppers Edward Belfort en Ronnie Brunswijk

Op een vrijdag gehouden bestuursvergadering van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), is besloten om bestuurslid Edward Belfort voor 6 weken te schorsen. Dit naar aanleiding van door hem gedane uitspraken over de partij en voorzitter Ronnie Brunswijk.

Volgens ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas hebben 18 van de 19 aanwezige personen vóór de schorsing gestemd. Één bestuurslid heeft zich onthouden van stemming.

Belfort moet binnen 6 weken zijn verontschuldigingen aan de partij en aan de ABOP-voorzitter publiekelijk bieden. Doet hij dit niet, dan komt het bestuur weer bij elkaar om de vervolgstappen te bespreken.

Belfort levert al een tijdje hevige kritiek op de partijleiding, met name partijleider en vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij is diverse keren door het hoofdbestuur van zijn partij uitgenodigd voor een gesprek, maar gaat daar niet op in. Hoewel uitgenodigd, was hij vrijdag ook niet aanwezig op de vergadering.


23 REACTIES

 1. Waarom zou hij sorry moeten zeggen? Bij ABOP weten ze niet hoe je het woord sorry moet spellen, ze weten niet eens wat het woord sorry betekent.
  gemodereerd

 2. bevrijding en ontwikkelings partij

  maar democratie en vrijheid van meningsuiting kennen ze dus niet.
  er zijn zat dingen die hij zegt waarvan iedereen weet dat het waar is.
  dus vanwaar die schorsing dan?
  omdat hij de waarheid verteld? of minimaal zijn waarheid?
  dat 18 van de 19 voor hebben gestemd weet je al hoever ze bij brunsie in zijn reet zitten
  en weet je gelijk al dat op die ene na…. de hele partij een lachertje is
  gemodereerd

 3. De grootste amokmaker in Suriname. Totaal onbetrouwbaar en mede schuldig aan de misère in Suriname. Belfort je bent een verschrikkelijk arrogant ventje.
  gemodereerd

 4. Teveel tijd wordt door de media besteed aan de clowns Belfort en Brunswijk. Duidelijk is dat de ABOP geen meerwaarde blijkt te hebben voor de Surinaamse politiek. De top van de partij heeft continue ruzie met elkaar over posities en macht. Recentelijk heeft Diana Pokie het e.e.a naar buiten gebracht. Belfort heeft tijdens zijn ministerschap een omstreden amnestie wet goed gekeurd om Bouterse te beschermen en heeft zijn vrienden bij de politie sleutelposities gegeven. Onlangs zijn 2 ervan gepakt met honderden kilo’s cocaïne. De mensen die doorgeleerd hebben nemen de blaaskaak Belfort daarom absoluut niet serieus.
  gemodereerd

 5. Tigri barba sabi pe ai kras eng bakasee. De vraag is, wie vandaag de onthouder is vandaag stemmen. Toch niet de volgende, die geschorst zal worden? Bordo?
  Enfin, bellie ia allang bezig met één eigen koers en beweging. Wat hij heeft niks gekregen wat hij wilde hebben, nl minister worden.
  Dus voert hij oppositie . Het zal dus niet moeten verwonderen, als hi straks met volksvijand nr 1, ndp, zal optrekken tegen de regering. En op 1 podium zal staan met opa D. Politiek is vies.
  gemodereerd

 6. De abop is een grote kleuterklas. Je mag geen kritiek leveren op de vp en als je dat doet, word je geschorst en monddood gemaakt. De vraag is, wat los je daarmee op??
  Is er binnen de partij dan niemand te vinden die deze kleuters tot orde roept en ze met elkaar in gesprek laat gaan? Assabina, iets voor jou en ben jij degene die niet heeft gestemd?
  Belfort kennende, hij zal niet stoppen met zijn uitlatingen.
  gemodereerd

 7. Wat een poppenkast met de clowns van ABOP. Zijn de criminelen van ABOP al opgepakt voor mishandeling van Pinas. Belfort hoeft helemaal niets te doen wat deze criminelen en clowns van ABOP vragen.
  gemodereerd

 8. WACHTEN WIE NA DE EXPLOSIE NOG OVEREIND STAAT. CLASH MIE BOI. RUMBLE IN JUNGLE.
  WE BENNE BENIEUWD.
  gemodereerd

 9. Bellie ga maar rustig door. Ze kunnen hem niets doen. Daarom is hij slim genoeg geweest om DNA lid te blijven.
  Waarom moet hij een ja knikker zijn??
  De waarheid moet gezegd worden. Binnenland pinaart
  De projecten van NDP hft Brunsie afgerond maar verder komt binnenland niet in begroting van deze regering
  gemodereerd

 10. Wat een paar leeglopers, wanneer heeft de heer Brunswijck sorry gezegd tegen de nabestaanden van de binnenlandse oorlog. Door hem: hebben sommigen geen vader, moeder, broers en zussen niet meer in leven. Ik praat niet over scholen en gebouwen die in de fik waren gestoken. Hoeveel concessies heeft hij niet gepakt van de inheemse bevolking!!
  Abop is een sekte, met leden als doden vissen in een stroming. Hoe kan je van iemand eisen om sorry tegen een Sekte leider te zeggen, terwijl hij spreekt gewoon de waarheid. In welke wereld leeft deze blinde volkelingen Van Brunswijck. ze zijn allemaal Bordo’s
  Bordo is synoniem van domheid
  gemodereerd

 11. Beste famiri, zo ze weer. Viezeplee of ex-minister zegt niets. Helaas zegt het intellectuele denkvermogen van sommige lieden nog minder!!!!!

  Helaas, helaas ,HELAAS. Suriname gaat ten onder dankzij abanies!!!!!!

  Met geld strooien en beladen zijn met goud en snuiven van coke/dealen zegt ook niets,… of wel?
  Hebberigheid!!! Hoe kan het Surinaamse volk voorbeeld nemen aan zulke lieden, althans,… een deel doet dat wel. Zie feestje van Boeldo in Moengo.
  gemodereerd

 12. Directeur zonder bedrijf. Is het nietdie elfde Brunswijk geweest die gezegd heeft dat hij democratie teruggebracht heeft in Suriname. Wat ik denk is dat hij een eigen betekenis heeft gegeven aan dat woord. Dus een verschil van mening.
  Maar maak je geen zorgen. ABOP gaat bossen. dit moet je zien als het begin van het eind. Straks mogen wij het boek gaan schrijven met als titel: hoe een politiek partij in Suriname aan zijn eigen succes ten onder ging. There’s more to come.Wait and see.
  gemodereerd

 13. Daarom neem ik svj niet serieus.
  Er was een media boycot of niet dan. Niemand houd zich hieraan, want goed nieuws verkoopt niet.

  Bijvoorbeeld mevrouwtje de spicy lemon vleugeltjes verkoper, bijbaan journalist. Politicus en nu crypto-adviseur van brunswijk.
  Wanneer je stiekum ‘singi-neti’s filmt en publiceert als zijnde een feest, dan bouw je karma op maisha.

  Ooh ja, de benzine is met srd 0.50 cent gedaald, alleen de West bericht hierover.
  Niet interessant hé!
  gemodereerd

 14. Okay tis popcorn en cola tijd gaan ze hem met zachte druk op een bepaalde plek op zijn schouders op zijn knieën dwingen om begi koning te zeggen of krijgt Belly blauwe bonen in zn donder gepompt? Ik heb me laten vertellen dat Brunswijk een bijzondere tapoe van Bonnie heeft gekregen en dat iedereen van wie hij dat eist voor hem zal knielen goedschiks of kwaadschiks.
  Belly moet gewoon uit de fractie stappen en zijn eerlijk verdiende zetel meenemen. Hij zal dan in aanzien stijgen want Brunsie heeft verklaart na de verkiezingen dat alle abob stemmen de partij toebehoren en dat niemand die bij afscheiding kan meenemen.
  Kaïn en Abel zijn herrezen!
  gemodereerd

 15. @ I Su

  ”Bordo is synoniem van domheid”

  Juist helemaal goed geformuleerd man, jungle wetten brada, de sterkste wint !!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. Belfort kan liever een kraamkliniek in zijn garage beginnen. Dan vergeet hij zijn frustratie dat hij GEEN MINISTER OF ZELFS V.P. IS.
  gemodereerd

 17. Dus stapt Belfort over naar de NDP.
  Belfort koestert wrok tegen Seenacherry. Hij had haar de toegang tot de rechteropleiding ontzegd en nu is zij de meerdere boven zijn partij. Hij kan dat niet aan.
  gemodereerd

 18. debby jou vriendje belfort is zeker slimmer dan jou , ja debby omdat je ongeschoold bent weet jij ook niets , projecten van de ndp heeft brunswijk niet afgerond , noem eens een project dat jou clubje de ndp heeft afgerond , wij weten er wel een , debby jou clubje de ndp heeft op 18 juli 2020 een project afgerond en wel de laatste dag dat ze geld stolen van het volk , nou debby ben jij blij dat jou afgod armoede heeft gebracht
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.