Socioloog Deryck Ferrier op 88-jarige leeftijd overleden

4
Socioloog Deryck Ferrier

De bekende Surinaamse socioloog Deryck Ferrier is vannacht overleden. Dat heeft de familie vrijdagochtend tegenover de Ware Tijd bevestigd. De in Paramaribo geboren oudste zoon van dr. Johan Ferrier, de eerste president van Suriname, is 88 jaar geworden.

Ferrier was naast socioloog ook landbouwkundige. Hij was algemeen directeur van het Centrum voor Economisch en Sociaalwetenschappelijk Onderzoek (Ceswo) en werd bekend om zijn sociaalwetenschappelijke publicaties. Minder bekend is zijn literaire werk.

Hij is vooral bekend in zijn hoedanigheid van sociaalwetenschappelijk onderzoeker van de Surinaamse samenleving en heeft een lange staat van dienst als coördinator en manager van diverse wetenschappelijke activiteiten.


4 REACTIES

 1. Een Wijze Man Is Heen Gegaan, Met Kennis En Ervaring Over Talrijke Thema’s Over En Van Suriname En De Surinamers. Gelukkig Dat Deze Zaken Door Hem Zijn Vastgelegd En Derden Er Uit Gaan Kunnen Putten.

  Moge Zijn Ziel In Vrede Rusten

  Een Man Met Het Hart Op De Juiste Plek Als Het Om Surinaamse Zaken/Uitdagingen En Kansen Ging.

  Velen Kunnen Een Voorbeeld Aan Hem Nemen.

  Sterkte Aan De Familie, Vrienden En Surinamers Toegewenst

  We Zullen Hem Missen, Maar De Herinnering Blijft En Als We Daar Aan Terug Denken Kunnen We Altijd Weer Om Lachen.
  gemodereerd

 2. Suriname verliest een groot man, rationeel, recht door zee, maar ook zijn intuitie op de juiste plek en bescheiden. Ik hoop dat zijn gedachte en ziel mag voortleven in de verdere uiteindelijke ontwikkeling van Suriname. Alles wat nu op koers wordt gezet, is te danken aan de visie en ideeen van de heer Deryck. Het baggeren, de diepzee havens en Suriname als strategische Hub. Voor een groot deel afkomstig van het CESWO. Helaas zal ik hem persoonlijk niet meer kunnen ontmoeten. Dank voor de inspiratie !

  Als Suriname ooit gered zal zijn, is de basis gelegd bij zijn ideeen en visie. Ik hoop dat het ook erkend zal woden. U gaat meneer Ferrier, maar in de geest heeft u voor eeuwig wat achtergelaten voor de volgende generatie. Tenminste, als zij het voldoende begrijpen, erkennen en uitvoeren !

  G.T. Sastro
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.